Ο πρώτος διδάκτορας Στρατηγός-Διοικητής στην ιστορία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων είναι πλέον γεγονός. Μετά την απόφαση του ΣΑΓΕ αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΣΣΕ ο Υπτγος Δρ. Δημήτριος Χούπης μέχρι χθες Υποδιοικητής της Σχολής. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ως υποδιοικητής συνεργάστηκε άψογα με τον επίσης επιτυχημένο Διοικητή ΣΣΕ και σημερινό Διοικητή Δ’ΣΣ Αντγο Χαράλαμπο Λαλούση καθώς και με τους καθηγητές της ΣΣΕ και πέτυχαν σημαντικές καινοτομίες στη ΣΣΕ τόσο στη στρατιωτική όσο και στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.
Η διδακτορική διατριβή του εκπονήθηκε στο ΕΜΠ το 2001 με τίτλο Απεικόνιση στόχων απο απόσταση σε συνεργασία με ραντάρ με χρήση παραβολικών ανακλαστήρων και αποτελεί μια υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή μελέτη. Προκύπτει λοιπόν ότι σε σχετικά νεαρή ηλικία όντας ήδη καταξιωμένος αξιωματικός των Διαβιβάσεων και Ραδιοηλεκτρολόγος Α’ εντάχθηκε τελικά στην ακαδημαϊκή κοινότητα εκπονώντας μια διδακτορική διατριβή σε θέματα στρατιωτικής επιστήμης. Από τα προσόντα του και τις επιστημονικές του δημοσιεύσεις προκύπτει ότι άνετα θα μπορούσε να εκλεγεί μέλος ΔΕΠ της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Υπάρχει πλέον μεγάλη αισιοδοξία για μια σημαντική επιστημονική αναβάθμιση της ΣΣΕ στη διάρκεια της θητείας του!
Εκ μέρους των συνεργατών του καθηγητών στη ΣΣΕ και των ερευνητών του Κέντρου Ελέγχου Όπλων ο Αν.Κοσμήτορας ΣΣΕ Καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος συνεχάρη εγκάρδια τον νέο Στρατηγό-Διοικητή και παράλληλα συνάδελφο επιστήμονα και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα (το βίντεο είναι από παλαιότερη εκδήλωση προς τιμήν του τότε Ταξίαρχου Δρ. Δημητρίου Χούπη)
(Σημείωση: Οι αναρτήσεις του ΕΚΕΟ σχετικά με τη ΣΣΕ γίνονται πάντα με πρωτοβουλία και ευθύνη του Διευθυντή του ΕΚΕΟ Καθηγητή ΣΣΕ Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου χωρίς την προηγούμενη γνώση η έγκριση η την οποιαδήποτε σχέση των στελεχών της ΣΣΕ και ιδιαίτερα της Διοίκησης)

Διαβάστε εδώ το κείμενο της διδακτορικής του διατριβής που θα ωφελήσει κάθε διαβιβαστή αν το διαβάσει.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.