Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων αποφάσισε τη Διακοπή της οργάνωσης Hellenic Neighborhood Watch (Ελληνική Πολιτοφυλακή) εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με αγάπη προς το συνάνθρωπο μας προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε στην Ελλάδα το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα ελέγχου εγκληματικότητας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο (Neighborhood Watch). Το πρόγραμμα αυτό μείωσε δραστικά τα κρούσματα παραβατικότητας διότι ο απλός λαός και οι οικογένειες επιμορφώθηκαν και συμμετείχαν στον εντοπισμό των αδικημάτων βοηθώντας έτσι την Αστυνομία. Στις ΗΠΑ όπως έχουμε αποδείξει με πλήθος αναρτήσεων μας η οργάνωση των οικογενειών στις διάφορες συνοικίες με το πρόγραμμα αυτό δημιούργησε ένα εξαιρετικό κλίμα καλής γειτονίας και αποτροπής του εγκλήματος αφού όλοι οι κάτοικοι της περιοχής υποστήριζαν αυτόν που κινδύνευε. Η προσπάθεια εφαρμογής του προγράμματος αυτού στην Ελλάδα έγινε χωρίς καμία χρηματοδότηση από επιστήμονες που ξενυχτούσαν για να ενημερώσουν τους πολίτες. Όμως αυτό που συνέβη δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε. Αρχικά δημοσιογράφος της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ μας δυσφήμισε παρουσιάζοντας την επιστημονική αυτή οργάνωση μαζί με ορισμένους μασκοφόρους άλλης γραφικής οργάνωσης που έτρεχαν στα βουνά με αεροβόλα κάτω από τον κοινό τίτλο «Τα τάγματα ασφαλείας ξανάρχονται». Στη συνέχεια ανέλαβε τη δυσφήμιση το TVXS.gr που παρουσίαζε τον καθηγητή κ. Γιάννη Πανούση να χαρακτηρίζει το εγχείρημα μας εντελώς παράνομο. Ο κ. Γιάννης Πανούσης όχι μόνο διέψευσε ότι το είπε αυτό (έχουμε γραπτή διάψευση!) αλλά μας είπε ότι και ο ίδιος διδάσκει «Neighborhood Watch» στους φοιτητές του. Αναζητήσαμε την κασέτα της συνέντευξης και οι αρμόδιοι μας είπαν θα την πάρουμε μόνο με εισαγγελική παραγγελία ενώ δεν μας έδωσαν το όνομα του «δημοσιογράφου» που έβγαλε την άθλια συκοφαντία. Στην συνέχεια κάτω από αυτό το άρθρο άρχισαν να εμφανίζονται σχόλια που απειλούσαν τη ζωή μας και παρέμειναν εκεί (τα έχουμε στο σκληρό μας δίσκο) μέχρι που απειλήσαμε να ζητήσουμε τη σύλληψη των υπευθύνων της TVXS.gr (που μπορούμε να τα κάνουμε πάντα μαζί με την αγωγή αποζημίωσης). Όσο αναλύαμε τις κοινωφελείς επιπτώσεις μιας τέτοιας προσπάθειας οι απειλές κατά της ζωής μας στο διαδίκτυο συνεχίζονταν μέχρι που αναρτήθηκε και «συμβόλαιο θανάτου» από ανώνυμο ιστολόγιο συγκεκριμένης πολιτικής χροιάς κατά του ιδρυτή του προγράμματος (Hellenic Neighborhood Watch) (Αν. Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής ΣΣΕ, πατέρα δύο ανήλικων κοριτσιών) Καθηγητή Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου (με φωτογραφίες στοιχεία διευθύνσεις κλπ). Όλα αυτά δεν μας φόβισαν αλλά μας συγκλόνισε η αδιαφορία των αρμοδίων φορέων που δεν κατάλαβαν τη μεγάλη σημασία ενός τέτοιου προγράμματος παρά τις προσπάθειες μας να τους εξηγήσουμε πως δουλεύει το πρόγραμμα αυτό στις πολιτισμένες χώρες.

Εδώ το ποτήρι ξεχείλισε! Αντέξαμε τις απειλές και τη δυσφήμιση όσων προάγουν και υποθάλπουν τη βία στην Ελλάδα αλλά η αδιαφορία της πολιτείας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή . Ατέλειωτες ώρες δουλειάς που στερήσαμε από τις οικογένειες μας για να επιμορφώσουμε τους Έλληνες Πολίτες δεν πήγαν χαμένες γιατί υπάρχουν άτομα που κατάλαβαν με πόση αγάπη και ενδιαφέρον ξεκινήσαμε το Hellenic Neighborhood Watch στην Ελλάδα. Όμως έχουμε οικογένειες και παιδιά και δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τη ζωή τους χωρίς την αναγνώριση και υποστήριξη της πολιτείας και για το λόγο αυτό δηλώνουμε στους πάσης φύσεως υποψήφιους δολοφόνους μας ότι το πρόγραμμα Hellenic Neighborhood Watch (με Ελληνικό όνομα Ελληνική Πολιτοφυλακή) στην Ελλάδα διακόπτεται εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συκοφαντίες ορισμένων μέσων ενημέρωσης, για τις διαρκείς απειλές κατά της ζωής μας από κουκουλοφόρους εντός και εκτός διαδικτύου και για την αδιαφορία της πολιτείας στην ευγενική αυτή προσπάθεια.

Όσοι αντέδρασαν στην κοινωφελή μας προσπάθεια δεν χρειάζεται να ανησυχούν διότι η Hellenic Neighborhood Watch (Ελληνική Πολιτοφυλακή στα Ελληνικά) έχει πλέον σταματήσει και δεν έχουμε πρόθεση ούτε και το χρόνο για να συνεχίσουμε. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν ήταν έτοιμη για μια τέτοια επιστημονική μέθοδο στο χώρο του ελέγχου της εγκληματικότητας!  Σημειώνουμε ότι οι τίτλοι “Hellenic Neighborhood Watch”, “Greek Neighborhood Watch” και “Ελληνική Πολιτοφυλακή” είναι κατοχυρωμένοι από το EKEO. Κάθε χρήση τους από άλλο φορέα είναι παράνομη και καταχρηστική.

Διαβάστε εδώ τι προσπάθησε το ΕΚΕΟ να δημιουργήσει στην Ελλάδα αλλά δεν το άφησαν. (Δείτε την εφαρμογή του στα σχολεία των ΗΠΑ, στις συνοικίες, στις γειτονιές)!!
YouTube Preview Image

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.