YouTube Preview ImageΤο Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) αποτελεί το πιο σχετικό και αρμόδιο ίδρυμα σε θέματα επιπτώσεων όπλων και ιδιαίτερα ναρκών. Το γεγονός ότι διάφοροι φορείς έχουν λάβει τεράστια χρηματικά ποσά από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Εκατομμύρια Ευρώ!) προκειμένου να αποναρκοθετήσουν διάφορες περιοχές τράβηξε την προσοχή του EKEO που μέχρι τώρα παρατηρούσε με μεγάλη επιφύλαξη τις δραστηριότητες αυτές. Μέχρι σήμερα ελάχιστες περιοχές έχουν αποναρκοθετηθεί ενώ τεράστιες εκτάσεις της Ελλάδας είναι ακόμη σπαρμένες με δεκάδες χιλιάδες νάρκες. Εκατοντάδες χιλιάδες νάρκες παραμένουν στις αποθήκες αναμένοντας την καταστροφή τους ενώ κερδοσκοπικές εταιρίες καραδοκούν να πάρουν (αν δεν έχουν πάρει ήδη) τα συμβόλαια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Καλούμε όσους Έλληνες έχουν την ειδικότητα του ναρκαλιευτή καθώς και κάθε άτομο που έχει τεκμηριωμένη εμπειρία και γνώση σε θέματα αποναρκοθέτησης να καταθέσει ένα σύντομο βιογραφικό στο EKEO προκειμένου να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα αποναρκοθέτησης υπό την αιγίδα του ιδρύματος. Με διαφανείς διαδικασίες και με τον πιο αντικειμενικό τρόπο θα διεκδικήσουμε να παίξουμε ένα σημαντικό ρόλο στον πεδίο της αποναρκοθέτησης στην Ελλάδα. Η Ομάδα Αποναρκοθέτησης του EKEO θα καταθέσει τις προτάσεις και τις απόψεις της στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να υπάρξει ασφαλής και πλήρης αποναρκοθέτηση στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει αντίλογος στο μονοπώλιο αποναρκοθέτησης που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα και παράλληλα θα υπάρξει ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων που θα εμπλακούν στο πρόγραμμα αυτό. Το EKEO ως μη κερδοσκοπικό ίδρυμα ερευνών θα διεκδικήσει το δικό του ρόλο στο χώρο αυτό αλλά χρειάζεται ενίσχυση της Ομάδας Αποναρκοθέτησης που έχει δημιουργηθεί. Καλούνται λοιπόν όλοι οι Έλληνες με σχετική εμπειρία που μπορούν να εργαστούν στο αντικείμενο της αποναρκοθέτησης να αποστείλουν άμεσα το βιογραφικό τους καθώς και τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του EKEO. Όσοι επιλεχθούν θα αποτελέσουν την Ομάδα Αποναρκοθέτησης του EKEO και τα ονόματα τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας.

Σημείωση: Το EKEO μέχρι σήμερα δεν έχει χρηματοδοτηθεί από κανένα δημόσιο φορέα για δραστηριότητες αποναρκοθέτησης στην Ελλάδα.

YouTube Preview Image

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.