1) Ο  Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος είναι υπερκομματικός και ακομμάτιστος. Τοποθετήθηκε Αρχηγός ΓΕΣ επί Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο δεν θεωρήθηκε κομματική επιλογή από τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ (Ε. Βενιζέλος, Π. Μπεγλίτης) αλλά υπήρξε άμεση και άριστη συνεργασία μαζί τους. Όσοι προσπάθησαν να τον συνδέσουν με κομματική επιλογή απέτυχαν οικτρά αφού πολύ καλύτερη συνεργασία είχε ο Αρχηγός ΓΕΣ με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο παρά με τον προηγούμενο ΥΕΘΑ. Σε κάθε περίπτωση το όνομα του Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου είναι σεβαστό σε όλες τις παρατάξεις και είναι ίσως η μόνη επιλογή που δεν θα θεωρηθεί κομματική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης.

2) Είναι εξαιρετικός ερευνητής και ακαδημαϊκός δάσκαλος ακριβώς όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και έτσι επικοινωνούν άριστα. Είναι Διδάκτωρ Γεωπολιτικής με σημαντικό συγγραφικό και ερευνητικό έργο στο αντικείμενο αυτό που έχει προφανή αξία σε θέματα Στρατηγικής και Εθνικής Άμυνας. Η εμπειρία του σε Ελληνοτουρκικά θέματα είναι αδιαφιλονίκητη και καλά τεκμηριωμένη όπως και τα Τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν αναφέρει.

3) Θεωρείται αυθεντία σε θέματα στρατιωτικής ασφάλειας και πληροφοριών και περιβάλλεται από ένα επιτελείο επιστημόνων ειδικών σε αντίστοιχα θέματα. Είναι έτσι ικανός να αντιμετωπίσει ασύμμετρες απειλές που η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να δέχεται.

4) Είναι αξιοπρεπής και εύθικτος όπως αρμόζει σε ένα Αρχηγό Γενικού Επιτελείου αφού θεώρησε ότι και η παραμικρή υπόνοια μομφής είναι απαράδεκτη για το μητρώο του και έσπευσε να υποβάλλει την παραίτησή του. Ασφαλώς οι σχέσεις του με τον κ. Πάνο Μπεγλίτη είναι εξαιρετικές και όλα ήταν μια παρεξήγηση αλλά έτσι όμως αποδείχθηκε η ευθιξία και η αξιοπρέπεια του Στρατηγού.

5) Έχει Πανελλήνια εμβέλεια και αποδοχή αφού από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο οι θεσμικοί φορείς του έχουν απονείμει τιμές που δεν έχει λάβει ποτέ άλλος Αρχηγός ΓΕΣ

6) Δέχθηκε ένα ανελέητο πόλεμο που στόχευσε ακόμη και τα παιδιά του προκειμένου να τραυματιστεί η εικόνα του ως Στρατηγού και ως πολίτη. Ο πόλεμος αυτός προήλθε από επώνυμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και από ανώνυμα που προσπάθησαν να τον συκοφαντήσουν και να τον διασύρουν, φυσικά χωρίς επιτυχία.

7) Στο νέο νόμο που αφορά τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται σαφής αναφορά στα ακαδημαϊκά προσόντα ως κριτήριο αξιολόγησης των ανώτατων αξιωματικών. Αν δεν εφαρμοσθεί στην περίπτωση του Διδάκτορα Στρατηγού Φράγκου δεν θα υπάρχει συνέπεια.

8.) Είναι μάχιμος ως καταδρομέας που συνεχίζει ακόμη και σήμερα τις καταδρομικές ασκήσεις και πτώσεις με αλεξίπτωτο (βλ. σχετικό διορθωτικό άρθρο ).  Κατά συνέπεια έχει το σεβασμό των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων.

9) Είναι Χριστιανός Ορθόδοξος όχι μόνο για τις τελετές αλλά επειδή διακατέχεται από βαθύτατα αισθήματα ευλάβειας για το σημαντικότερο όπλο του Ελληνισμού, την Ορθοδοξία. Το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί από Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους και πλήθος Επίσκόπων.

10) Καθώς η Ελλάδα θα βυθίζεται στην φτώχεια και την ανέχεια ο Ελληνικός Στρατός θα αποτελεί μαζί με την Ορθοδοξία τους μοναδικούς πυλώνες παρηγοριάς και εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Ο Ελληνικός Στρατός και οι Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα απαιτούν ένα Ηγέτη που μπορεί να τους εμπνεύσει και να τους συσπειρώσει στη δυσάρεστη περίοδο που διανύουμε. Ο σημερινός Αρχηγός ΓΕΣ χαίρει μεγάλης εκτίμησης όχι μόνο στο Στρατό Ξηράς αλλά σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Για όλους τους δέκα παραπάνω λόγους ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα αξιόπιστο και αντικειμενικό κριτή στις επικείμενες κρίσεις του ΚΥΣΕΑ.

Κάντε ένα σχόλιο