YouTube Preview Image

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΠΛΩΝ (ΕΚΕΟ)
Γραφείο Προέδρου & Διευθυντή Ερευνών
Τηλ 2105226884, 6944165341, www.EKEO.gr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ωρομίσθιοι Καθηγητές στο EKEO
Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (ΕΚΕΟ) ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει για τα Μέλη του (συνδρομητές) σειρά δωρεάν διαλέξεων στα πλαίσια του προγράμματος Arms Control Certificate (Πιστοποιητικό Ελέγχου Όπλων). Οι διαλέξεις αυτές θα γίνουν επιγραμμικά (on line) μέσω της ευρέως διαδεδομένης δωρεάν εφαρμογής Google Plus και απαιτούν τόσο από τον διδάσκοντα όσο και από τα μέλη απλώς την κατοχή και χρήση ηλεκτρονικής διεύθυνσης gmail. Όσοι/ες επιστήμονες θεωρούν ότι μπορούν να ετοιμάσουν μια δίωρη διάλεξη (κείμενο + powerpoint παρουσίαση) σε θέματα που αφορούν το πρόγραμμα (βλ πληροφορίες στο τέλος) τότε ευχαρίστως να εντάξουμε τη διάλεξη αυτή στα πλαίσια του προγράμματος του ΕΚΕΟ, μετά από αξιολόγηση της. Η διδασκαλία on line είναι εύκολη και θα υπάρξει δωρεάν επιμόρφωση των υποψηφίων καθηγητών από το ΕΚΕΟ (συνήθως μέσα σε μία ώρα μαθαίνετε και μπορείτε άνετα να κάνετε μάθημα on line). Η διδασκαλία θα αφορά δεκαμελές τμήμα μελών του ΕΚΕΟ και θα είναι ζωντανή όπου οι διδάσκοντες θα αλληλεπιδρούν με τα μέλη(συνδρομητές) του ΕΚΕΟ (δεν χρειάζεται να ανοίγει κάμερα, θα φαίνονται μόνο οι διαφάνειες και θα ακούγεται η φωνή των διδασκόντων και των σπουδαστών αν και η virtual classroom πλατφόρμα, Google+ Hangout, επιτρέπει την ταυτόχρονη εμφάνιση δέκα ατόμων στην οθόνη μέσω της κάμερας τους). Οι ωρομίσθιες μικτές αποδοχές των διδασκόντων θα είναι ανάλογες της ακαδημαϊκής τους βαθμίδας: Καθηγητής ΑΕΙ/ΑΣΕΙ/ΤΕΙ, Αναπ.Καθηγητής ΑΕΙ/ΑΣΕΙ/ΤΕΙ, Επ. Καθηγητής ΑΕΙ/ΑΣΕΙ/ΤΕΙ, κάτοχος Διδακτορικού, Κάτοχος Μεταπτυχιακού, κλπ (βλ. σχετικό ΦΕΚ). Ο σκοπός είναι η δημιουργία online τμημάτων (virtual classrooms) με σπουδαστές μέλη του ΕΚΕΟ που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα προκειμένου να πιστοποιηθούν και να λάβουν το Arms Control Certificate (Πιστοποιητικό Ελέγχου Όπλων) που αποτελεί απαραίτητο προσόν των μελών του ΕΚΕΟ. Η ένταξη των διδασκόντων στο πρόγραμμα του ΕΚΕΟ εξαρτάται από την ύπαρξη ενδιαφέροντος (συνδρομές μελών) καθώς και από τη σημασία και την ποιότητα της διάλεξης τους (που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον). Η αρχική δίωρη διάλεξη μπορεί να αφορά πλήθος τμημάτων και στην περίπτωση που υπάρξει έντονο ενδιαφέρον των μελών του ΕΚΕΟ ίσως να ανατεθεί στον διδάσκοντα και άλλη διάλεξη η να αυξηθεί ο χρόνος της ήδη εγκεκριμένης διάλεξης. Όσοι/ες ενδιαφέρονται, μπορούν να διαβάσουν τη σχετική ενημερωτική ανάρτηση του ΕΚΕΟ εδώ και να στείλουν την πρόταση τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζί με πλήρες βιογραφικό σημείωμα (επισυναπτόμενο αρχείο pdf η doc)

Στο μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος να υπάρχει στο σώμα απαραίτητα το εξής τυποποιημένο κείμενο που θα αναρτηθεί στο ΕΚΕΟ προκειμένου να μπορούν να αξιολογήσουν και να επιλέξουν οι σπουδαστές/τριες τη δίωρη διάλεξη του διδάσκοντος.
Α)Τίτλος Μαθήματος
Β)Περιγραφή Μαθήματος και για ποιους λόγους οι σπουδαστές πρέπει να το παρακολουθήσουν, πως θα τους ωφελήσει, πως θα προωθήσει την καριέρα τους, κλπ
Γ) Σύντομο Βιογραφικό Διδάσκοντος (Όνομα, τίτλοι, σπουδές, εμπειρία κλπ)
Δ) Προτεινόμενη Βιβλιογραφία

Με τιμή και Θερμούς Χαιρετισμούς
Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος (www.Liolios.info)
Αν.Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Εφαρμογών (ΣΣΕ)
Διευθυντής τομέα Φυσικών Επιστημών & Εφαρμογών (ΣΣΕ)
της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ)

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.