Μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ νέος Διοικητής Α’ Στρατιάς είναι ο Αντγος Δημόκριτος Ζερβάκης. Στην παρούσα κατάσταση δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για τη θέση αυτή λόγω της εμπειρίας και κατάρτισης του σε θέματα στρατηγικής και ειδικών όπλων. Ειδικότερα, ο Αντγος Δημόκριτος Ζερβάκης στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου το 1998 εκπόνησε μια εξαιρετική μελέτη στους βαλλιστικούς πυραύλους υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου ο οποίος είχε διακρίνει από τότε το υψηλό επίπεδο του νυν Διοικητή της Α Στρατιάς. Είναι απολύτως ορθή η επιλογή του από το ΚΥΣΕΑ αφού οι γνώσεις του σε θέματα αντιβαλλιστικής ασπίδας είναι κρίσιμες για τη θέση που έχει αναλάβει αλλά και για τη γενικότερη ασφάλεια της ανατολικής Ευρώπης. Ο Καθηγητής ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος εκ μέρους και των συνεργατών του καθηγητών στη ΣΣΕ της κοινότητας των Ευελπίδων Ελλήνων και του ΕΚΕΟ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές για επιτυχία στο νέο Διοικητή της Α’ Στρατιάς. Ακολουθεί σύντομο Βιογραφικό του κ. Διοικητή Α Στρατιάς.
Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης γεννήθηκε το 1961 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
Παρακολούθησε όλα τα σχολεία του Πυροβολικού, ενώ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Είναι απόφοιτος, επίσης, του Βασικού Τμήματος της Σχολής Πυροβολικού και της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (MASTER OF ARTS) του Πανεπιστημίου HULL του Ηνωμένου Βασιλείου στις Στρατηγικές Σπουδές.

Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού από όλες τις θέσεις, ως εκπαιδευτής και επιτελής στο Γραφείο Μελετών της Σχολής Πυροβολικού και ως επιτελής στο ΓΕΕΘΑ. Επίσης έχει υπηρετήσει ως παρατηρητής και επιτελής στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (UNIKOM) στο ΚΟΥΒΕΙΤ–ΙΡΑΚ και ως επιτελής στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ήταν τοποθετημένος κατά τη διάρκεια της, επί ένα έτος Ελληνικής Προεδρίας, σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής Aσφάλειας και Άμυνας. Ανέλαβε τη συγκρότηση και τη διοίκηση της 194 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS) καθώς και τη διοίκηση της 156 Αυτοκινούμενης Μοίρας Μέσου Πυροβολικού PzH-2000.

Διετέλεσε Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ, Επιτελής και επί διετία Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ. Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΦ, ήταν Διοικητής της 96 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΧΙΟΣ».

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό και καθήκοντά του, παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, το μετάλλιο των Ηνωμένων Εθνών καθώς και το ασημένιο μετάλλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας και το μετάλλιο του Τάγματος της Αξίας του Γαλλικού Έθνους.

Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.