Κωνσταντίνος Ζιαζιάς Θεόδωρος ΛιόλιοςΟ κ. Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς δέχθηκε στο γραφείο του τον Αν. Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής της ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρο Λιόλιο προκειμένου να συζητήσουν το θέμα που προέκυψε πρόσφατα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων καθώς και άλλα τρέχοντα θέματα της ΣΣΕ. Ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ δήλωσε ότι δίνει μεγάλη σημασία στη επίδοση των Ευελπίδων στα ακαδημαϊκά μαθήματα καθώς και στην όλη τους διαγωγή εντός του αμφιθεάτρου κατά την διάρκεια της διδασκαλίας. Η διαγωγή των Ευελπίδων καθώς και όλη η συμπεριφορά τους ενώπιον των καθηγητών της Σχολής Ευελπίδων αποτελεί δείκτη ακεραιότητας χαρακτήρα δήλωσε ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ στον Καθηγητή Θ. Λιόλιο.

Για την περίπτωση του Αρχηγού των Ευελπίδων Εύελπι Χρήστου Φαραντάτου ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος δήλωσε στον κ. Αρχηγό ΓΕΣ ότι η διαγωγή του Εύελπι υπήρξε πάντα εξαιρετική ενώ δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα στο αμφιθέατρο και στις αίθουσες διδασκαλίας. Αντιθέτως υπήρξε πάντα επιμελής και προβλεπόμενος και μάλιστα καλούσε τους συναδέλφους του να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των καθηγητών. Στις συζητήσεις που γίνονται συχνά κατά τη διάρκεια του μαθήματος ουδέποτε ο συγκεκριμένος Εύελπις προέβαλε αντιδημοκρατικές απόψεις – αντιθέτως μάλιστα οι απόψεις του δείχνουν άτομο με ελεύθερο πνεύμα και υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Η άποψη του Καθηγητή Θ. Λιόλιου είναι ότι η πράξη του Εύελπι αν και άστοχη και παρεξηγήσιμη οφείλεται σε νεανικό αυθορμητισμό και στην κόπωση μιας μακράς εκδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Αρχηγός ΓΕΣ ανέφερε ότι έχει ζητήσει την άποψη ακόμη και του ιερέα της Σχολής Ευελπίδων που γνώριζε και εξομολογούσε τον Εύελπι ενώ θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν όλες τις πληροφορίες για το επεισόδιο και θα ενημερώσει τους αρμοδίους Υπουργούς για όλα τα στοιχεία που υπάρχουν.

Σχετικά με τα θέματα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ο Καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος αναφέρθηκε μόνο ακροθιγώς σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας ενώ ανέφερε στον κ. Αρχηγό ΓΕΣ ότι πλέον αρμόδιος για όλα τα ακαδημαϊκά θέματα της Σχολής Ευελπίδων είναι ο Κοσμήτορας της Σχολής Ευελπίδων Δρ. Ανδρέας Δημητρίου – Καθηγητής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών της ΣΣΕ.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς με τον Καθηγητή Θεόδωρο Λιόλιο στο Γενικό Επιτελείο Στρατού

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και ο Καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος στο ΓΕΣ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.