YouTube Preview Image

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τη δολοφονία των δύο ηρώων της Αστυνομίας. Το EKEO αντί μνημοσύνου αναδημοσιεύει το άρθρο που δημοσίευσε εκείνη την αποφράδα ημέρα.

Οκτώ ήταν τελικά οι αστυνομικοί που δέχτηκαν σφαίρες από το καλάσνικοφ και το πιστόλι των δραστών, στο μακελειό του Ρέντη. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, νεκροί είναι ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών, ο οποίος κατετάγη στο σώμα της ΕΛΑΣ την 1-7-2009 και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, ο οποίος κατετάγη στις 19-9-2008.

Τραυματίες είναι ο Παναγιώτης Γλινιάς, 23 ετών, με σφαίρα στο στομάχι και ο Ρεθεμινιώτης Γιώργος Σπαντιδάκης, 22 ετών, που δέχτηκε σφαίρα στο γόνατο.

Από τους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο ως ενισχύσεις των τεσσάρων συναδέλφων τους, οι δύο δέχτηκαν σφαίρες στα κράνη και οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς να τραυματιστούν

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πριν από το αιματηρό περιστατικό είχε γίνει καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για ληστεία, από τρία άτομα που είχαν καλάσνικοφ, σε περίπτερο στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι. Οι δράστες είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο τύπου τζιπ μάρκας Volvo, το οποίο, όπως προέκυψε από τα τερματικά της Άμεσης Δράσης, ήταν κλεμμένο.

Το τζιπ εντοπίστηκε στη λεωφόρο Κηφισού από τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι κάλεσαν ενισχύσεις και το ακολούθησαν. Στου Ρέντη, στον παράδρομο του Κηφισού, το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά και οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες βγήκαν έξω και πυροβόλησαν πολλές φορές τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Το αυτοκίνητο των δραστών, όπως έγινε γνωστό, είχε κλαπεί από σπίτι στη Νέα Ερυθραία όπου είχε γίνει διάρρηξη στις 17 Ιανουαρίου και οι πινακίδες ανήκουν σε άλλο ΙΧ, μάρκας Φορντ, και κλάπηκαν την ίδια μέρα από την ίδια περιοχή. Το αυτοκίνητο καθώς και το καλάσνικοφ και το πιστόλι που είχαν αφήσει μέσα οι δράστες, μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Σε εξέλιξη είναι, αυτή την ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τραγική υπόθεση χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την Άγκυρα όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη, το αιματηρό επεισόδιο στην περιοχή του Ρέντη. Ο υπουργός είναι σε συνεχή επαφή με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνα και τις αρχές ασφάλειας στην Αθήνα και σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή οργανωμένο έγκλημα. «Εκείνο που προέχει είναι η ζωή των ανθρώπων» συμπλήρωσε ο υπουργός, δηλώνοντας «συγκλονισμένος, γιατί κάποιοι έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τον κύκλο του αίματος».

Ο Χρ. Παπουτσής διέκοψε την επίσκεψή του στην Άγκυρα και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

Την καταδίκη για το έγκλημα στου Ρέντη και τον αποτροπιασμό τους, την θλίψη και την οδύνη τους για τον θάνατο των αστυνομικών και την συμπαράστασή τους στους τραυματίες, τις οικογένειές τους και το αστυνομικό Σώμα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύσσωμη η Βουλή, η κυβέρνηση και τα κόμματα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

YouTube Preview Image

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.