Το EKEO αναδημοσιεύει άρθρο της ΕΑΑΣ Λάρισας για την ενημέρωση των υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών που αναρωτιούνται πως διεξάγονται οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις ΠΚΕ Υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών δίνοντας ως παράδειγμα τους Υποψήφιους για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα. Περισσότερες πληροφορίες και εξειδικευμένη επιστημονική υποστήριξη από το Σύμβουλο Στρατιωτικών Σπουδών
Από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 έως την Τρίτη 24 Ιουλίου 2012 διεξήχθησαν οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Στρατιωτικών Σχολών.
Για τους υποψηφίους των Στρατιωτικών Σχολών προβλέπονται Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) οι οποίες υπόκεινται σε ένα ενιαίο επιλογικό σύστημα που περιλαμβάνει Ψυχομετρικές – Αθλητικές Δοκιμασίες και Υγειονομικές Εξετάσεις.
Η Σχολή υπέβαλε σε Προκαταρκτικές Εξετάσεις τους υποψηφίους που είχαν δηλώσει τη ΣΜΥ ως «πρώτη προτίμηση» στην αίτησή τους.
Οι υποψήφιοι είχαν ήδη κατανεμηθεί σε ομάδες και οι ΠΚΕ της κάθε ομάδας διήρκησαν 4 ημέρες, όπως παρακάτω:
Την 1η ημέρα οι υποψήφιοι παρουσιάστηκαν στο 414 ΣΝΕΝ (Πεντέλη Αττικής) για τις Υγειονομικές εξετάσεις.
Την 2η ημέρα οι υποψήφιοι παρουσιάστηκαν στο 401 ΓΣΝΑ (οδός Μεσογείων και Κατεχάκη στο Χολαργό Αττικής) για εξέταση από την Ανώτατη Στρατιωτική Υγειονομική Επιτροπή (ΑΣΥΕ).
Την 3η ημέρα οι υποψήφιοι παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων για τις αθλητικές δοκιμασίες. Όσοι είχαν δηλώσει Σχολή που απαιτούσε εξέταση στην κολύμβηση εξετάστηκαν την ίδια μέρα στο κολυμβητήριο Τρικάλων.
Την 4η ημέρα οι υποψήφιοι παρουσιάστηκαν στη Σχολή για τις Ψυχομετρικές Εξετάσεις.
Εκτός από το εξεταστικό κέντρο που λειτούργησε στη ΣΜΥ, αντίστοιχα εξεταστικά κέντρα λειτούργησαν και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Όσον αφορά στις ομάδες υποψηφίων που εξετάστηκαν στα Τρίκαλα, οι επιτυχόντες στην κατηγορία των Όπλων ανέρχονται στους 428 και στην κατηγορία των Σωμάτων ανέρχονται στους 454.

 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.