Σε πρόσφατο δημοσίευμα το OnAlert διαβάζουμε:

“Αλλού είναι τα μεγάλα προβλήματα για τις στρατιωτικές σχολές και αυτά έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας τους. Μια πτυχή αυτών των προβλημάτων και μάλλον η πιο σοβαρή έχει να κάνει με το ποιοι και πως επιλέγουν τους πιο ικανούς καθηγητές για να διδάξουν τους νέους που οι Σχολές πρέπει να παραδώσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις έτοιμους να διοικήσουν.
«Για να γίνει κατανοητό το κλίμα που επικρατεί δημοσιεύουμε απόσπασμα από μία μόνο από τις πολλές ενστάσεις που κατατίθενται στις σχολές όταν γίνεται επιλογή του διδακτικού προσωπικού. Νομίζουμε ότι αποκαλύπτει πολλά για την λογική που επικρατεί και δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι σε καμία περίπτωση ο τρόπος εισαγωγής των υποψηφίων στις σχολές. Ο οποίος τουλάχιστον εξασφαλίζει ότι σ΄ αυτές εισέρχονται οι άριστοι.»

Στη συνέχεια παραθέτει «…το απόσπασμα από μία μόνο από τις πολλές ενστάσεις που κατατίθενται στις σχολές όταν γίνεται επιλογή του διδακτικού προσωπικού…» όπως αναφέρει ο συντάκτης της ανάρτησης του onalert

Όμως, το onalert δεν παρουσιάζει καμία ένσταση που αφορά επιλογή διδακτικού προσωπικού όπως λέει αλλά παρουσιάζει μια ένσταση του κ. Κώστα Ξαπλαντέρη μονίμου Αν.Καθηγητή Φυσικής ΣΣΕ ο οποίος σήμερα είναι στο τελευταίο έτος της καριέρας του και αποχωρεί του χρόνου με σύνταξη. Ο κ.Κώστας Ξαπλαντέρης κατάφερε τελικά να γίνει Λέκτορας φυσικής της ΣΣΕ το έτος 2005 σε μεγάλη ηλικία και κατάφερε τελικά παρά τις αντιδράσεις να διορισθεί σε βαθμίδα Αναπληρωτή Καθηγητή Φυσικής (2010) με την υποστήριξη (ψήφο και θετικά σχόλια) του συνταξιούχου πλέον τ.καθηγητή φυσικής ΣΣΕ Αριστοτέλη Χαρτά

Η ένσταση αυτή λοιπόν που παρουσιάζει το onalert ουδεμία σχέση έχει με επιλογή διδακτικού προσωπικού της ΣΣΕ (διαβάστε και θα καταλάβετε) αλλά αποτελεί ένσταση του εδώ και πολλά χρόνια μονίμου μέλους ΔΕΠ ΣΣΕ κ. Κώστα Ξαπλαντέρη που αφορά την εκλογή Διευθυντή τομέα φυσικών επιστημών και εφαρμογών της ΣΣΕ (μια εσωτερική διοικητική διαδικασία της ΣΣΕ). Στη εσωτερική αυτή διοικητική θέση τελικά δεν εκλέχθηκε Διευθυντής ο μόνιμος Αν.Καθηγητής κ. Κώστας Ξαπλαντέρης (και προφανώς νιώθει πολύ πικραμένος) παράλληλα όμως λόγω ηλικίας δεν είχε καν δικαίωμα υποψηφιότητας στην τελική εκλογή διότι η θητεία του Διευθυντή τομέα ΣΣΕ είναι διετής και αυτός συνταξιοδοτείται το καλοκαίρι του 2013 (δεν συμμετείχε καν στην τελική εκλογή).
Επιβάλλεται το onalert να ζητήσει από τον κ. Κώστα Ξαπλαντέρη την από 11 Μαρτίου 2011 ένσταση άλλου μονίμου μέλους ΔΕΠ της ΣΣΕ (συνυποψηφίου του κ. Κώστα Ξαπλαντέρη για τη θέση Διευθυντή) που εμπόδισε τελικά την εκλογή του κ. Κώστα Ξαπλαντέρη σε θέση Διευθυντή την οποία και κατέλαβε προς μεγάλη απογοήτευση του κ. Κώστα Ξαπλαντέρη που ήθελε να γίνει Διευθυντής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Κώστας Ξαπλαντέρης είχε πολύ λιγότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε σχέση με τον πολύ νεώτερο συνάδελφο του που εκλέχθηκε τελικά Διευθυντής του τομέα φυσικών επιστημών (και άρα και Διευθυντής του κ.Κώστα Ξαπλαντέρη). Εκεί μέσα στην ένσταση του αντιπάλου του κ. Κώστα Ξαπλαντέρη το onalert θα μάθει τα πάντα για τον κ. Κώστα Ξαπλαντέρη και σίγουρα το OnAlert θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τη ΣΣΕ για την ανάρτηση που έκανε.

Σημείωση: Ο κ.  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΧΑΡΤΑΣ και ο κ. ΚΩΣΤΑΣ ΞΑΠΛΑΝΤΕΡΗΣ εμπλέκονται σε δικαστική αντιπαράθεση με άλλο μέλος ΔΕΠ της ΣΣΕ (αντίδικος ο κ. Αριστοτέλης Χαρτάς, μάρτυρας ο κ. Κώστας Ξαπλαντέρης σχετικά με διάφορες εκλογικές και πειθαρχικές διαδικασίες της ΣΣΕ). Άρα κάθε πληροφορία που δίνουν τα άτομα αυτά για θέματα που αφορούν αυτό το μέλος ΔΕΠ της ΣΣΕ πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά και να ερωτάται πάντα σχετικά η ΣΣΕ για προφανείς λόγους ασφαλείας (χωρίς να προσάπτουμε καμία αναξιοπιστία η κατηγορία για τα άτομα αυτά αλλά επικαλούμαστε τον κοινό νου διότι…λάθη συμβαίνουν).

Η  παρούσα  θα αναρτηθεί από το EKEO στην ιστοσελίδα των “Ευελπίδων Ελλήνων”

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.