YouTube Preview Image
Μέχρι σήμερα έχουμε δύο ειδών ακραίες ενέργειες που οφείλονται στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Από τη μία πλευρά έχουμε τις επιθέσεις κατά πολιτικών με γιαούρτια, αυγά ύβρεις και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται ως βλήματα. Από την άλλη πλευρά έχουμε τη χρήση πυροβόλων όπλων σε αυτοκτονίες πολιτών που όπως είδαμε γίνονται ακόμη και στη μέση της πλατείας Συντάγματος θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο και τους περαστικούς. Οι πολιτικοί αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύουν την περίοδο αυτή της προεκλογικής εκστρατείας αφού ο συνδυασμός των δύο παραπάνω γεγονότων μπορεί να οδηγήσει σε ένοπλη η βομβιστική επίθεση εναντίον τους από κάποιο πολίτη και όχι από κάποια συντεταγμένη τρομοκρατική οργάνωση. Τα μέτρα ασφαλείας των πολιτικών έχουν αυξηθεί αλλά όπως βλέπουμε στο βίντεο στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλτ Ρέϊγκαν όσους φρουρούς και να έχει ένας πολιτικός δεν φτάνουν. Δείτε το στρατό των ειδικών φρουρών που τον περιβάλλουν και τελικά από τις έξι σφαίρες τρεις τραυμάτισαν σοβαρά τους συνοδούς του Προέδρου και και μόνο μία που εξοστρακίστηκε χτύπησε τον ίδιο (που φυσικά γλίτωσε το θάνατο παρά τρίχα). Το δίδαγμα είναι ότι καμία αστυνομική δύναμη δεν μπορεί να αποτρέψει τη δολοφονία πολιτικού (θυμηθείτε επίσης την περίπτωση Τζων Κέννεντυ). Δυστυχώς άρχισε να εμφανίζεται στην Ελλάδα η επίθεση κατά πολιτικών ως πράξη απονομής δικαιοσύνης και να επικροτείται από ορισμένους με αποτέλεσμα να υφέρπει η σκέψη αυτή σε ορισμένους Έλληνες Πολίτες. Η μόνη ελπίδα είναι να αποκατασταθεί και πάλι η εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού του στους πολιτικούς και φυσικά να μην παρασυρθεί ο Λαός από αυτούς που τον καλούν σε πράξεις βίας διότι ακριβώς αυτοί που τους καλούν σε επιθέσεις παριστάνοντας τους δημοκράτες θα γίνουν οι χειρότεροι δικτάτορες όταν αποκτήσουν πολιτική εξουσία (η Ιστορία είναι απόλυτη στο συμπέρασμα αυτό!).

Όποιος καλεί το Λαό σε βία και υποθάλπει επιθέσεις, εμπρησμούς, λιντσαρίσματα και αυτοδικία να καταγγελθεί και να απομονωθεί πριν μετατραπεί σε Δικτάτορα η Ροβεσπιέρο!

Σημείωση (Το EKEO θεωρεί ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν υποθάλπει τη βία και ότι ο κίνδυνος προέρχεται από μεμονωμένα σεσημασμένα άτομα που εκμεταλλεύονται την ανάγκη του αγανακτισμένου Λαού για δικαιοσύνη και τιμωρία αυτών που ευθύνονται για την οικονομική μας κατάσταση)

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.