Κρήτη Όπλα ΒεντέταΗ Κρήτη είναι από τα ηρωικότερα μέρη της Ελλάδας ενώ οι Κρητικοί διακρίνονται για το ήθος και το θάρρος τους. Όμως η κατοχή και η διακίνηση οπλισμού που γίνεται στο νησί είναι μια τεράστια πληγή για την πατρίδα μας. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι οι Κρητικοί έχουν συνδέσει την παλικαριά τους με τα όπλα και ότι στο παρελθόν όταν εισέβαλαν οι Γερμανοί τους απέκρουσαν έστω και προσωρινά με τη χρήση αυτών των όπλων. Αυτή ήταν πράγματι μια σημαντική στιγμή της ιστορία της Ελλάδας που δεν δικαιολογεί όμως τη σημερινή οπλοκατοχή και οπλοχρησία εκτός και αν επιτραπεί η οπλοκατοχή για όλους τους Έλληνες όπως προβλέπει το σύνταγμα των ΗΠΑ (ένα σενάριο που το EKEO δεν απορρίπτει ακαριαία!)
Όμως δεν χρειάζεται να έχει κανείς οπλοπολυβόλα, τυφέκια μάχης, χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες και νάρκες για να είναι παλικάρι. Πόσο λεβέντης και ήρωας είναι αυτός που διαθέτει ένα οπλοπολυβόλο απέναντι σε ένα άλλο άτομο που διαθέτει μόνο ένα μικρό παλιό περίστροφο και δεν έχει που να καλυφθεί την ώρα της μάχης (ή όταν του στήσουν καρτέρι); Είναι η λεβεντιά συνάρτηση της δύναμης πυρός που διαθέτει ο μαχητής η πρόκειται για μια πλάνη που διαστρεβλώνει την έννοια του ηρωισμού; Είναι ήρωες οι στρατιώτες των ΗΠΑ που χτυπούν τους στόχους τους με βαρύ οπλισμό από απόσταση πολλών χιλιομέτρων ή μήπως ήρωες είναι οι Αφγανοί και οι Ιρακινοί που τους αντιμετωπίζουν με «καρυοφύλλια» και σουγιάδες; Ολόκληρες οικογένειες στην Κρήτη δεινοπαθούν και εκτοπίζονται εξ’ αιτίας μιας φονικής βεντέτας και του οπλισμού που διαθέτουν οι εμπλεκόμενοι ενώ οι τοπικές κοινωνίες υποφέρουν όταν προκύψει μια τέτοια φοβερή αντιπαράθεση που κληρονομείται από γενιά σε γενιά.

Μέχρι τώρα στις φονικές βεντέτες που βασανίζουν την Κρήτη αυτό που έχουμε δει είναι κυρίως καρτέρια και δολοφονίες χωρίς προειδοποίηση (και μάλιστα σε ανύποπτους συγγενείς). Δεν είδαμε πουθενά ανταλλαγή πυρών σε τακτική μάχη ούτε καν σε αιφνιδιαστική έφοδο. Αν πράγματι κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τα όπλα του κηρύσσει πόλεμο στον αντίπαλο δίνοντας του χρόνο να αμυνθεί και τότε να αποδείξει πόσο καλός μαχητής είναι ο επιτιθέμενος και αν γνωρίζει τη χρήση του όπλου του καλύτερα από τον αμυνόμενο (αντί να ξεσπάει αιφνιδιαστικά στα παιδιά και στους συγγενείς του εχθρού του). Μήπως λοιπόν ο ηρωισμός και η λεβεντιά αξιολογούνται μόνο στη μάχη σώμα με σώμα χωρίς οπλισμό που ανατρέπει τις ισορροπίες;

Όταν ακούμε για παράπλευρες απώλειες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν (παιδιά και γέροι νεκροί σε βομβαρδισμούς κατά δήθεν στρατιωτικών στόχων) τότε καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε. Γιατί δεν αντιδρούμε στις παράπλευρες απώλειες μια Κρητικής βεντέτας όπου δεν υπάρχει καν το άλλοθι της ατυχούς βολής; Από την άλλη πλευρά όμως αναγνωρίζουμε ότι όποιος έχασε το παιδί του του σε δολοφονικό καρτέρι φλέγεται από τον πόνο και την οδύνη και ξεσπάει σε κάθε τι που αγάπησε ο φονιάς (ίσως και εμείς να κάναμε τα ίδια και χειρότερα!). Η μόνη λύση είναι λοιπόν ο έλεγχος της διακίνησης όπλων και της κατοχής τους ώστε να μην ξεκινήσει η Κρητική βεντέτα ποτέ (δύσκολα ξεκινάει αυτή με μαχαίρι για ευνόητους λόγους)!

Το σημερινό επεισόδιο κλοπής στρατιωτικού υλικού από νεαρό Κρητικό στρατιώτη που έκλεβε στρατιωτικό υλικό για να το μεταφέρει στην Κρήτη είναι ίσως μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η Κρήτη μας βρίθει όπως φαίνεται από οπλικά συστήματα πάσης φύσεως και τώρα με τα επεισόδια στη Λιβύη υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μεταφέρονται συνεχώς όπλα και πολεμοφόδια στο νησί από τις αποθήκες του Καντάφι. Το Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) θεωρεί ότι ίσως (δεν υπάρχουν αποδείξεις) στο νησί να μεταφερθούν και φορητά αντιαεροπορικά συστήματα από τη Λιβύη που κινδυνεύουν να βρεθούν στα χέρια τρομοκρατών (από λάθος και όχι απαραίτητα δόλο). Αν ισχύει αυτό τότε η Ελλάδα θα δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα στον τομέα της ασφάλειας και θα μειωθεί κατακόρυφα ο τουρισμός στην Κρήτη. Είναι στα χέρια των Κρητικών να το αποτρέψουν και να διαφυλάξουν την καλή φήμη του νησιού μας εντοπίζοντας την ύπαρξη συστημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Εκτοξευτής οπλοβομβίδων Μ79 του Ελληνικού Στρατού

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σήμερα, στο σταθμό λεωφορείων «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στο σάκο Κρητικού στρατιώτη που απολύθηκε μεταξύ άλλων εξαρτημάτων όπλων και οπλοβομβίδες!! Σε κάθε περίπτωση η έκρηξη μιας τέτοιας οπλοβομβίδας μέσα στο λεωφορείο θα διέλυε τμήμα του οχήματος και επειδή θα συνέβαινε σε κλειστό χώρο το ωστικό κύμα ίσως να προκαλούσε πολλά θύματα . Αν αληθεύει η πληροφορία, η τιμωρία του πρέπει να είναι αυστηρότατη και παραδειγματική ενώ δεν θα πρέπει να εισακουσθούν πιθανές άθλιες παρεμβάσεις ορισμένων ψηφοθηρικών παραγόντων της Κρήτης που συχνά επικαλούνται την μακρά παράδοση του νησιού σε θέματα όπλων. Ο νεαρός κουβαλούσε (σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα) οπλοβομβίδες ικανές να σκοτώσουν τους επιβάτες του λεωφορείου και ίσως και άλλους σε άλλα οχήματα αν η έκρηξη συνέβαινε στο δρόμο (Το EKEO θεωρεί ως ενδεχόμενο βομβίδες 40Χ46 mm του εκτοξευτή Μ79 του Ελληνικού Στρατού). Ας φανταστούμε όλοι τι θα συνέβαινε αν εμείς και τα παιδιά μας ήμασταν στο μοιραίο αυτό λεωφορείο η συγκρουόμασταν με το αυτό στο δρόμο καθώς ταξιδεύαμε.

Η Κρήτη είναι σπουδαία για την ιστορία της, για τις μεγάλες προσωπικότητες που γέννησε και γεννάει, για τους Κρητικούς που στελεχώνουν επιτυχώς κάθε τομέα της κοινωνίας μας (και ιδιαίτερα τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας) ΚΑΙ ΟΧΙ για την εγκληματική κατοχή και διακίνηση οπλισμού που όλοι γνωρίζουμε ότι γίνεται εκεί. Με Καλάσνικοφ, οπλοβομβίδες και Μάγκνουμ 44άρια όλοι είμαστε παλικάρια και οι Κρητικοί δεν χρειάζονται αυτό τον βαρύ στρατιωτικό οπλισμό για να αποδείξουν τη λεβεντιά τους!

Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει οπλοβομβίδα παραθέτουμε το παρακάτω βίντεο με βολές οπλοβομβίδας. Μην περιμένετε όλο το βίντεο διότι αργεί αλλά να πάτε κατευθείαν στη θέση 5:30 και ξεκινήστε εκεί για δείτε τις εκρήξεις

YouTube Preview Image

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.