Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παρακολούθησε σήμερα (06-04-2012), την διακλαδική άσκηση ταχείας αντίδρασης με την ονομασία «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ», συνοδευόμενος από την στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου. Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο μια εξαιρετική άσκηση διακλαδικού χαρακτήρα, η άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ». Ήταν πράγματι, κάτι το εντυπωσιακό. Αναδεικνύει, πρώτα απ’ όλα, την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας και μάλιστα σε μια εποχή, που κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι η οικονομική κρίση μας έχει αποδυναμώσει και αμυντικά. Δεν είναι αλήθεια. Το αντίθετο.

Αυτή η άλλη Ελλάδα, του καθήκοντος, της τιμής, της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της θυσίας, είναι εδώ. Ένα πραγματικά αξιόμαχο δυναμικό, είναι οι εγγυητές της ανεξαρτησίας της χώρας μας. Αξίζει ο δημόσιος έπαινος και τα συγχαρητήρια στα στρατευμένα μας παιδιά, τους αξιωματικούς μας και στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί κρατούν το εθνικό αμυντικό μας σύστημα σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

Η Πολιτεία με τη σειρά της, εγγυάται αυτή τη δυνατότητα του εθνικού αμυντικού συστήματος, που πέραν του ότι διασφαλίζει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας, είναι και ένας παράγοντας σταθερός και σταθεροποιητικός, στην ευρύτερη περιοχή, υπηρετώντας ανώτερες αξίες όπως η ειρήνη και η συνεργασία».

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.