Ειδική Κατηγορία Μουσουλμάνοι Πανελλαδικές ΕξετάσειςΜουσουλμάνοι – Ειδική Κατηγορία: Ορισμένοι πολίτες αντιδρούν στην ύπαρξη ειδικής κατηγορίας για τους μουσουλμάνους που τους επιτρέπει να εισέρχονται στα ΑΕΙ, ΤΕΙ κλπ με χαμηλή βαθμολογία. Αυτό απασχόλησε το EKEO και τους “Ευέλπιδες Έλληνες” και όλα δείχνουν ότι είναι μάλλον εθνική πολιτική της Ελλάδας να δώσει διέξοδο στους Μουσουλμάνους της Θράκης (πχ Πομάκους) προς την Ελλάδα και την Ελληνική κοινωνία ώστε να μην τους «αγκαλιάσει» η Τουρκία στα δικά της πανεπιστήμια με προφανή αποτελέσματα (προπαγάνδα, τουρκοποίηση κλπ). Το EKEO θεωρεί ότι η τακτική αυτή έχει και θετικά στοιχεία διότι τα άτομα αυτά θα σπουδάσουν στα Ελληνικά πανεπιστήμια και θα επιστρέψουν στα υποβαθμισμένα μουσουλμανικά χωριά της Θράκης ως καθηγητές, δάσκαλοι, γιατροί, ακόμη και θεολόγοι καλλιεργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης των μουσουλμάνων προς την πατρίδα τους την Ελλάδα. Ας μη βιαστούμε λοιπόν να απορρίψουμε το θεσμό διότι μάλλον πρόκειται για εθνική πολιτική απόκρουσης του εκτουρκισμού τους που επιχειρείται στη Θράκη. Φυσικά το θέμα της χαμηλής βαθμολογίας είναι σημαντικό και έτσι θα πρέπει να υπάρξει μια προσεκτικότερη μελέτη του θέματος διότι ο μουσουλμάνος της Θράκης που ευνοείται από τη ρύθμιση θεωρείται και αυτός ένας Έλληνας Καθηγητής και Ιατρός που εισήχθη με πολύ χαμηλά προσόντα και έτσι θα μπορεί να διεκδικεί αντίστοιχες θέσεις σε όλη την επικράτεια.

Ας διαβάσουμε τι λέει ο σχετικός νόμος

Στην ειδική αυτή κατηγορία ανήκουν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι αυτοί πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ’ αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών.

Download (PDF, 113KB)

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.