YouTube Preview Image
Μαθητές και Μαθήτριες που περιμένετε τις βάσεις στρατιωτικών σχολών και θέλετε να περάσετε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, δείτε το βίντεο για να καταλάβετε γιατί παλεύατε τόσα χρόνια στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Νιώστε την πυρηνική δύναμη του όρκου των Ευελπίδων και παραδεχθείτε ότι άξιζε τον κόπο!!!

Πόσες φορές δεν έχουμε δει τον Πατέρα σου να δακρύζει στην ορκωμοσία σου στη ΣΣΕ. Πόσες φορές δεν έχουμε δει αυτή τη μάνα να λάμπει που νιώθει ότι γέννησε ένα λεβέντη αξιωματικό και να σε κοιτάει με ρίγη υπερηφάνειας καθώς υψώνεις τη δεξιά «Ορκίζομαι…». Οι κυρτές πλάτες του παππού σου ορθώνονται καθώς βλέπει το εγγόνι να κάνει το πρώτο βήμα για μια λαμπρή καριέρα. Κάτι συμβαίνει μετά και όλη η οικογένεια σου εκπέμπει μια απίστευτη υπερηφάνεια νιώθοντας ότι αναβαθμίσθηκε κοινωνικά και ψυχικά. Ένα τόσο δα ξιφίδιο και μια στολή, πως μπορούν να αναβαθμίσουν τόσο υπέροχα μια φτωχή οικογένεια…

«Είναι δύσκολα στη ΣΣΕ»; ρωτάνε πολύ συχνά μαθητές που ανησυχούν για τη ζωή τους αν περάσουν στη ΣΣΕ. Τους απαντάμε όσο πιο ειλικρινά γίνεται: «Δεν είναι απλώς δύσκολα! Δεν υπάρχει πιο δύσκολη σχολή στην Ανώτατη Εκπαίδευση από τη Σχολή Ευελπίδων!! Θα κουραστείτε πάρα πολύ με τη συνεχή στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση και την αυστηρή πειθαρχία. Ελάχιστοι ίσως δεν θα αντέξουν κιόλας και θα φύγουν (για να πουν στη γειτονιά και στους φίλους ότι την απέρριψαν αυτοί). Αλλά όσοι έρθετε εκεί θα την λατρέψετε όπως και την οικογένεια σας και θα την θυμάστε με συγκίνηση και νοσταλγία όταν αποφοιτήσετε. Η ΣΣΕ είναι για όλους όσους πέρασαν από εκεί τιμή και καύχημα για τις δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκαν και τις τεράστιες προσπάθειες που έκαναν όταν ορισμένοι άλλοι ήταν «χύμα» στα κυλικεία των ΑΕΙ. Παιδιά, Προσοχή η ΣΣΕ εθίζει!»

Πόσες φορές είδατε εν ενεργεία η εν αποστρατεία αξιωματικό απόφοιτο της ΣΣΕ να σέρνεται στα δικαστήρια και να διαπομπεύεται στην τηλεόραση κρύβοντας το πρόσωπο του με το σακάκι του; Σκεφτείτε τώρα πόσες φορές έχετε δει πολιτικούς, επιστήμονες, διάσημους και διακεκριμένους στη θέση αυτή; Ακριβώς για αυτό το ήθος και τις αρετές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων σας μιλάμε και εκεί πάνω χτίζεται η εθνική ομάδα «Ευέλπιδες Έλληνες»

Προκαλούμε όποιον θέλει να αφήσει ένα πακέτο χαρτονομίσματα σε όποιο μέρος της Σχολής Ευελπίδων θέλει. Την άλλη ημέρα η θα το βρει στο ίδιο σημείο η θα το έχουν παραδώσει οι Ευέλπιδες στον Αξιωματικό Υπηρεσίας η στον Επόπτη. Γιατί ο Εύελπις δεν κλέβει και δεν ανέχεται αυτούς που κλέβουν. Να γιατί η Ομάδα ΣΣΕ που έχει αυτές τις αρχές έχει γερά θεμέλια και οι Ευέλπιδες Έλληνες (πολίτες και στρατιωτικοί) που την αποτελούν είναι η κρίσιμη εθνική μάζα για τη νεολαία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και για όλη την κοινωνία.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.