Κωνσταντίνος Βελεγράκης ΒιογραφικόΟ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γ. Βελεγράκης γεννήθηκε το 1959 στο χωριό Εθιά, του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.
Αφού ολοκλήρωσε τις μαθητικές του σπουδές, εισήλθε το 1977 στη Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων , από όπου αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός (ΠΖ) το 1981.
Προήχθη στο βαθμό του Υπολοχαγού το 1984, του Λοχαγού το 1988, του Ταγματάρχη το 1993, του Αντισυνταγματάρχη το 1999, του Συνταγματάρχη το 2006, του Ταξιάρχου το 2009 και του Υποστρατήγου το 2012.
Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις επί 19 έτη ως Διμοιρίτης, Διοικητής Λόχου, Επιτελής Μοίρας ΚΔ, Υποδιοικητής Μοίρας ΚΔ, Διοικητής Μοίρας Αμφίβιων ΚΔ, Επιτελής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, Επιτελάρχης της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, Διευθυντής Α’ Κλάδου Β΄ ΣΣ.
Διετέλεσε Διοικητής του 7ου Ανεξάρτητου Τακτικού Συγκροτήματος στην Κύπρου, Διοικητής της ΣΕΑΠ, Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Υποδιοικητής της 95 ΑΔΤΕ, Υποδιοικητής ΑΣΔΕΝ και από την 26η Μαρτίου 2013, Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής των Ευελπίδων, όπου έχει υπηρετήσει και ως Διμοιρίτης και ως Διοικητής Λόχου Ευελπίδων.
Είναι απόφοιτος όλων των προβλεπόμενων για το βαθμό του σχολείων του Πεζικού και της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου. Επιπλέον, έχει αποφοιτήσει από το σύνολο των Ελληνικών Σχολείων και εκπαιδεύσεων των Ειδικών Δυνάμεων, της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, του Σχολείου Βολών Μάχης Ταχείας Αντίδρασης σε Κατοικημένο Τόπο, καθώς και του Τμήματος Επιβίωσης στο Πεδίο της Μάχης με Αντίσταση στην Ανάκριση, στο ΔΙΚΕΕ της Γερμανίας.
Του έχουν απονεμηθεί τα παρακάτω παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις:
1.Παράσημα
Ανώτερος Ταξιάρχης Τάγματος της Τιμής
Ανώτερος Ταξιάρχης Τάγματος του Φοίνικα

2.Μετάλλια
Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξεως
Μετάλλιο Ξένου Κράτους

3.Διαμνημονεύεις
Ηγεσίας Σχηματισμού Γ΄ Τάξεως
Διοικήσεως Α΄ Τάξεως
Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ Τάξεως

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και πρόσφατα παππούς

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.