YouTube Preview Image
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων ανακοινώνει ότι πριν λίγες ημέρες (24/4/12) εκδόθηκε από τη ΣΣΕ ένα νέο βιβλίο με τίτλο “Ιστορία του Ελληνικού χορού” του επ. Καθηγητή ΣΣΕ Δρ. Διονύση Κάρδαρη. Το βιβλίο αποτελεί μοναδική πρωτοτυπία καθότι δεν υπάρχει στη Χώρα μας παρόμοια μελέτη του χορού στο χώρο και στο χρόνο. Το βιβλίο εκδόθηκε από το τυπογραφείο της ΣΣΕ και θα διατίθεται από τον προσεχή Σεπτέμβριο στους πρωτοετείς Ευέλπιδες για τη θεωρητική στήριξη του μαθήματος «Ελληνικός παραδοσιακός χορός»
Η ιδέα και ο κεντρικός προσανατολισμός αυτού του βιβλίου είναι να παρουσιάσει χρονολογικά τα στοιχεία εκείνα που κρίνονται απαραίτητα για να κατανοηθεί η διαχρονική ιστορική πορεία του Ελληνικού χορού. Η μελέτη στηρίζεται σε δημοσιευμένη βιβλιογραφία, αρχεία, κείμενα περιηγητών, άρθρα και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ συμπληρώνεται από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό ((100 Φωτ, .814 παραπομπές, 14 σελίδες Βιβλιογραφία) Η ιστορία του χορού που περιγράφεται μέσα στο βιβλίο ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα και καταλήγει στα πανεπιστημιακά τμήματα και στους φορείς που ασχολούνται σήμερα με τη διάσωση και διάδοση της χορευτικής μας κληρονομιάς. Tο σύγγραμμα αυτό ως χρονολογικά αρχειοθετημένη και συσσωρευμένη γνώση, αποτελεί πρωτοτυπία για τον ελληνικό χώρο και θα είναι χρήσιμο εργαλείο στα χέρια όχι μόνο των σπουδαστών της ΣΣΕ αλλά και των ερευνητών και γενικότερα των φίλων του ελληνικού χορού.
Στο βίντεο ο Δρ. Διονύσης Κάρδαρης Καθηγητής Χορού στη ΣΣΕ χορεύει πρώτος με τους Ευέλπιδες “Γκάιντα” το γνωστό Θρακιώτικο χορό. Ακολουθεί εξώφυλλο του βιβλίου

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.