Πανελλαδικές Εξετάσεις Βάσεις ΑΕΙ ΤΕΙ(Ηλεκτρονική διεύθυνση, ιστοσελίδα και πληροφορίες ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων). Προκλητική και απαράδεκτη ήταν η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που αφορούν τις Βάσεις Πανελλαδικών Εξετάσεων 2012. Το Υπουργείο Παιδείας άφησε να περάσει ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο αγωνίας και έντασης για εκατοντάδες χιλιάδες άτομα (υποψήφιοι και οι οικογένειες τους) ενώ μπορούσε να το αποφύγει. Αντί να δώσει εντολή υπερωριακής εργασίας για μια ομάδα υπαλλήλων προτίμησε να πάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι να χαρούν το Σαββατοκύριακο τους αντί να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα αν όχι την Παρασκευή τουλάχιστον το Σάββατο. Το EKEO παρακολουθεί προσεκτικά την όλη υπόθεση αφού εστιάζει στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και επισημαίνει ότι αν τελικά οι βάσεις διαρρεύσουν στις Κυριακάτικες εφημερίδες τότε θα πρόκειται για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που δημιουργεί υποψίες ότι η πληροφορία ίσως πουλήθηκε. Τελικά τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη ερχόμενη Δευτέρα σε ένα τεράστιο πληθυσμό της Ελλάδας που αγανακτεί για δεύτερη φορά σχετικά με τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις (θυμάται κανείς τα λάθη των θεμάτων;). Διαβάστε την ανακοίνωση του του Υπουργείου Παιδείας με το σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση όπου θα υπάρχουν τα αποτελέσματα.

Α. Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 27-08-2012  στις 10:00 δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Δευτέρας.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr .

Γ. Οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999, του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 και του άρθρου 45 του Ν. 3773/09(ΦΕΚ 120 τ.Α΄) για εισαγωγή στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους, από τη Δευτέρα 03-9-2012 μέχρι και την Παρασκευή 14-9-2012. Υπενθυμίζεται η σχετική εγκύκλιος Φ.151/63549/Β6/7-6-2012 (ΑΔΑ:Β4ΛΡ9-ΑΦΤ), ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minedu.gov.gr στην ενότητα ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, υποενότητα ΑΘΛΗΤΕΣ, στο σημείο ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ).

Δ. Οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές πιστοποίησης, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό θέσεων 5% θα κληθούν για την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου το δεύτερο 10ήμερο Σεπτεμβρίου 2012 με ξεχωριστή εγκύκλιο. Θα ακολουθήσει νεότερο Δελτίο Τύπου.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.