Συμφώνως με δημοσιεύματα των αμυντικών σελίδων του τύπου, επισημαίνεται ότι, κα­τόπιν άνωθεν εντολών, οι Έλληνες στρατιωτικοί διοικητές των συνοριακών φυλακίων Κήπων, Πυθίου και Καστανιών, που ευρίσκονται στον ποταμό Έβρο, παρέδωσαν την 10η Δεκεμβρίου, όλους τους χάρτες, με τα μυστικά περάσματα από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω Έβρου σε Τούρκο αντισυνταγματάρχη ακόλουθο αμύνης, εκπρόσωπο του τουρκικού ΓΕΣ!

Η προτασσόμενη «δικαιολογία» είναι πώς, η «παραχώρηση»(;) αυτή, αποφασίστηκε με σκοπό, τάχα να κλείσουν τα κενά στην συνοριακή γραμμή, που επιτρέπουν σε οικονομικούς μετανάστες, να εισέλθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα! Να τονισθεί ότι μονομερώς, έχουμε προχωρήσει και σε αποναρκοθέτηση της μεθορίου, προς την γείτονα.

Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή, που παραδίδουμε σημαντικούς απορρήτους χάρτες, η γείτων προμηθεύεται, σε ιδιαιτέρως ανησυχητικές ποσότητες, πρωτόγνωρες σε όλη την Ευ­ρώπη και το ΝΑΤΟ, πανάκριβα ειδικά οχήματα -μετατροπείς σε γέφυρες, για το πέρασμα δυνάμεων και τεθωρακισμένων, από τον ποταμό Έβρο, προς την χώρα μας!

Αυτά δηλώνει στη ΒτΕ ο Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος και ρωτάει τον ΥΕΘΑ

1.Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα δημοσιεύονται στον τύπο, για την εντολή και την παράδοση στους Τούρκους, των χαρτών με τα μυστικά περάσματα του Έβρου;

2. Μπορεί να μας πληροφορήσει το υπουργείο, ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι και το σκεπτικό,που το ώθησαν σε αυτήν την «μοναδική»κίνηση, προς την Τουρκία; Υπάρχουν τυχόν οφέλη και ανταλλάγματα, από την άλλη πλευρά και ποια μπορεί να είναι αυτά;

Σε απάντησή του το ΥΠΕΘΑ δηλώνει
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Α/ΓΕΣ στην Τουρκία, συζητήθηκε το θέμα της λαθρομετανάστευσης με την τουρκική στρατιωτική ηγεσία και στο πλαίσιο αυτό, δόθηκαν στον Τούρκο ΑΚΑΜ στοιχεία κίνησης λαθρομεταναστών στην περιοχή του Έβρου από συγκεκριμένα σημεία εισόδου που καταδείχτηκαν σε χάρτες της ιστοσελίδας Google. Η ανταλλαγή πληροφοριών έγινε μεταξύ στρατιωτικών αρχών στο πλαίσιο της μεθοριακής συμφωνίας και με στόχο να ανταποκριθεί η γειτονική μας χώρα στις διεθνείς υποχρεώσεις της και πιο συγκεκριμένα στις υποχρεώσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

ΠΗΓΗ ΥΠΕΘΑ

Κάντε ένα σχόλιο