YouTube Preview Image
Στις ΗΠΑ οι αστυνομικοί δεν αστειεύονται και ακολουθούν πιστά τους νόμους χωρίς να φοβούνται να πυροβολήσουν όταν πρέπει. Όμως στην περίπτωση που παρουσιάζουμε συνέβη ένα τραγικό γεγονός. Ένας 15χρονος μαθητής στο Τέξας είχε ένα αεροβόλο πιστόλι στο χέρι και απείλησε (η γυναίκα στο βίντεο λέει πυροβόλησε) με αυτό αστυνομικούς που περνούσαν από το σχολείο του. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν αφού, όπως λένε, τον προειδοποίησαν πρώτα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούσε να τους σκοτώσει με το αεροβόλο και όμως εφάρμοσαν το νόμο όπως λένε. Μπορεί ο αναγνώστης να αντιληφθεί ποια θα ήταν η αντίδραση των αστυνομικών αυτών στις ΗΠΑ αν ο μαθητής τους πετούσε βόμβες μολότοφ στο κεφάλι φωνάζοντας σκοτώστε τους (βλ βίντεο που ακολουθεί)
YouTube Preview Image
Το EKEO θεωρεί ότι τα Σώματα Ασφαλείας στην Ελλάδα αδυνατούν να εφαρμόσουν τους νόμους αφού βρίσκονται υπό καθεστώς τρομοκρατίας από αυτούς που επιδιώκουν την ατιμωρησία και την παραβατικότητα.
Επίσης το δίδαγμα που αφορά τη χρήση αεροβόλων όπλων από ανηλίκους είναι προφανές και το EKEO θεωρεί ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.