Εύελπις σήμερα στο μάθημα πυρηνικής φυσικής στη Σχολή Ευελπίδων: «Γιατί να με τιμωρούν επειδή είμαι λίγο αξύριστος σε κάποιο μέρος του προσώπου; Γιατί να μου ρίχνουν ποινή επειδή τα παπούτσια μου δεν είναι γυαλισμένα; Αυτό είναι η ουσία της στρατιωτικής σχολής ευελπίδων; Αυτά τους πείραξαν;»
Καθηγητής Δρ. Θ.Λιόλιος: «Ορθώς επιβάλλονται ποινές για αυτές τις παρατυπίες διότι αν την πρώτη φορά σου επιτρέψουν να είσαι μισοξυρισμένος, την επόμενη φορά θα το επαναλάβεις σε μεγαλύτερο ίσως βαθμό καλλιεργώντας την επιτήδευση και την διαφορετικότητα. Οι σκόνες στα παπούτσια σου αργά η γρήγορα θα γίνουν ακαθαρσίες και λάσπες. Αργά η γρήγορα θα έρχεσαι άπλυτος και ατημέλητος μέχρι να φορέσεις σκουλαρίκι και να είσαι ο περιθωριακός του χώρου που θα διασαλεύσεις την τάξη εισάγοντας ανόητες καινοτομίες μέχρι να γίνεις και εσύ reality show και να σε χειροκροτούν οι συνάδελφοι σου όπως άλλους γραφικούς που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή με ανοησίες εκτός ΣΣΕ.
Οι Σπαρτιάτες πολεμιστές έκαναν μπάνιο, χτενίζονταν, ξυρίζονταν και καλλωπίζονταν πριν τη μάχη προκαλώντας τον τρόμο στους άπλυτους και άξεστους Πέρσες. Να είστε όμορφοι, εντυπωσιακοί, καθαροί και γυαλισμένοι και θα προκαλέσετε εντύπωση και τρόμο στους συμμορίτες και ατάκτους που θα έχετε απέναντι σας (ίσως να μην χρειαστεί καν να δώσετε μάχη).
Συμφωνώ με τις ποινές στους ατημέλητους προς γνώση και συμμόρφωση και προς όφελος της ατσάλινης εικόνας πολεμιστών που πρέπει να δείχνετε. Άπλυτοι, άξεστοι και ανάγωγοι δεν έχουν θέση στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.»

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.