Βραβείο Παύλος ΜελάςΔεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση και προβολή για ένα φορέα από την υποστήριξη των σπουδαστών των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών μέσω βραβείων, επάθλων και αριστείων. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που θέλουν να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν το βραβείο αυτό καλούνται να διαβάσουν τη συνέχεια του κειμένου.

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα υποτροφιών και βραβείων για Σπουδαστές και πτυχιούχους στρατιωτικών σχολών θα ξεκινήσει το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) με την υποστήριξη Καθηγητών ΑΕΙ & ΑΣΕΙ. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα χρηματικό βραβείο και καμία υποτροφία για τις στρατιωτικές σχολές ενώ για τα ΑΕΙ υπάρχουν εκατοντάδες τόσο από το τα κληροδοτήματα των ΑΕΙ όσο και από πλήθος άλλους φορείς συμπεριλαμβανομένου και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Το EKEO θα έρθει σε επαφή με φορείς που ενδιαφέρονται να στηρίξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να εξασφαλίσει βραβεία και υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές καθώς και ερευνητική δραστηριότητα. Είναι πλέον γνωστό ότι το ίδιο το ΥΠΕΘΑ δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτές τις δραστηριότητες (τουλάχιστον όχι στην απαιτούμενη κλίμακα).

Μετά την εξασφάλιση των υποτροφιών θα υπάρξει δημόσιος διαγωνισμός και η επιλογή θα γίνει από επιτροπή καθηγητών ανωτάτων στρατιωτικών σχολών (ονόματα θα ανακοινωθούν). Εκτός από τις υποτροφίες μια άλλη καινοτομία που θα εφαρμόσει το EKEO είναι η θέσπιση αριστείων και βραβείων για μελέτες των σπουδαστών όλων των στρατιωτικών σχολών (καθώς και των ήδη πτυχιούχων αξιωματικών) που θα απονέμονται μετά από δημόσιο διαγωνισμό. Όλες ανεξαιρέτως οι μελέτες των Ευελπίδων θα αναρτηθούν στο EKEO ώστε να υπάρξει μέγιστη προβολή του έργου τους .Φυσικά αντίστοιχα βραβεία και υποτροφίες θεσπίζονται για τους Αστυνομικούς, Λιμενικούς Πυροσβέστες κλπ (σπουδαστές και πτυχιούχους).

Βραβείο «Παύλος Μελάς». Αρχικά το ΕΚΕΟ θεσπίζει το «Βραβείο Παύλος Μελάς» για τους Ευέλπιδες (όλων των ετών) που θα εκπονήσουν μια μελέτη για τη Μακεδονία. Εκεί όπου έδρασε και θυσιάστηκε ο ήρωας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Παύλος Μελάς, στη Μακεδονία, θα εστιάσουν οι Ευέλπιδες τη μελέτη τους αναλύοντας ιστορικές, στρατιωτικές και κοινωνικές πτυχές (οδηγίες και κατευθύνσεις θα ανακοινωθούν). Οι διάφοροι φορείς (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που στηρίζουν οικονομικά και ηθικά τα βραβεία αυτά θα αναφέρονται τόσο στην ιστοσελίδα του βραβείου αυτού στο EKEO (μαζί με το ποσό της εισφοράς τους) όσο και επί του ίδιου του βραβείου που θα απονέμεται στον/στην Εύελπι που διακρίθηκε. Η απονομή του βραβείου θα γίνεται δημόσια και θα υπάρχει μέγιστη προβολή στα μέσα ενημέρωσης τόσο για τους Ευέλπιδες όσο και για τους φορείς που στηρίζουν αυτή την αγαθή προσπάθεια αναβάθμισης της στρατιωτικής και αστυνομικής εκπαίδευσης. Ελπίζουμε στην υποστήριξη των πατριωτών και στην διευκόλυνση της διαδικασίας του διαγωνισμού από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όπου θα ανακοινωθούν εγγράφως από το EKEO οι φορείς που στηρίζουν το βραβείο (προκειμένου να υπάρξει και η σχετική άδεια της ΣΣΕ για τη συμμετοχή των Ευελπίδων στο διαγωνισμό). Η πρωτοβουλία αυτή είναι ανεξάρτητη του ΥΠΕΘΑ και των υπηρεσιών του και τελεί υπό την αιγίδα των καθηγητών και επιστημόνων του EKEO.

YouTube Preview Image

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.