YouTube Preview Image
Επειδή τέθηκε το ερώτημα στη νομική υπηρεσία του EKEO αν μπορεί κάποιος να φορά στολή αστυνομικού και να έχει περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ (έστω και ψεύτικο) σε εμπορική διαφήμιση το EKEO θεωρεί ότι αυτό δεν είναι νόμιμο για λόγο που αναφέρει ο Ποινικός Κώδικας. Δείτε στο βίντεο ότι στις ΗΠΑ και μόνο η αναγραφή της λέξης Αστυνομία σε πολιτικό αυτοκίνητο είναι παράνομη:

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
Άρθρο 175
Αντιποίηση
1. Όποιος με πρόθεση αντιποιείται την άσκηση κάποιας δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
2. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και για την αντιποίηση της άσκησης δικηγορίας, καθώς επίσης και για την αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού ή άλλης θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα.
Άρθρο 176
Όποιος δημόσια και χωρίς δικαίωμα φορεί στολή ή άλλο διακριτικό σημείο δημοσίου, δημοτικού, κοινοτικού ή θρησκευτικού λειτουργού από εκείνους που αναφέρει η παρ.2 του άρθρου 175 ή παράσημο ή τίτλο που δεν δικαιούται να φέρει νόμιμα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.