ΘΕΜΑ: «Καθορισμός αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδ. έτος 2013-2014». Ορίστικε ο αριθμός εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, κατά Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ως ακολούθως: Διαβάστε εδώ όλους τους αναλυτικούς πίνακες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ (FCE, CAE, CPE) από καθηγητές Αγγλικής υψηλού κύρους και εμπειρίας προσφορά προς τους Ευέλπιδες Έλληνες που είναι συνδρομητές (μέλη) του ιδρύματος ΕΚΕΟ. Φίλες/Φίλοι, Ευέλπιδες Έλληνες, παρατηρούμε τόσα χρόνια τις λέσχες αποστράτων, αστυνομικών κλπ να έρχονται σε συμφωνία με διάφορα φροντιστήρια για να πάρουν ελάχιστες «υποτροφίες» (δηλαδή για παράδειγμα έκπτωση στα δίδακτρα). Χιλιάδες οι δικαιούχοι και τελικά γίνεται κλήρωση ενώ φυσικά έτσι διαφημίζονται και τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Εμείς στο ΕΚΕΟ πήγαμε ακόμη πιο πέρα για τους Ευέλπιδες Έλληνες του Δικτύου μας. Παρέχουμε αρχικά στη Θεσσαλονίκη ΔΩΡΕΑΝ ετήσια προετοιμασία για τα πτυχία Αγγλικής FCE, CAE, CPE του πανεπιστημίου Cambridge. Θα δημιουργηθούν λίγα εξαμελή τμήματα αποκλειστικά ενηλίκων (φοιτητών, πτυχιούχων κλπ) αλλά και αποκλειστικά μαθητών Λυκείου (ξεχωριστά φυσικά μεταξύ τους). Τα μαθήματα θα γίνονται στις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες σεμιναρίων του ΕΚΕΟ και θα είναι έξη ώρες την εβδομάδα [Σεπτέμβιος – Μάιος]. Το πρόγραμμα ξεκινά στη Θεσσαλονίκη και θα επεκταθεί και στην Αθήνα και άλλες πόλεις αν υπάρξει ενδιαφέρον αλλά φυσικά αφορά μικρό αριθμό τμημάτων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι Διδάκτορες και Καθηγητές Ανωτάτων Σχολών που είναι στο ΕΚΕΟ αποτελούν εγγύηση της ποιότητας των ΔΩΡΕΑΝ φροντιστήριων για να μη δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επειδή είναι ΔΩΡΕΑΝ δεν είναι υψηλής ποιότητας (αντιθέτως μάλιστα θα εφαρμοσθούν πρωτοποριακές μέθοδοι). Επειδή είναι ΔΩΡΕΑΝ μπορούν να εμφανίζονται και να μιλούν και καθηγητές ανωτάτων σχολών χωρίς κώλυμα λόγω της ιδιότητας τους αφού πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική κοινωφελής δράση.

Σημειώνουμε ότι η ετήσια συνδρομή μελών στο ερευνητικό ίδρυμα ΕΚΕΟ (300 Ευρώ) δεν αφορά μόνο τα ΔΩΡΕΑΝ φροντιστήρια Αγγλικών αλλά πλήθος άλλων δωρεάν παροχών και εκπτώσεων (αγορές, ταξίδια, υπηρεσίες, μαθήματα, σεμινάρια, τεχνικές συμβουλές, ιατρικές υπηρεσίες, νομικές υπηρεσίες κλπ) που θα ανακοινώνονται καθημερινά στους Ευέλπιδες Έλληνες που είναι μέλη του ΕΚΕΟ. Οι συνδρομές καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα του ΕΚΕΟ και φυσικά κανείς δεν λαμβάνει αμοιβή για τα ΔΩΡΕΑΝ φροντιστήρια απλώς οι συνεργάτες Καθηγητές Αγγλικής Φιλολογίας που έχουν υποτροφία στο ΕΚΕΟ συμφώνησαν να διδάσκουν ΔΩΡΕΑΝ (απασχολούνται στο ΕΚΕΟ και σε άλλες δραστηριότητες).

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.