Ελληνική Πολιτοφυλακή Πολιτοφύλακες ΑθήναΧρόνια κλεισμένος στα επιστημονικά εργαστήρια και στα βιβλία μου περιφρονούσα ότι συνέβαινε σε θέματα πολιτικής και κοινωνικών δράσεων ενώ ορισμένοι άλλοι συνάδελφοι μου, προσηλύτιζαν φοιτητές στις εξτρεμιστικές και ανθελληνικές τους πολιτικές, οργάνωναν ψευδεπίγραφες πορείες και διαμαρτυρίες και ύστερα εμπρησμούς ξένων περιουσιών και επιθέσεις κατά των πολιτών (και κατά των συναδέλφων τους). Όταν εγώ έκανα διεθνείς δημοσιεύσεις στην πυρηνική αστροφυσική αυτοί οι συνάδελφοι μου (και οι συγγενείς τους) οργάνωναν καταδρομικές ομάδες καμουφλαρισμένες με παλαιστινιακά κασκόλ, έχτιζαν τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων, τρομοκρατούσαν τους συναδέλφους τους και τους ακομμάτιστους ευσυνείδητους φοιτητές, έβγαζαν από τη φυλακή εγκληματίες τρομοκράτες (ακόμη και συγγενείς τους) που τους παρουσίαζαν ως δήθεν ιδεολόγους ακτιβιστές. Αυτοί οι «συνάδελφοι» μου ως ηθικοί αυτουργοί εξόπλιζαν τους «καταδρομείς» τους με φοιτητικά σακίδια που όμως μέσα είχαν βόμβες μολότοφ, έκαναν δηλώσεις στην τηλεόραση καλύπτοντας τους αιώνιους και κίβδηλους φοιτητές τους που όμως πλέον είχαν εκπαίδευση και εντολή καταδρομικών ομάδων καταστροφής. Τελικά αυτά τα άτομα που τόσα χρόνια αγνοούσα και περιφρονούσα απρόκλητα επιτέθηκαν «στο σπίτι μου» κατηγορώντας τις στρατιωτικές σχολές και τους σπουδαστές μου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά προβάλλοντας ως πρότυπο νεολαίας τους δικούς τους «αντάρτες» και «καταδρομείς». Η επίθεση τους είχε σκοπό να αποδείξει στους δικούς τους ανθρώπους ότι μπορούν να βλάψουν τις στρατιωτικές σχολές και τους καθηγητές τους και έτσι να κερδίσουν τις ψήφους αυτών που μισούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Και ενώ και εγώ και η κοινωνία περιμέναμε να προκύψει μια κρατική επίσημη αντιμετώπιση τελικά προέκυψε στους δρόμους η γνωστή θλιβερή και σκοτεινή απογοήτευση που κάνει το πρόβλημα χειρότερο αν δεν το υποθάλπει και δεν το καλλιεργεί κιόλας.

Να γιατί ιδρύθηκαν οι «Ευέλπιδες Έλληνες» για να αποδείξουν, μεταξύ άλλων σκοπών και δράσεων, ότι οι σπουδαστές (και απόφοιτοι) των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών είναι ασύγκριτα ηθικότεροι και νομιμότεροι από τους εξτρεμιστές συναδέλφους μου (και από τις συμμορίες άτακτων που καθοδηγούν αυτοί και οι συγγενείς τους προκειμένου να καταλάβουν θέσεις εξουσίας).

Φυσικά στηρίζω και προσυπογράφω τις υγιείς απόψεις και δράσεις του φοιτητικού κινήματος που παλεύει για την παιδεία και τη γνώση χωρίς βία, χωρίς δολιοφθορές ακομμάτιστα και πατριωτικά.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.