Ενδοσχολική Βία Εκφοβισμός Ελληνική ΠολιτοφυλακήΗ Ελληνική Πολιτοφυλακή θα εντάξει στις Μονάδες του και παιδιά ηλικίας 16 ετών και άνω και θα τους προσφέρει on-line εκπαίδευση σε θέματα παιδικής εγκληματικότητας και βίας. Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων καλεί όλους του μαθητές ηλικίας 16 ετών και άνω να γραφτούν μέλη της ιστοσελίδας Ελληνική Πολιτοφυλακή στο facebook προκειμένου να ενημερώνονται στο εξής για τις δραστηριότητες της Ελληνικής Πολιτοφυλακής. Οι Μαθητές Πολιτοφύλακες αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η ενδοσχολική βία, η καταπίεση μαθητών από άλλους μαθητές και η παράνομη παρουσία και δράση εξωσχολικών στο χώρο των Γυμνασίων και Λυκείων. Στο προαύλιο του σχολείου οι Πολιτοφύλακες παρατηρούν και καταγράφουν επιθετικές συμπεριφορές η δέχονται καταγγελίες συμμαθητών τους (Γυμνάσιο – Λύκειο) για φαινόμενα καταπίεσης και εκφοβισμού. Οι Μαθητές Πολιτοφύλακες ενημερώνουν τους καθηγητές τους για τα φαινόμενα αυτά ενώ επεμβαίνουν με ειρηνικό τρόπο προκειμένου να διευθετήσουν τη διαφορά και να λύσουν το πρόβλημα που υπάρχει. Αν η συμπεριφορά ορισμένου ατόμου παραμένει βίαιη και επιθετική τότε προσπαθούν να υπερασπιστούν τον αδύναμο μαθητή χωρίς να βλάπτουν τον άλλο φυσικά αφού η βία στο σχολείο απαγορεύεται. Με τον τρόπο αυτό στα προαύλια των σχολείων θα υπάρχει μια συνεχής περιπολία εθελοντών ειρηνοποιών (Μαθητών Πολιτοφυλάκων) που θα αναφέρουν στους καθηγητές τους και στους ενήλικες πολιτοφύλακες που θα περιπολούν εκτός σχολείου κάθε παραβατική συμπεριφορά. Επίσης, ο εντοπισμός νεαρών μαθητών που είναι επιρρεπείς σε εγκληματική συμπεριφορά θα αποτρέψει όχι μόνο την διάπραξη εγκλημάτων στο χώρο των σχολείων αλλά θα νουθετήσει και τον ίδιο τον παραβάτη μαθητή εντάσσοντας τον και πάλι στο χώρο της τάξης.
Παιδεραστία Εκφοβισμός Μαθητές ΔιαδίκτυοΑκόμη οι μαθητές πολιτοφύλακες εντοπίζουν στο διαδίκτυο φαινόμενα ηλεκτρονικού εγκλήματος (πχ παιδεραστίας, ναρκωτικών, πρόθεση αυτοκτονίας η διάπραξης εγκλήματος κλπ) και μπορούν να τα αναρτούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολιτοφυλακής στο facebook για την ενημέρωση όλων των Ελλήνων. Παράλληλα μαθαίνουν τις βασικές αρχές της νομιμότητας και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους συμμαθητές τους οι οποίοι θα τους θεωρούν φύλακες και προστάτες τους.

Καλούνται οι γονείς που παρακολουθούν τις δραστηριότητες του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων και της Ελληνικής Πολιτοφυλακής να εγγραφούν στην ιστοσελίδα και να παροτρύνουν και τα παιδιά τους να γίνουν μέλη. Η Ελληνική Πολιτοφυλακή (Hellenic Civil Guard) στο χώρο των σχολείων μπορεί να μειώσει την παιδική εγκληματικότητα.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.