Φραγκούλης Φράγκος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς Μιχαήλ ΚωσταράκοςΗ πρόσφατη ευχή του ΥΕΘΑ Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου «…να λειτουργήσει η Δημοκρατία…» ερμηνεύθηκε ποικιλοτρόπως. Η ερμηνεία που το EKEO δίνει στη δήλωση αυτή είναί ότι ο Στρατηγός Φράγκος ανησυχεί για τη διαταραγμένη κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας. Μετριοπαθής, πατριώτης και κυρίως δημοκράτης αντιλαμβάνεται τόσο ως Στρατηγός όσο και ως ακαδημαϊκός δάσκαλος ότι υπάρχουν ανθελληνικές δυνάμεις που ίσως επιθυμούν τη διασάλευση της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού (μια διαπίστωση που κάνουν πολλοί Έλληνες σήμερα). Οι φωνές που καλούν σε ένοπλο επαναστατικό αγώνα, οι δημόσιες επιθέσεις εναντίον της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και των στελεχών της, η προσπάθεια απαξίωσης των Ελλήνων αξιωματικών (που όμως παραμένουν ακόμη ψηλά στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού) είναι σημεία που δεν μπορούν να αφήσουν κανένα Στρατηγό αδιάφορο και ιδιαίτερα αυτόν που έχει ταυτόχρονα και τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η αλήθεια είναι ότι, πάντα κατά την άποψη του EKEO, ο υπηρεσιακός ΥΕΘΑ τοποθετήθηκε στη θέση αυτή κυρίως λόγω της τεράστιας εμπειρίας του και τον έλεγχο που έχει επί των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ένας άλλος λόγος όμως είναι διότι όλοι οι πολιτικοί αντιλήφθηκαν ότι μόνο αυτός με την εμπειρία και το κύρος του θα μπορέσει να εμπνεύσει και να πείσει τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ότι δεν θα υπάρξει καμία περιθωριοποίηση, κανένας διωγμός, καμία εμπάθεια εναντίον τους ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα θα επικρατήσει.
Τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα ανησυχούν διαπιστώνοντας ότι τα στρατιωτικά ιδεώδη και το εθνικό φρόνημα καταγγέλλονται ως φασιστικές αντιλήψεις από ορισμένους που αναζητούν κίβδηλα τρόπαια για το “δημοκρατικό” τους πολιτικό τοίχο στο facebook και την ιστοσελίδα τους. Όμως η έννοια του Έθνους και της Πατρίδας είναι συνυφασμένες με τη δομή και την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάθε προσπάθεια αποχρωματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων από τις ιδέες αυτές είναι αφελής και επικίνδυνη αφού θα διασαλεύσει τη συνοχή του Στρατού που αντλεί τη δύναμη του από τις δύο αυτές έννοιες. Επίσης, η Ορθοδοξία που πάντα έπαιζε το ρόλο του καταλύτη και του πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να συνεχίσει να παίζει το ρόλο της. Αν δεν υπήρχε η Ορθοδοξία στην Ελλάδα θα έπρεπε να την εφεύρουμε διότι «στα χαρακώματα του πολέμου δεν υπάρχουν άθεοι».

Η γενικότερη εντύπωση που υπάρχει είναι ότι ο σημερινός υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι η άριστη λύση για το συγκεκριμένο υπουργείο ο οποίος όμως δεν πρέπει να αντικατασταθεί ακόμη και αν προκύψει κάποια κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές. Κανένας υπουργός δεν θα μπορέσει να εμπνεύσει τους στρατιωτικούς όσο ο Στρατηγός Φράγκος στην περίοδο που διανύουμε. Από την άλλη μεριά, οι Τούρκοι τον σέβονται και αντιλαμβάνονται ότι είναι πολύ υπερήφανος να επιτρέψει οποιαδήποτε πρόκληση. Με άλλα λόγια ο Φράγκος «δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του» (όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του το ξέρουν!) και θα απαντήσει σίγουρα και ακαριαία στις προκλήσεις των Τούρκων. Ο Ερντογάν και οι Πασάδες του Τουρκικού Στρατού το γνωρίζουν αυτό αν και τους το θύμισε ο ΥΕΘΑ πρόσφατα με την έκφραση του για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: «Ναι μεν δύναμη αποτροπής, αλλά ισχυρή, σιωπηλή στρατιωτική δύναμη που εάν απαιτηθεί θα κάνει εκκωφαντικό θόρυβο».

Συμπέρασμα: Oι πολιτικοί πρέπει μετά τις εκλογές να αφήσουν το Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο στο ΥΠΕΘΑ (έστω και ως Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας) για να κοιμούνται ήσυχοι οι Έλληνες πολίτες, αλλιώς αργά η γρήγορα θα τον καλέσουν επειγόντως στην ενεργό υπηρεσία (είτε ως Αρχηγό ΓΕΕΘΑ είτε ως Διοικητή της ΕΥΠ) για να λύσει προβλήματα που όλοι μπορούμε να φανταστούμε ότι θα προκύψουν.

Σημείωση: Το EKEO δεν κάνει απολύτως κανένα πολιτικό υπαινιγμό για καμία πολιτική παράταξη και εύχεται σε όλους τους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα να πετύχουν στην αναστήλωση της πατρίδας μας και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι επιθέσεις κατά των Ενόπλων Δυνάμεων και κατά της Σχολής Ευελπίδων δεν οφείλονται στην πολιτική των κομμάτων αλλά σε ελάχιστα συγκεκριμένα άτομα που σίγουρα δεν εκφράζουν με τις πράξεις τους το δημοκρατικό Ελληνικό Λαό του κόμματος στο οποίο ανήκουν.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.