YouTube Preview Image
Ένας τρόπος υπάρχει να αυξηθεί και να φανατιστεί η Νεολαία μιας παράταξης (ιδεολογίας, οργάνωσης κλπ) και είναι δόλιος και επικίνδυνος: Να επιτρέψουν οι ηγέτες της οργάνωσης στη Νεολαία να παρανομήσει, να της δώσουν άφεση για τις ακρότητες και τις επιθέσεις κατά της κοινωνίας, των δασκάλων και των γονέων, να τους δώσουν χώρο να κρυφτούν για να κάνουν ελευθεριότητες και να τους επιτρέψουν γενικά να εκτονώσουν τα ένστικτα τους. Η φύση των νέων είναι τέτοια ώστε χωρίς Παιδεία και ηθικό έλεγχο εκδηλώνονται πρωτόγονα ένστικτα, κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας που στη σημερινή κοινωνία εκδηλώνεται με τη μορφή της συμμορίας (που συχνά βαφτίζεται πολιτική νεολαία, αθλητική νεολαία κλπ). Ο πιο βίαιος και αδίστακτος γίνεται αρχηγός της συμμορίας και του απονέμεται ένας τίτλος του ηγέτη, επαναστάτη, ομαδάρχη κλπ. Συνήθως είναι συγγενής (αν όχι γιος) του πλέον διεφθαρμένου της οργάνωσης που είναι ο ενήλικας Αρχηγός της και ίσως και ιδρυτής. Κάθε άλλος υποψήφιος για την αρχηγία της Νεολαίας πρέπει «να βάλει την ουρά στα σκέλια» και «να δείξει τον το λαιμό του στο κυρίαρχο κτήνος» αλλιώς η ομάδα θα κινηθεί εναντίον του με την προτροπή του Αρχηγού. Οι κοπέλες αξιολογούνται και πάλι με το νόμο της ζούγκλας δηλαδή η πιο προκλητική, πανούργα και πονηρή θα κερδίσει τον Αρχηγό και θα δημιουργήσει γύρω της ένα χαρέμι που θα έχει ιεραρχία αντίστοιχη με αυτή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Στη συμμορία μεταξύ των γυναικών υπάρχει μια συνεχής μάχη για την προσέγγιση των Αρχηγών και τον εκτοπισμό αυτών που είναι ήδη κοντά του (μήπως έτσι δεν είναι σε κάθε δομή εξουσίας μεταξύ ανδρών και γυναικών;). Έτσι οργανώθηκαν και επικράτησαν οι πανίσχυρες (εγκληματικές) πολιτικές οργανώσεις της Ασίας και της Κεντρικής Ευρώπης στις περιόδους που όλοι γνωρίζουμε όχι μόνο στον παρελθόντα αιώνα αλλά και πολύ παλιότερα.
Δώσε στο παιδί ενός ηθικού γονέα άφεση αμαρτιών, δώσε του κρησφύγετο, τάξτε του δύναμη και εξουσία, δημιούργησε μέσα του μίσος για ένα αντίπαλο δέος ακόμη και αν αυτό είναι η παρακάτω γειτονιά, μια άλλη αθλητική ομάδα, ένα άλλο κόμμα, μια άλλη ιδέα και τότε έχετε την δική σας φανατισμένη Νεολαία.
Ο αγώνας των σοφών και ήπιων δασκάλων και γονέων χλευάζεται και περιφρονείται διότι τα ένστικτα των παιδιών διεγείρονται και μαγνητίζονται από τη δύναμη και το πάθος και όχι την ηρεμία και την πραότητα. Για τούτο λοιπόν ιδρύσαμε μια δυναμική Νεολαία αυτή των Ευελπίδων Ελλήνων και το Ελληνικό Συμβούλιο Ασφαλείας ως ελάχιστο λιθαράκι στην προσπάθεια να προσεγγίσουμε και να αγκαλιάσουμε με δυναμισμό και αγάπη τους νέους που βυθίζονται στα άκρα και αργά η γρήγορα θα σκοτωθούν μεταξύ τους στους δρόμους χωρίς ελπίδα βελτίωσης της ζωής τους. Να γιατί αφιερώνουμε το χρόνο μας στη προσπάθεια αυτή συμφιλίωσης και αδελφοσύνης της Νεολαίας και όσοι μας πολεμούν είναι οι Αρχηγοί των συμμοριών που αναφέραμε πιο πάνω και οι οποίοι ίσως ήδη έχουν αναθέσει επιτελικά καθήκοντα στα δικά τους παιδιά στις ένοπλες συμμορίες που οργάνωσαν και καθοδηγούν μυστικά.
(Τo EKEO δεν λαμβάνει πολιτική θέση και δεν υποστηρίζει κανένα κόμμα αλλά καλεί την Ελληνική Νεολαία σε συμφιλίωση και αδελφοσύνη. Το βίντεο είναι τυχαίο και τα άτομα που εμφανίζονται δεν συνδέονται αναγκαστικά με την παρούσα ανάρτηση ούτε το EKEO εκφράζει μομφή εναντίον τους αφού δεν τους γνωρίζει.)

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.