Διέγραψε από την ιστοσελίδα της η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΔΕΠ) την ανακοίνωση που συνέταξε μια μικρή ομάδα (ενός-πέντε) διδασκόντων ΣΣΕ (επί συνόλου πάνω από εκατό στη ΣΣΕ με τους ειδικούς επιστήμονες και ΕΕΔΙΠ) σε μια εξαιρετική ένδειξη ακαδημαϊκού ήθους αφού επισημάνθηκε στους Καθηγητές ΑΕΙ της ΠΟΣΔΕΠ από το θιγόμενο Καθηγητή ΣΣΕ ότι το έγγραφο ήταν ανυπόγραφο, χωρίς σφραγίδα συλλόγου, χωρίς ψήφισμα γενικής συνέλευσης, μεροληπτικό, δυσφημιστικό και άδικο και καμία σχέση δεν έχει με συνδικαλιστικά θέματα και γενικά με θέματα ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Το ΕΚΕΟ πρόλαβε και αποθήκευσε (για δικαστικούς λόγους) την αρχική ανάρτηση της ΠΟΣΔΕΠ με την ανακοίνωση (βλ πρώτη ανάρτηση ΠΟΣΔΕΠ στην ως άνω εικόνα που ελήφθη στις 23.03.2017) και τώρα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΔΕΠ ότι δεν υπάρχει η ανάρτηση αυτή (μέχρι και την ανάρτηση της παρούσης) αποδεικνύοντας την αρνητική-απορριπτική κρίση που υπέστη η πράξη μιας ελάχιστης μερίδας (πέντε η λιγότεροι) διδασκόντων της ΣΣΕ από τους Καθηγητές ΑΕΙ!
Καιρός να μάθουν όλοι τι συνέβη ώστε να μην υπάρχουν σκιές στο κόσμημα του Στρατού μας τη ΣΣΕ:
Ένα συνηθισμένο περιστατικό όπου ένας πολίτης θίγεται από την εξύβριση ενός άλλου και προσφεύγει στην Αστυνομία διογκώθηκε αδικαιολόγητα. Πράγματι μετά το τέλος μιας Ακαδημαϊκής Συνέλευσης στη ΣΣΕ ένας καθηγητής (από τους εκατοντάδες που διδάσκουν και έχουν διδάξει στη ΣΣΕ) θεώρησε ότι εξυβρίστηκε από τα λεγόμενα ενός άλλου καθηγητή και τηλεφώνησε στην Αστυνομία που έστειλε ένα περιπολικό το οποίο παρέμεινε για λίγο σε κάποια απόσταση από την είσοδο της ΣΣΕ. Τελικά ο θιγόμενος καθηγητής σε μια ένδειξη ήθους αποφάσισε να περιμένει τη συγνώμη του άλλου καθηγητή που τον εξύβρισε (έστειλε σχετικό έγγραφο απαίτησης συγνώμης αργότερα) και δεν υπέβαλε μήνυση και το περιπολικό αποχώρησε. Δεν υπήρξε καμία άλλη σύγκρουση, καμία άλλη διαμάχη. Αυτό ήταν όλο! Και το απλό αυτό επεισόδιο θα είχε μείνει άγνωστο και ασήμαντο αν δεν έσπευδαν άτομα που γνωρίζουν τα εσωτερικά της ΣΣΕ να το διαστρεβλώσουν και το μεγεθύνουν διαρρέοντας το ως φοβερό γεγονός σε ορισμένα ιστολόγια τα οποία άπληστα έπλεξαν μια δυσφημιστική ιστορία γύρω από το θέμα!

Ειδικότερα, άτομο που γνωρίζει τα εσωτερικά της ΣΣΕ (πρέπει να εντοπιστεί και θα εντοπιστεί) διοχέτευσε πληροφορίες σε ιστολόγια ότι δήθεν το περιπολικό μπλοκάρισε την είσοδο της σχολής, ότι έκανε έλεγχο εισερχομένων εξερχομένων κλπ δηλαδή ασύστολα ψεύδη για να δώσει την εντύπωση μεγάλης αναταραχής. Στην πραγματικότητα (α) δεν υπεβλήθη καμία μήνυση κατά Καθηγητή ΣΣΕ, (β) δεν κινήθηκε καμία διαδικασία του αυτοφώρου που να αφορά Καθηγητή ΣΣΕ (η άλλο στέλεχος της ΣΣΕ), (γ) κανένα περιπολικό δεν μπλοκάρισε την είσοδο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, (δ) κανένας έλεγχος δεν έγινε ποτέ από την Αστυνομία σε κανένα άτομο που έμπαινε η έβγαινε από την πύλη της ΣΣΕ.

Στη συνέχεια αντί να αναζητηθεί από τα αρμόδια ακαδημαϊκά όργανα αν έγινε η εξύβριση, ποιος έδωσε ψευδείς πληροφορίες στα δυσφημιστικά ιστολόγια έγινε εξέταση για το αν ήρθε το περιπολικό και ποιος το κάλεσε ενώ αυτό ήταν γνωστό ακόμη και σε αυτούς που το εξέταζαν.

Τέλος πάντων, αφού λοιπόν έγινε αντιληπτό ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό (συμβαίνουν αυτά σε κάθε υπηρεσία) και οι υστερικές κραυγές των ιστολογίων κόπασαν μετά από πενήντα περίπου μέρες θυμήθηκαν το θέμα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Συλλόγου ΔΕΠ ΣΣΕ που έχουν η είχαν προσωπικές διαφορές με τον καθηγητή που κάλεσε την Αστυνομία και συνέταξαν την εν λόγω ανακοίνωση (ενδεχομένως με τη σύμφωνη γνώμη των τριών άλλων συνδικαλιστών του ΔΣ που μάλλον παρασύρθηκαν).

Το έγγραφο αυτό δεν υπογράφεται από κανένα συγκεκριμένο άτομο που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη αλλά σαφώς το διακινεί ένας Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΣΕ Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ ΣΣΕ ο οποίος είναι προφανώς δυσαρεστημένος με τον πρωτοβάθμιο Καθηγητή που η ανακοίνωση του δυσφημεί διότι ο Καθηγητής αυτός (ανώτερο ιεραρχικά μέλος ΔΕΠ από τον Πρόεδρο) διαφωνεί σε θέματα που αφορούν την εξέλιξη του Προέδρου καθώς και με τις ιδέες του περί εφαρμογής νόμων των ΑΕΙ στη ΣΣΕ. Επίσης στο παρελθόν ενώπιον του κ. ΑΝΥΕΘΑ, του ΓΕΣ και του κ. Διοικητή ΣΣΕ ο θιγόμενος ιεραρχικά ανώτερος Καθηγητής έχει αποστασιοποιηθεί από άλλες ενέργειες του Προέδρου του συλλόγου τις οποίες αποδοκιμάζει δημόσια και ασφαλώς δήλωσε στον κ. ΑΝΥΕΘΑ και στο ΓΕΣ εγγράφως ότι δεν ανήκει στο σύλλογο του εν λόγω Αναπληρωτή Καθηγητή και δεν συμφωνεί με τις ενέργειες του.

Στην πραγματικότητα το έγγραφο της ανακοίνωσης ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ (Αν. Καθηγητής Νικόλαος Μπάρδης) το έστειλε με ηλεκτρονικό μήνυμα ανυπόγραφο και χωρίς σφραγίδα σε ορισμένους μόνο καθηγητές της ΣΣΕ (φυσικά όχι στο θιγόμενο που το έμαθε από άλλους) λέγοντας στο μήνυμα του: “ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΔΕΠ ΣΣΕ Νίκος Μπάρδης Αναπλ. Καθηγητής Πρόεδρος ΣΔΕΠ ΣΣΕ” Δηλαδή ενημέρωσε (επιλεκτικά) τους καθηγητές της ΣΣΕ ότι το έγγραφο αυτό είναι του Διοικητικού Συμβουλίου (πέντε μέλη!) και όχι αποτέλεσμα ψηφοφορίας. Παρατηρήστε πως ξεκινά στην ανακοίνωση αναφερόμενος στα προβλήματα των ΑΕΙ και στη συνέχεια μεροληπτικά αθωώνει τον φερόμενο ως υβριστή (πρώην μέλος του ίδιου ΔΣ που έβγαλε την ανακοίνωση!) και ενοχοποιεί τον θιγόμενο καθηγητή που κάλεσε την Αστυνομία (υπάρχουν μέλη του ΔΣ που δεν άκουσαν καν το επεισόδιο!). Παρατηρήστε πως φωτογραφίζει τον θιγόμενο καθηγητή και τον παρουσιάζει ως ένα άτομο που προσφεύγει στην Αστυνομία χωρίς λόγο ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του. Να λοιπόν γιατί η ΠΟΣΔΕΠ αρχικά ανάρτησε την ανακοίνωση (όπου την είχαν στείλει οι συντάκτες της) αλλά όταν ενημερώθηκε για την αλήθεια κατέβασε/διέγραψε την ανακοίνωση όπως της άξιζε!. Ίσως στο Εθνικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Ουκρανίας όπου έκανε όλες τις σπουδές του ο κ. Ν. Μπάρδης να γίνονται δεκτές τέτοιες αναρτήσεις ανυπόγραφων εγγράφων προφανώς όμως στα Ελληνικά ΑΕΙ δεν γίνονται. Φυσικά και πάλι τα ιστολόγια αναδημοσίευσαν την ανακοίνωση χωρίς να ξέρουν την πραγματικότητα και το παρασκήνιο.

Ο κ. ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτριος Βίτσας, ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο νέος Α Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντγος Αντώνης Νομικός και ο νέος Διοικητής ΣΣΕ Υπτγος Χαράλαμπος Λαλούσης έχουν όλο το φάκελο της υπόθεσης (με πλήθος άλλα θέματα που αφορούν τη ΣΣΕ από υπομνήματα που έχουν κατατεθεί από το θιγόμενο καθηγητή τόσο ενώπιον του κ. ΑΝΥΕΘΑ όσο και ενώπιον του ΓΕΣ). Θα διαπιστωθεί λοιπόν ποιος διόγκωσε ένα απλό περιστατικό και ποιος το συντηρεί και για ποιους λόγους.

Είναι προφανές ότι τα φαινόμενα που βλέπαμε στους συλλόγους άλλων δημοσίων φορέων τόσα χρόνια μπορεί να τα ζήσουμε τώρα στη ΣΣΕ και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι ο συνδικαλισμός στο Στρατό είναι πολύ ευαίσθητη έννοια.

Προκειμένου να γίνει αντιληπτός ο τρόπος σκέψης και δράσης του Προέδρου του συλλόγου ΔΕΠ ΣΣΕ αναρτούμε την ανακοίνωση του (ακριβώς όπως αναρτήθηκε και διαγράφηκε από την ΠΟΣΔΕΠ) καθώς και στη συνέχεια αναρτούμε άλλα αποσπάσματα από άλλες ανακοινώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν για θέματα της ΣΣΕ.

Ακολουθεί το έγγραφο του κ. Νίκου Μπάρδη που ανάρτησε και στη συνέχεια διέγραψε η ΠΟΣΔΕΠ

Download (PDF, 263KB)

(24.03.2017) Μετά την ανακοίνωση από το ΕΚΕΟ του ατόμου που διακίνησε την ανυπόγραφη ανακοίνωση με τίτλο “Ανακοίνωση Συλλόγου Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΑΣΕΙ-ΣΣΕ” (Αν. Καθηγητής ΣΣΕ Δρ. Νίκος Μπάρδης) τελικά το υπέγραψε (διότι το αρχικό κείμενο της ανακοίνωσης έγραφε ανακοίνωση συλλόγου Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και όχι απόφαση/ανακοίνωση των μελών του ΔΣ όπως όφειλε) και έτσι η ΠΟΣΔΕΠ την ανάρτησε πάλι στην ιστοσελίδα της όπου ανακοινώνονται όλες οι επώνυμες ανακοινώσεις. Και πάλι το κείμενο έχει στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΔΕΠ τίτλο ανάρτησης “απόφαση του Συλλόγου…” ενώ δεν είναι έτσι αφού δεν έγινε καμία ψηφοφορία αλλά αφορά απόφαση/ανακοίνωση των λίγων μελών ΔΣ άρα ο τίτλος και πάλι δεν είναι σωστός. Επίσης εντός του εγγράφου υπογράφει “εκ μέρους του ΔΣ” ενώ το ορθό είναι να αναφέρει ότι όλο το κείμενο είναι απόφαση/ανακοίνωση των πέντε μελών του ΔΣ. Παρατηρήστε πιο πάνω την ιστοσελίδα της ΠΟΣΔΕΠ με την ανυπόγραφη ανακοίνωση (που ανακοίνωσε το ΕΚΕΟ ότι ήταν του κ. Νίκου Μπάρδη) και την ιστοσελίδα με την ενυπόγραφη του κ. Νίκου Μπάρδη (που ακολουθεί) για να διαπιστώσετε ότι έχουν ήδη παρεμβληθεί ανακοινώσεις της ΚΙΠΑΝ που αποδεικνύει ότι υπήρξε διαγραφή της ανυπόγραφης ανακοίνωσης, ανακοίνωση του ονόματος του κ. Νίκου Μπάρδη από το ΕΚΕΟ, υπογραφή της ανακοίνωσης και τότε μόνο αναρτήθηκε μεταγενέστερα μετά την διαγραφή του.

Διαβάστε παρακάτω τι λέει o Πρόεδρος του Συλλόγου για το Διοικητή της ΣΣΕ!

Download (PDF, 210KB)

Ακολουθούν οι απόψεις του (τότε ως Γραμματέας του Συλλόγου) για την περίπτωση του Εύελπι Χ.Φ. στις 17 Νοε 2011 !!

Download (PDF, 171KB)

Δείτε εδώ επίσης αναφορά στο Βήμα

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.