Εισαγγελία Ιωαννίνων Παράνομος διορισμός Πανεπιστήμιο ΙωαννίνωνΤο EKEO παρουσίασε πρόσφατα το σκάνδαλο που αφορά διορισμό μέλους ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (επ. Καθηγητή) που απορρίφθηκε δύο φορές από τα εκλεκτορικά της ΣΣΕ (ούτε μια ψήφο!) και ισχυρίσθηκε ότι αδικήθηκε θίγοντας έτσι το ΓΕΣ, τη ΣΣΕ και τους διάσημους καθηγητές ΑΕΙ, ΕΜΠ κλπ που τον απέρριψαν. Μετά τον ισχυρισμό του το βιογραφικό του και όλα του τα έγγραφα πέρασαν ένα εξονυχιστικό νομικό έλεγχο και τα συμπεράσματα που προέκυψαν περί της εκλογής του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων απέδειξαν ότι είχε εκλεχθεί και διορισθεί εκεί με μη σύννομο τρόπο ένα γεγονός που επιβάλλει την ανάκληση του παράνομου διορισμού του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος για λόγους που αυτός γνωρίζει δεν κατέθεσε ούτε μια βεβαίωση προϋπηρεσίας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αλλά ούτε καν ένα αντίγραφο διδακτορικής διατριβής έστω για δείγμα!

Όλα τα σχετικά έγγραφα της καταγγελίας κατατέθηκαν στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες ούτε έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον παράνομο διορισμό. Ασφαλώς έχουμε εμπιστοσύνη στο ήθος του κ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αναμένουμε να ανακαλέσει τον παράνομο διορισμό μόλις διερευνήσει την υπόθεση όμως τα αντανακλαστικά της Εισαγγελίας Ιωαννίνων αποδείχθηκαν ταχύτερα. Όπως ενημερωθήκαμε η αρμόδια Εισαγγελέας έδωσε εντολή να αρχίσει η διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης προκειμένου να διαλευκανθεί και να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Αν η υπόθεση περάσει στη φάση της προδικασίας αναμένεται να καταθέσουν μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα οποία τότε θα πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα που αφορούν τις παρατυπίες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των εκλογών του εν λόγω Επίκουρου Καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ίσως να προβάλλει δύο δικαιολογίες: Η πρώτη είναι ότι πέρασε πολύς καιρός από την ημέρα του παράτυπου και μη σύννομου διορισμού και η δεύτερη είναι ότι ο τότε νομικός έλεγχος του Υπουργείου Παιδείας δεν εντόπισε νομικά προβλήματα (φυσικά ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να εντοπισθεί η παρατυπία κατά το νομικό έλεγχο στο Υπουργείο Παιδείας όταν δεν υπάρξει συγκεκριμένη καταγγελία!). Όμως τότε ακριβώς θα έχει υπάρξει μέγα ηθικό θέμα διότι είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αρμόδιο να ανακαλεί αυτεπάγγελτα τους παράνομους διορισμούς μελών ΔΕΠ διότι το πανεπιστήμιο τους διορίζει. Ειδικότερα σύμφωνα με το αρ. 21 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν.2690/1999 όπως τροποποιήθηκε με τους Ν.2880/2001, Ν.3230/2004, Ν.3242/2004, Ν.3345/2005):

1.Αρμόδιο για την ανάκληση ατομικής διοικητικής πράξης όργανο είναι εκείνο που την εξέδωσε ή που είναι αρμόδιο για την έκδοσή της.
2.Για την ανάκληση δεν είναι απαραίτητο να τηρείται η διαδικασία που προβλέπεται για την έκδοση της πράξης, εκτός αν ανακαλείται πράξη νόμιμη ή πράξη παράνομη ύστερα από εκτίμηση πραγματικών περιστατικών.

Αν προβληθούν οι δύο αυτές δικαιολογίες (ελπίζουμε όχι) τότε θα κλονισθεί η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης και για τους άλλους διορισμούς στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αφού έτσι θα υπάρξει η υποψία ότι υπάρχουν και άλλοι παράνομοι διορισμοί που λόγω παρέλευσης χρόνου δεν ανακαλούνται πλέον (η αφού δεν τους εντόπισε ο «νομικός έλεγχος» του υπουργείο όλα είναι εντάξει παρά την εξόφθαλμη παρανομία). Σε κάθε περίπτωση το EKEO έχει όλα τα έγγραφα εκλογής στη διάθεση του και αν χρειαστεί θα αρχίσει να τα αναρτά στο διαδίκτυο εκθέτοντας όλους τους παράγοντες που παρατύπως συνέβαλαν στον παράνομο διορισμό. Φυσικά η Δικαιοσύνη μέσω της Εισαγγελίας Ιωαννίνων μελετάει ανεξάρτητα την υπόθεση και σίγουρα αργά η γρήγορα κάθε σχετική παράβαση η ολιγωρία η αμέλεια θα εντοπισθεί ενώ αναμένεται σύντομα και η εμπλοκή του Υπουργείου Παιδείας και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.