ΙΕΠΥΑ Πιστοποίηση Εταιρίες Σεκιούριτι Security ΑσφαλείαςΗ εικόνα που παρουσιάζουν ορισμένες εταιρίες security στην Ελλάδα σήμερα είναι η εξής: Πολυτελείς ιστοσελίδες με θυρεούς και εικόνες με πράκτορες όπως αυτές που έχετε δει στις ταινίες της τηλεόρασης (που όμως βρίσκονται και σε άλλες ξένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο!), πιστοποιητικά αμφιβόλου προέλευσης (ISO κλπ), στελέχωση με άτομα του υποκόσμου, υπέρβαρους, συνταξιούχους και αδύναμες γυναίκες που δεν έχουν τη νομική κατάρτιση και την εκπαίδευση να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλείας. Ακόμη στο προσωπικό των εταιριών αυτών υπάρχουν ενδεχομένως άτομα με προβλήματα υγείας που θα εξαφανιστούν η θα καταρρεύσουν στην πρώτη κρίση που θα προκύψει. Ακόμη χειρότερα ορισμένες από τις εταιρίες αυτές παρέχουν τις «υπηρεσίες» τους με πολύ υψηλά κόστη που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της Ελλάδας!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν ορισμένες εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που δεν πληρούν τις προδιαγραφές του νόμου οι οποίες είναι αυστηρότατες. Θυμηθείτε τα στελέχη ορισμένων εταιριών που από την εμφάνιση τους και μόνο αποδεικνύουν ότι με δυσκολία θα υπερασπιστούν ακόμη και τον εαυτό τους σε περίπτωση κινδύνου. Θυμηθείτε τις κλοπές τις διαρρήξεις και τις ληστείες σε χώρους που υποτίθεται ότι φυλάσσονται από υπηρεσίες ασφαλείας. Θυμηθείτε ότι τρομοκρατικές οργανώσεις στο παρελθόν κατάφεραν τρομοκρατικά χτυπήματα σε στόχους της Ελλάδας που φυλάσσονταν από ιδιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας. Οι εγκληματίες πλέον δεν αποτρέπονται από τα αυτοκόλλητα και τις ταμπέλες των εταιριών ασφαλείας (security) στην είσοδο των επιχειρήσεων και στις πολυτελείς συνοικίες και επαύλεις. Οι εγκληματίες σήμερα δεν είναι αφελείς και γνωρίζουν ποιο είναι το πραγματικό επίπεδο παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security) στην Ελλάδα.

Τα διάφορα φυσικά και νομικά πρόσωπα που αναζητούν αυτές τις υπηρεσίες ασφαλείας κινδυνεύουν να πληρώσουν πολύ ακριβά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) την επιλογή μιας ακατάλληλης και ίσως επικίνδυνης εταιρίας ασφαλείας (security). Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) αναλαμβάνει την υποστήριξη των πολιτών και των φορέων που αναζητούν υπηρεσίες ασφαλείας μέσω του Επιστημονικού Συμβούλου Ασφαλείας (Security Consultant).

Ειδικότερα, ο Επιστημονικός Σύμβουλος Ασφαλείας (Security Consultant) δεν παρέχει ο ίδιος τις υπηρεσίες του ν.3707/2008 αλλά επιτελεί τα εξής καθήκοντα προς όφελος του ενδιαφερόμενο φορέα:

  • Αξιολογεί και επιλέγει τις καλύτερες εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας με τις οποίες το EKEO συνεργάζεται ως επιστημονικός διαχειριστής και αξιολογητής των υπηρεσιών τους.
  • Συνεργάζεται με τους πολίτες και τα διάφορα νομικά και φυσικά πρόσωπα που αναζητούν υπηρεσίες ασφαλείας και αφού αξιολογήσει τις πραγματικές απαιτήσεις και ανάγκες τους προτείνει στον ενδιαφερόμενο φορές την κατάλληλη εταιρία  παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που επιβλέπει την παροχή των σχετικών υπηρεσιών.
  • Ελέγχει τις τιμές των εταιριών ώστε να είναι οι καλύτερες και οι χαμηλότερες για τον πολίτη και αποτρέπει την αισχροκέρδεια εις βάρος του. Όλες οι αμοιβές των εταιριών αυτών ελέγχονται, αξιολογούνται και μόνο αν πάρουν την έγκριση του ιδρύματος μας αποδίδονται στην εταιρία από τον πολίτη. Στην περίπτωση που τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που δέχθηκαν τις υπηρεσίες αυτές ασφαλείας δεν ικανοποιούνται (για τεκμηριωμένους λόγους) επιβάλλει στις εταιρίες ασφαλείας την επιστροφή των χρημάτων.
  • Αξιολογεί και Πιστοποιεί τις εταιρίες όσον αφορά τη νομιμότητα της φύσης τους, την εκπαίδευση των στελεχών τους και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.
  • Αναλαμβάνει (μέσω εξειδικευμένων δικηγόρων του δικτύου) το νομικό έλεγχο των εταιριών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος φορέας θεωρεί ότι θίγεται από τις εταιρίες αυτές η υπέστη βλάβη από τις υπηρεσίες τους.
  • Αξιολογεί και ελέγχει συνεχώς το έργο των εταιριών αυτών ώστε οι πολίτες να μην ανησυχούν για την παροχή πραγματικών υπηρεσιών ασφαλείας. Οι πολίτες πλέον έχουν το δικό τους φορέα αξιολόγησης και πιστοποίησης ποιότητας των υπηρεσιών ασφαλείας με το ακαδημαϊκό κύρος που φέρει το επιστημονικό επιτελείο του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων.

Μην αφήνετε ορισμένες ακατάλληλες και επικίνδυνες εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας να σας εξαπατήσουν. Κινδυνεύετε, διότι είναι πιο επικίνδυνο να θεωρείς ότι είσαι ασφαλής (με μια εταιρία που σε εξαπατά) από το να μην έχεις καμία εταιρία ασφαλείας αλλά να το γνωρίζεις!

Πριν αναθέσετε σε οποιαδήποτε εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ) μάθετε για τον Επιστημονικό Σύμβουλο Ασφαλείας (Security Consultant) του ΕΚΕΟ και αφήστε την πιο έμπειρη επιστημονική Ομάδα Ασφαλείας στην Ελλάδα να σας βοηθήσει.

Μήνυμα προς τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας:

Είστε εταιρία security (παροχής υπηρεσιών ασφαλείας) και θέλετε να πιστοποιηθείτε, να αξιολογηθείτε και να ενταχθείτε στους συνεργάτες μας που αξιολογεί και επιβλέπει επιστημονικά ο Επιστημονικός Σύμβουλος Ασφαλείας (Security Consultant) του ιδρύματος ερευνών EKEO; Αν θεωρείτε ότι πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις του νόμου και είστε πρόθυμοι να αξιολογηθείτε, να πιστοποιηθείτε και να ενταχθείτε στο πρόγραμμα υπό τις δεσμεύσεις που περιγράφονται στη σελίδα αυτή τότε επικοινωνήστε μαζί μας.

Σημείωση: Οι υπηρεσίες του Επιστημονικού Συμβούλου Ασφαλείας (Security Consultant) του EKEO είναι ανεξάρτητες των Δημοσίων Υπηρεσιών και των φορέων τους ενώ δεν παρέχονται από το EKEO άδειες λειτουργίας ΙΕΠΥΑ ούτε κάποια άλλη άδεια η πιστοποίηση (πχ άδεια υπαλλήλου ΙΕΠΥΑ) για τις οποίες αρμόδιο είναι το ΚΕΜΕΑ, η Αστυνομία και γενικά οι υπηρεσίες του Δημοσίου. Το EKEO δεν αποτελεί ΙΕΠΥΑ ούτε παρέχει τις υπηρεσίες του ν. 3707/2008 (φύλαξη, συνοδεία, κλπ) αλλά επιβλέπει, ελέγχει και πιστοποιεί τις υπηρεσίες αυτές εκπροσωπώντας, συμβουλεύοντας, υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας τον ενδιαφερόμενο φορέα που λαμβάνει τις υπηρεσίες αυτές.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.