YouTube Preview Image
To ΕΚΕΟ παραθέτει την παρακάτω παραβολή ως πνευματική άσκηση: Ήταν μια φορά ένα αεροπλάνο που συνετρίβη και σώθηκε μόνο ένας πίθηκος. Προσπαθούσαν οι ειδικοί να καταλάβουν τι έγινε και τον ρωτούσαν με νοηματική γλώσσα:
Τι έκαναν οι επιβάτες; Ο πίθηκος πήρε ένα βιβλίο και ένα μολύβι και έγραφε, διάβαζε παρίστανε τον επιστήμονα και τον μελετητή. Μετά ξάπλωσε και άκουγε μουσική σε ένα κινητό τηλέφωνο που άρπαξε από κάποιον
Τι έκαναν οι πιλότοι; Ο πίθηκος πήρε ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα τσιγάρο και άρχιζε να παριστάνει ότι πίνει και ότι καπνίζει σταυρώνοντας τα πόδια ανέμελος.
Τι έκαναν οι αεροσυνοδοί; Ο πίθηκος πήγε στο μπάνιο και άρχισε να φιλάει τα χέρια του και τα πόδια του και να χαϊδεύεται.
Και εσύ τι έκανες; Τον ρωτάνε πάλι με νοήματα και χειρονομίες;
Και τότε ο πίθηκος πιάνει την καρέκλα σαν να ήταν τιμόνι αεροπλάνου και αρχίζει τις μανούβρες σαν πιλότος κάνοντας παράλληλα τους ήχους της μηχανής του αεροπλάνου!!!
Μερικές φορές ξυπνάμε όλοι από ένα λήθαργο και διαπιστώνουμε ότι την περιουσία μας, την καριέρα μας και το μέλλον των παιδιών μας το χειρίζονται άτομα στους οποίους δεν θα εμπιστευόμασταν ούτε τον κουμπαρά του παιδιού μας.
Τι νόημα έχει να λύσουμε μερικά επιστημονικά προβλήματα παραπάνω; Ποιος θα διαβάσει τα χιλιάδες βιβλία και εργασίες που γράφονται κάθε χρόνο στα πανεπιστήμια (ούτως η άλλως τα περισσότερα είναι κακέκτυπες αντιγραφές και ανοησίες). Αρκεί μια λάθος υπογραφή ενός ανίκανου για να μας διαλύσει τα όνειρα και τις ελπίδες. Ξυπνάμε σιγά σιγά…

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.