Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012 Φυσική Ακύρωση ΘέματοςΠανελλαδικές Εξετάσεις 2012 Φυσική Κατεύθυνσης: Ακύρωση Θέματος! Αδικία στους υποψήφιους Στρατιωτικών Σχολών
Απίστευτη εξέλιξη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012 στο μάθημα Φυσικής Κατεύθυνσης που αφορά και τους υποψηφίους των Στρατιωτικών Σχολών και Αστυνομικών Σχολών (γεγονός που ανάγκασε το EKEO να αντιδράσει). Φυσικά η παρέμβαση μας αφορά και ωφελεί και όλους τους άλλους υποψήφιος των ΑΕΙ/ΤΕΙ.  Ειδικότερα σύμφωνα με την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα, δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας.
Κατόπιν τούτου, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος.

Το γεγονός αυτό αποτελεί τεράστια αδικία για τα άτομα που έλυσαν το θέμα Γ4 το οποίο έπιανε επτά ολόκληρες μονάδες (επί συνόλου εκατό μονάδων). Με πρόχειρους υπολογισμούς το EKEO  υπολογίζει αυτή την τεχνητή προσαύξηση μέχρι και πάνω από 100 μόρια στο τελικό σύνολο των (χιλιάδων) μορίων (πχ για υποψηφίους ΑΣΕΙ). Δηλαδή η απαράδεκτη συμπεριφορά των αρμοδίων που έδωσαν το θέμα αυτό συνεχίστηκε στην προσπάθεια τους να διορθώσουν το πρόβλημα. Δείτε τώρα τα προβλήματα που προκύπτουν λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι υπήρχαν τέσσερα θέματα (Α, Β, Γ, Δ) με διάφορα υποερωτήματα έτσι ώστε κάθε κύριο θέμα (Α,Β,Γ,Δ) έπαιρνε 25/100 ενώ το θέμα Γ είχε τα υποερωτήματα (Γ1=6 Μονάδες, Γ2=6 Μονάδες, Γ3=6 Μονάδες, Γ4=7 Μονάδες)
Όσοι έλυσαν το υποερώτημα Γ4 ξαφνικά χάνουν το προβάδισμα των 7 μονάδων σε σχέση με αυτούς που δεν το έλυσαν. Ειδικότερα όσοι το έλυσαν αφιέρωσαν επιπλέον χρόνο που τον έχασαν από άλλα θέματα κάτι που δεν συνέβη με όσους δεν έλυσαν (η δεν ασχολήθηκαν με) το Γ4 οι οποίοι πάλι ωφελούνται.
Με ποιο δικαίωμα πριμοδοτούνται μόνο τα υποερωτήματα Γ1, Γ2, Γ3 με τις επτά συνολικά μονάδες του Γ4 και όχι τα Ερωτήματα Α, Β, Δ; Εδώ προκύπτουν οι εξής αδικίες:
Όσοι έκαναν λάθος στα Γ1, Γ2, Γ3 επιβαρύνονται με (ίσως όλες) τις επτά μονάδες. Τι θα γίνει με αυτούς που δεν έγραψαν καθόλου τα Γ1, Γ2, Γ3; Θα πάρουν ή όχι τις επτά μονάδες του Γ4 που ούτως η άλλως δεν έγραψαν; Πως θα μοιραστούν επτά μονάδες δια τρία (αν τελικά υπάρξει ισοκατανομή των επτά μονάδων στα Γ1, Γ2, Γ3 αφού η ανακοίνωση λέει “ανακατανέμονται” και όχι “ισοκατανέμονται” επιτρέποντας ίσως αυθαίρετη κατανομή των επτά μονάδων)
Όσοι έγραψαν τα Γ1, Γ2, Γ3 αλλά όχι τα (πχ) Δ1, Δ2 ξαφνικά είναι τυχεροί διότι τα Γ1, Γ2, Γ3 αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα από τα Δ1, Δ2 κλπ. Με ποιο δικαίωμα ενισχύεται η επιτυχία (αποτυχία) των Γ1, Γ2, Γ3 και όχι όλων των Ερωτημάτων Α1, Α2, κλπ Β1, κλπ Δ1, Δ2 κλπ;
Τελικά γιατί απλώς δεν αφαιρέθηκε το θέμα Γ4 ώστε το άριστα να είναι πλέον το 93 και στη συνέχεια να γίνει αναγωγή στο 100 ώστε να επιμεριστούν οι επτά μονάδες (μέχρι και πάνω από εκατό μόρια – ανάλογα με το πεδίο και την κατεύθυνση) σε όλα τα υποερωτήματα;
Οι υποψήφιοι των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών (δηλαδή στους χώρους που κινείται και λειτουργεί το EKEO) αλλά και όλων των άλλων σχολών πρέπει να αντιδράσουν και δείξουν ότι η αδικία αυτή δεν πρέπει να γίνει ανεκτή. Οι μονάδες πρέπει να επιμεριστούν σε όλα τα θέματα η να βαθμολογηθεί το γραπτό με άριστο το 93 και στη συνέχεια αναγωγή στο 100. Σε κάθε περίπτωση όσοι έλυσαν το ακυρωμένο θέμα πρέπει να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση στο συνολικό βαθμό του γραπτού από τους φυσικούς βαθμολογητές αλλιώς τίθεται θέμα επιστημονικής ηθικής!

Όσοι έκαναν το πρώτο λάθος συγχωρούνται αλλά μετά την αφελή προσπάθεια διόρθωσης πρέπει να επισημάνουμε ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»

Γίνε Μέλος της Ομάδας Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο facebook και σχολίασε τα θέματα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.