YouTube Preview Image
Έχοντας υπ’ όψιν το αίτημα που υπέβαλε στο EKEO ο κ. Εμμανουήλ Κανδιόγλου, Ιδιοκτήτης της Ιδιωτικής Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ) με το διακριτικό τίτλο, Athens Executive Security & Transportation Agencies (εφεξής ΙΕΠΥΑ) προκειμένου να πιστοποιηθεί και να ενταχθεί στο δίκτυο του Ελληνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ανακοινώνεται ότι διενεργήθηκαν οι εξής πράξεις:

Α) ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ πιστοποίησης και ένταξης της ΙΕΠΥΑ στο Ελληνικό Συμβούλιο Ασφαλείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχε ως επισυναπτόμενο αποδεικτικό κατάθεσης ετήσιας συνδρομής στο EKEO.

Β) ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ο Διευθυντής του ΕΚΕΟ διενήργησε προκαταρκτική συνέντευξη με τον Διευθυντή/Ιδιοκτήτη της ΙΕΠΥΑ για να καταγράψει τις βασικές δομές της συγκεκριμένης ΙΕΠΥΑ και να συζητήσει μαζί του όλα τα θέματα που αφορούν την διαδικασία.

Γ) ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Η ΙΕΠΥΑ απέστειλε στο ΕΚΕΟ σκαναρισμένα όλα τα έγγραφα που αφορούν τη λειτουργία της επιχείρησης (τα οποία τελούν υπό τις αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου περί προσωπικών δεδομένων). Ειδικότερα,
1) Άδειες Λειτουργίας ΙΕΠΥΑ (αρχικές, ανανεώσεις, κλπ),
2) Άδειες Α, Β, Κατηγορίας όλων των Στελεχών της ΙΕΠΥΑ
3) Λεπτομερής Κατάλογος των υποδομών της ΙΕΠΥΑ
4) Άλλα έγγραφα και στοιχεία που κρίθηκαν απαραίτητα για τη συνεχή αξιολόγηση και πιστοποίηση (θα ζητηθούν ενδεχομένως από το ΕΚΕΟ)

Δ) ΕΠΙΤΟΠΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ της ΙΕΠΥΑ και του τρόπου παροχής υπηρεσιών στα διάφορα φυσικά και νομικά πρόσωπα

Ε) ΕΚΔΟΣΗ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος Πιστοποιητικού Μέλους του Ελληνικού Συμβουλίου Ασφαλείας που αποτελεί και το πιστοποιητικό ποιότητας της ΙΕΠΥΑ, άδεια ανάρτησης και επικόλλησης του Θυρεού του Ελληνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο χώρο της ΙΕΠΥΑ (ιστοσελίδα, γραφείο, οχήματα, στολές κλπ), ανάρτηση βίντεο προβολής ΙΕΠΥΑ στο Youtube με το όνομα της ΙΕΠΥΑ (μακέτα, μουσική, βίντεο κλπ με μέριμνα του ΕΚΕΟ), ανάρτηση και βίντεο ΙΕΠΥΑ στην ιστοσελίδα του EKEO με δημοσιοποίηση της ένταξης της ΙΕΠΥΑ στα μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Διεύθυνση του EKEO βεβαιώνει και πιστοποιεί ότι δια της ως άνω διαδικασίας (που περιγράφεται λεπτομερώς εδώ) διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω ΙΕΠΥΑ πληρεί (σήμερα) όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας και παρέχει (σήμερα) υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλείας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές. Για όλους αυτούς τους λόγους η ΙΕΠΥΑ Athens Executive Security & Transportation Agencies εντάσσεται για τα έτη 2013-14 (μέχρι και τη λήξη του έτους 2014) στο Ελληνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και τελεί διαρκώς υπό την επιστημονική εποπτεία, έλεγχο και πιστοποίηση του EKEO και του Ελληνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Η εν λόγω ΙΕΠΥΑ προκειμένου να διατηρεί την ιδιότητα του μέλους του Ελληνικού Συμβουλίου Ασφαλείας υποχρεούται πλέον σε κάθε νέα σύμβαση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας να αναφέρει ότι αποτελεί μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι η εν λόγω σύμβαση τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα, εποπτεία και έλεγχο του Ελληνικού Συμβουλίου Ασφαλείας δια του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων.
Όλα τα έγγραφα και τα στοιχεία των νέων αυτών συμβάσεων θα κατατίθενται υποχρεωτικά στο EKEO προκειμένου να τεθούν υπό την επιστημονική αιγίδα, εποπτεία και έλεγχο του Ελληνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κάθε παραβίαση εκ μέρους της ΙΕΠΥΑ των κανόνων λειτουργίας, προδιαγραφών και ποιότητας που έχουν τεθεί από το EKEO και το Ελληνικό Συμβούλιο Ασφαλείας προκαλούν τη διαγραφή της εν λόγω ΙΕΠΥΑ από το Ελληνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (χωρίς υποχρέωση επιστροφής της συνδρομής που κατέβαλε η ΙΕΠΥΑ στο EKEO).

Η Διεύθυνση του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων (EKEO) και το Ελληνικό Συμβούλιο Ασφαλείας είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου φυσικού η νομικού προσώπου (ημεδαπού και αλλοδαπού) προκειμένου να παράσχουν κάθε είδους πληροφορία και βεβαίωση για την ΙΕΠΥΑ Athens Executive Security & Transportation Agencies.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.