YouTube Preview ImageΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος παρευρέθη στις 27 Ιουνίου 2012 στην τελετή εορτασμού Γενεθλίων της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων «HAWK» στο Καπανδρίτι Αττικής συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κ. Ζιαζιά.
Μετά την τελετή, ο κ. Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε τη νέα Λέσχη Αξιωματικών της Μονάδος, η όποια είναι δωρεά της οικογένειας Κυριακοπούλου, εις μνήμην του Στρατηγού Όθωνα Κυριακόπουλου, πρώτου Διοικητή της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων «HAWK».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Παναγιωτόπουλου:

ΥΕΘΑ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος:

«Σεβαστοί Πατέρες με τις ευλογίες σας,

Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,

Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Στρατού,

Κύριοι πρώην Αρχηγοί,

Κύριε Διοικητά, που είστε ο οικοδεσπότης εδώ,

Κυρία Κυριακοπούλου,

Παλιέ φίλε Πάνο Κυριακόπουλε,

Κυρίες και κύριοι που τιμάτε με την παρουσία σας αυτή την εκδήλωση,

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Αισθάνομαι ότι συμμεριζόμαστε ευγενή αισθήματα και αγαθές επιδιώξεις, ότι μας συνδέει η εκτίμηση, ο σεβασμός και η αγάπη προς το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και εν προκειμένω προς το έργο και την αποστολή της 180 Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων «ΧΩΚ», που ουσιαστικά αποτελεί το βασικό ιστό της αντιαεροπορικής άμυνας του λεκανοπεδίου.

Ζούμε δύσκολες μέρες. Ίσως ζούμε τις δυσκολότερες μέρες των τελευταίων 100 ετών στην χώρα μας. Επιτρέψτε μου να έχω μία συγκρατημένη αισιοδοξία, πιστεύοντας στο DNA του Έλληνα και της Ελληνίδας.

Περάσαμε ως έθνος μέσα από συμπληγάδες. Παραλίγο να μας αλέσουν οι μυλόπετρες της ιστορίας, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Επιβιώσαμε πολύ χειρότερων γεγονότων. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε και τώρα και θα το κάνουμε με το φιλότιμο, με το δημιουργικό μεράκι, με τη φλόγα της δημιουργίας στο βλέμμα, αυτή που ξεπηδάει όταν ο Έλληνας και η Ελληνίδα αισθάνονται ότι έχουν μεγάλες και επικίνδυνες ανηφόρες μπροστά τους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα εκλεκτό κομμάτι του ελληνικού λαού. Έχω επίγνωση, επειδή προέρχομαι από μία απλή ελληνική οικογένεια και πριν πολιτευτώ έκανα 21 χρόνια τη δουλειά μου κολλώντας ένσημα στην ανοιχτή κοινωνία. Έχω επίγνωση ότι αυτές τις ώρες που μιλάμε ο ελληνικός λαός έχει γονατίσει από τις θυσίες, από τις περικοπές, από τις στερήσεις, από τη μείωση του εισοδήματος.

Έχω επίγνωση ότι αυτά τα προβλήματα έχουν χτυπήσει και τις οικογένειες των ανθρώπων που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ξέρω, όμως, και αυτή η βεβαιότητά μου επιβεβαιώνεται καθημερινά, ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις από τους αρχηγούς μέχρι τον πιο απομακρυσμένο οπλίτη που υπηρετεί τη θητεία του, έχετε όλοι αποσυνδέσει αυτή τη δύσκολη καθημερινότητα από την εκτέλεση του καθήκοντός σας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και οι ηγεσίες, αλλά και η υπόλοιπη κοινωνία, στα πλαίσια του δυνατού να κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα έχουμε μία τέτοια περίπτωση. Η οικογένεια Κυριακοπούλου επέλεξε να κάνει μία σημαντική δωρεά εδώ στη Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων στη μνήμη του πατέρα Στρατηγού – είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω γιατί συνδέομαι με τον Πάνο Κυριακόπουλο από τα φοιτητικά μας χρόνια – του αείμνηστου Στρατηγού Όθωνα Κυριακόπουλου που ουσιαστικά ως Αντισυνταγματάρχης ξεκίνησε, μαζί με τους συνεργάτες του, και θεμελίωσε αυτή τη Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων.

Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία της οικογένειας Κυριακοπούλου είναι μία ξεχωριστή πράξη, η οποία ταυτόχρονα δείχνει και το δρόμο τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουν εκείνοι που αισθάνονται ότι σε δύσκολους καιρούς μπορούν ακόμα και σήμερα να προσφέρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ένας από τους βασικούς στόχους που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, και τουλάχιστον θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, είναι από αυτούς που έχουν απολύτως αντιληφθεί αυτή την υψίστη προτεραιότητα, είναι πρώτον αυτή η οικονομική κρίση να μην περάσει στις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή να μην μετατραπεί σε κρίση εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Και το δεύτερο, αυτή η οικονομική κρίση να μη διαλύσει την κοινωνική συνοχή της ελληνικής κοινωνίας. Η αλήθεια είναι ότι η κρίση έχει τραυματίσει την κοινωνική συνοχή. Για αυτό πρέπει να φροντίσουμε αυτά τα πράγματα να μην οδηγήσουν σε ανήκεστο βλάβη.

Θέλω να συγχαρώ την οικογένεια για την πρωτοβουλία της αυτή. Θέλω να ευχηθώ και να ελπίσω ότι αυτή η πρωτοβουλία θα βρει μιμητές που θα προέρχονται από τον ελληνισμό εντός και εκτός συνόρων.

Θέλω δε, να σας πω, ότι είναι στις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να απευθυνθούμε στον απανταχού ελληνισμό και ιδίως στον ελληνισμό της διασποράς, και να τους ζητήσουμε να σταθούν δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις, να σταθούν δίπλα στο στρατευμένο κομμάτι του ελληνικού λαού. Γιατί όπως είπα, η μέριμνα για την εθνική κυριαρχία, την εθνική ασφάλεια και τη προστασία της εθνικής ακεραιότητας της χώρας, πρέπει να συμβαδίζει με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, για τη πρόοδο, την ανάπτυξη, για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής.

Και επιτρέψτε μου να διευκρινίσω εδώ κάτι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν επαιτούν. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι περήφανες και αξιοπρεπείς.

Εμείς χρειαζόμαστε να είμαστε δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και οι Ένοπλες Δυνάμεις ως κομμάτι του ελληνικού λαού, είναι δίπλα στη πατρίδα, στο έθνος, στην ελληνική κοινωνία.

Θέλω να επισημάνω ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, ότι εδώ είναι η πρώτη μονάδα που επισκέπτομαι, συνοδευόμενος από την ηγεσία.

Θέλω να επισημάνω ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους μας ότι βρίσκονται ανάμεσά μας πρώην αρχηγοί, νυν και πρώην ανώτατοι επιτελείς, στους οποίους θέλω να σφίξω το χέρι αμέσως μετά το περάς αυτής της διαδικασίας.

Όπως επίσης, θέλω κύριε Διοικητά να σας παρακαλέσω να μεταφέρετε τους θερμούς μου χαιρετισμούς, την αγάπη μου, το σεβασμό μου και την εκτίμησή μου, για τον τρόπο που επιτελείτε όλοι την αποστολή και το καθήκον σας, σε όλους τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, άνδρες και γυναίκες και βεβαίως στους οπλίτες της μονάδας σας.

Να ξέρετε ότι σας σκεφτόμαστε. Να ξέρετε ότι σας αγαπούμε. Να ξέρετε ότι σας τιμούμε και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε τη δύσκολη, αλλά τόσο σημαντική για τη χώρα αποστολή σας.

Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.