YouTube Preview Image
Το άγημα των Στρατιωτικών Σχολών που απέδωσε τιμές κατά τη λειτουργία της Αναστάσεως στον Ι.Ν. Διονυσίου Αεροπαγίτου επιφύλαξε μία έκπληξη σε όλους αφού σύμφωνα με το βίντεο της κρατικής τηλεόρασης που αναμεταδίδει το EKEO το εν λόγω άγημα (εκ πρώτης όψεως της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων) φέρεται να έψαλε τον Εθνικό Ύμνο καθώς ο Αρχιεπίσκοπος και οι ιερείς έψαλαν το “Χριστός Ανέστη”. Ορισμένοι Ναυτικοί Δόκιμοι έμειναν σιωπηλοί αλλά οι υπόλοιποι επισκίασαν τους ψάλτες και τον Αρχιεπίσκοπο προκαλώντας έκπληξη και απορία σε όλους. Δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα διότι η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων φημίζεται για την πειθαρχία της και το ήθος της ιδιαίτερα υπό τη Διοίκηση του σημερινού Διοικητή Υποναύαρχου Ιωάννη Μαΐστρου. Είναι πολύ πιθανό να υπήρξε μια παρεξήγηση η ένα αθώο λάθος των Ναυτικών Δοκίμων και σίγουρα τα παιδιά αυτά δεν είχαν καμία πρόθεση να προσβάλλουν την τελετή της Ανάστασης του Χριστού και την ιερότητα της στιγμής. Ας μη βιάζονται λοιπόν ορισμένοι να αποδώσουν ευθύνες και ανατρεπτικές τάσεις στους Ναυτικούς Δοκίμους μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το EKEO παρατηρεί προσεκτικά τις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες των σπουδαστών στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών και τις αναλύει στην ιστοσελίδα της Λέσχης των Ευελπίδων Ελλήνων

Παρουσιάζουμε μια εύλογη εξήγηση που εντοπίσαμε ως σχόλιο στο ιστολόγιο onalert.gr και απαλλάσει πλήρως τους δοκίμους (χωρίς να γνωρίζουμε αν ευσταθεί πλήρως):
“….1ον Μετά το “Χριστός Ανέστη” η Μπάντα πρέπει να παιανίσει το εμβατήριο της “Σημαίας”. 2ον Μετά παιανίζει τον “Εθνικό Ύμνο”, τον οποίο μετά από διαταγή του ΓΕΕΘΑ, σε όλες τις περιπτώσεις, τα αγήματα πρέπει να τραγουδούν. 3ον Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες και τα αγήματα δεν άκουσαν το “επ’ ώμου και παρουσιάστε”, οπότε κάποιοι άργησαν να τραγουδήσουν τον Εθνικό Ύμνο. Όλα τα υπόλοιπα είναι απόψεις “άσχετων”…”

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.