Ο νέος Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων είναι ο Υπτγος Χαράλαμπος Λαλούσης μέχρι πρόσφατα διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αναλάβει τη Διοίκηση της ΣΣΕ από τον απερχόμενο Διοικητή ΣΣΕ Ταξίαρχο Δημήτριο Μάνο. Το EKEO θα ανακοινώσει και τα ονόματα των ταξιαρχών που αναλαμβάνουν Υποδιοικητής ΣΣΕ και Διευθυντής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης μόλις επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες. Ο Διευθυντής τΦΕΕ της ΣΣΕ Καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος εκ μέρους των συνεργατών του στη ΣΣΕ και στο EKEO εκφράζει τα θερμά τους συγχαρητήρια στο νεό Διοικητή ΣΣΕ τον οποίο θα υποδεχθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην τελετή παράδοσης παραλαβής Διοίκησης ΣΣΕ. Σύντομα θα αναρτηθεί και αναφορά στο έργο του απερχόμενου Διοικητή ΣΣΕ Ταξίαρχου Δημητρίου Μάνου και του απερχόμενου Διευθυντή Στρατιωτικής Εκπαίδευσης Ταξίαρχου Ευθύμιου Χαροκόπου.
Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του νέου Διοικητή ΣΣΕ από ανοιχτές πηγές του διαδικτύου καθώς και σχετικές φωτογραφίες από δραστηριότητες του.

Ο Υπτγος Χαράλαμπος Λαλούσης γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.
Εισήχθη το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.
Φοίτησε σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπλου του, καθώς και στη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (NATO Defence College).
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε μονάδες Τεθωρακισμένων, σε Επιτελεία Συγκροτημάτων-Σχηματισμών και στο Γ.Ε.Σ. Έχει διατελέσει Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ και του Γ.Ε.ΕΘ.Α από το 2006 έως το 2009, στο Γ.Ε.ΕΘ.Α/Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων/Τμήμα Διεθνών Οργανισμών ως Τμηματάρχης από το 2009 έως τον Ιούνιο του 2011, Επιτελάρχης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ Έβρου από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2012, Διευθυντής ΔΙΣΧΕΑ/Γ.Ε.Σ από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013, Επιτελάρχης/Γ.Ε.Π.Σ από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014.
Ανελαβε την διοίκηση της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο, μετά από την αποχώρηση του Στρατηγού Κωνσταντίνου Βασιλειάδη. Το έτος 2017 τοποθετήθηκε Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Τιμήθηκε με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας. Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ιστορίας και είναι γνώστης της Αγγλικής.


Αλλαγή ηγεσίας από σήμερα στην 79 Α.Δ.Τ.Ε (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) στη Σάμο. Πηγή my-samos.blogspot.com


Μπροστά με τον αριθμό 084 ο Ταξίαρχος Χαράλαμπος Λαλούσης, Διοικητής της 79 Α.Δ.Τ.Ε, ο οποίος συμμετείχε και αυτός τρέχοντας στον αγώνα των 12 km (πηγή my-samos.blogspot.com)


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε για την τοποθέτηση του νέου Διοικητή ΣΣΕ αφού μέσα σε επτά μόλις ώρες η ανάρτηση του EKEO προσέλκυσε πάνω από 7000 άτομα στο facebook με την προσέλκυση να αυξάνεται με μεγάλο ρυθμό. Επίσης πολύ θετικά σχόλια καταγράφηκαν στις διαδικτυακές δομές του EKEO από άτομα που γνώριζαν τον Στρατηγό Χαράλαμπο Λαλούση (προϊσταμένους και υφισταμένους του). Δείτε στατιστικά στοιχεία:

Διαβάστε εδώ την αλήθεια σχετικά με το άρθρο του Defence-point που έγραψε αρνητικά σχόλια για την παρούσα ανάρτηση και τη διόρθωση που τελικά ανάρτησε ο δημοσιογράφος Ζαχαρίας Μίχας !

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.