

Το ΕΚΕΟ στέλνει στον εισαγγελέα την υπόθεση TVXS.gr μετά τη διάψευση Γ. Πανούση
Δημοσιευμένο από EKĖO στην κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ετικέτες: Hellenic Civil Guard, Hellenic Neighborhood Watch, TVXS, Ελληνική Πολιτοφυλακή, Πολιτοφύλακες, Χριστίνα ΜπρέμπουΣύμφωνα με δημοσίευμα του ιστολογίου TVXS.gr ο καθηγητής εγκληματολογίας Δρ. Γιάννης Πανούσης χαρακτηρίζει «Εντελώς Παράνομο» το εγχείρημα του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων για την «Ελληνική Πολιτοφυλακή». Σε απάντηση του ο Διευθυντής του ΕΚΕΟ Αν. Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Εφαρμογών (ΣΣΕ) Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος δήλωσε «Αν ο κ. Γιάννης Πανούσης δεν ανακαλέσει δημόσια η δεν διαψεύσει την ανακοίνωση του ιστολογίου TVXS.gr που τον φέρουν να έχει κάνει τέτοια δήλωση τότε θα πρέπει αποδείξει στο δικαστήριο ποια είναι η παρανομία διότι η διακήρυξη της Ελληνικής Πολιτοφυλακής στηρίζει την ειρήνη και την ασφάλεια των Ελλήνων Πολιτών». Διαβάστε εδώ σχετικά με την άθλια δημοσίευση του TVXS.gr. και τις ενέργειες του EKEO κατά των συκοφαντών.
Το ιστολόγιο TVXS.gr όχι μόνο ανάρτησε ένα συκοφαντικό δημοσίευμα για αθώους επιστήμονες που ίδρυσαν μια κοινωφελή οργάνωση αλλά επέτρεψε και μια σειρά άθλια σχόλια που βασίστηκαν πάνω στην ψευδή και συκοφαντική δήλωση ότι δήθεν «το εγχείρημα του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων είναι εντελώς παράνομο». Τα σχόλια αυτά απειλούσαν τη ζωή των εμπνευστών της Ελληνικής Πολιτοφυλακής (Hellenic Neighborhood Watch) ενώ ο παραβάτης συντάκτης έθεσε εμβόλιμα βίντεο της αλλαγής της ηγεσίας του Ελληνικού Στρατού για να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις σχετικά με τα στελέχη του EKEO αρκετοί από τους οποίους διδάσκουν σε Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές. Ο Διευθυντής του EKEO ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Γιάννη Πανούση δείχνοντας του τόσο το άθλιο δημοσίευμα όσο και τη διακήρυξη της Ελληνικής Πολιτοφυλακής στο διαδίκτυο. Η διάψευση του κ. Γιάννη Πανούση ήρθε χθες βράδυ και έχει ως εξής όσον αφορά την Ελληνική Πολιτοφυλακή «Η ΔΉΛΩΣΉ ΜΟΥ είναι άσχετη με αυτά.Αφορούσε το ενδεχόμενο να ασκούν αστυνόμευση ‘ενοπλοι πολίτες.Προφανώς μιλούσαμε για άλλο θέμα Γ.Πανούσης». Ο καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος ανέφερε στη νομική ομάδα του ΕΚΕΟ ότι «Φυσικά δεχόμαστε τη διάψευση του έγκριτου συναδέλφου κ. Γιάννη Πανούση αλλά θα ζητήσουμε την σύλληψη των υπευθύνων στα πλαίσια του αυτοφώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου». Κατά συνέπεια το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων θα στείλει σήμερα fax στον εισαγγελέα ζητώντας τη σύλληψη των ενόχων (η δυσφήμιση δια του τύπου είναι διαρκές αδίκημα) ενώ παράλληλα θα υποβάλλει αγωγή αποζημίωσης για τη δυσφήμιση της ειρηνικής προσπάθειας ελέγχου εγκληματικότητας. Η κυρία Χριστίνα Μπρέμπου της TVXS.gr πριν έρθει η διάψευση του κ. Γιάννη Πανούση αρνήθηκε να δώσει στο ΕΚΕΟ το όνομα του συντάκτη και είπε ότι έχουν την κασέτα να αποδείξουν ότι πράγματι ο κ. Γιάννης Πανούσης είπε αυτά τα πράγματα για την Ελληνική Πολιτοφυλακή. Σε κάθε περίπτωση θα αποδειχθεί ποιος είναι ο ψεύτης και ο συκοφάντης στο δικαστήριο (θεωρούμε ότι ο κ. Γιάννης Πανούσης είναι έγκριτος καθηγητής και αμφιβάλλουμε για την ενοχή του). Μόλις πάρουμε την κασέτα θα την αναρτήσουμε στο Youtube μαζί με τη διάψευση του κ. Γιάννη Πανούση και τις δηλώσεις της κυρίας Χριστίνας Μπρέμπου της TVXS.gr για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και να συμμορφωθούν όσοι θεωρούν ότι μπορούν να συκοφαντούν αθώους επιστήμονες.
Όποιος βλάπτει το ίδρυμα Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων και τα στελέχη του θα πληρώνει το τίμημα και θα μας αποζημιώνει όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν.