YouTube Preview Image
Ένας υπόδικος για την ανθρωποκτονία των δύο νεαρών αστυνομικών φέρεται να έχει αφεθεί ελεύθερος είτε από λάθος είτε δολίως σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου.  Ειδικότερα, από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 οι προφυλακισμένοι για τις δολοφονίες των δύο ειδικών φρουρών (Γεώργιος Σκυλογιάννης, Ιωάννης Ευγγελινέλης), ηλικίας 22 και 23 ετών δεν είχαν δικαστεί. Στις 2 Οκτωβρίου γίνεται η δίκη για τη ληστεία που σημειώθηκε λίγο πριν από το μακελειό σε περίπτερο στο Μενίδι. Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, ο ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες αθωώνεται για την υπόθεση της ληστείας και μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Στη συνέχεια έγγραφο της εισαγγελίας προς τις φυλακές αναφέρει ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος αν δεν κρατείται για άλλο λόγο και σύμφωνα με δημοσιεύματα χωρίς να ελεγχθεί αν είναι υπόδικος για άλλο λόγο τον άφησαν ελεύθερο.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, στην οποία αναφέρεται ότι ήδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

«Σε σχέση με όσα αναφέρονται για την αποφυλάκιση κρατουμένου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι ήδη διενεργείται από την Εισαγγελέα Εφετών – Επόπτη του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους του ΚΚ Κορυδαλλού, κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών. Η έρευνα διενεργείται για τη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι ουδεμία ενημέρωση είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης από την Εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη Διεύθυνση του Κ.Κ. Κορυδαλλού για το συμβάν και τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, τέθηκαν από το Υπουργείο σε διαθεσιμότητα του Υπουργείου η Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέχρι το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

ΠΗΓΗ newsbomb

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.