Κώστας Σπηλιόπουλος ΥΦΕΘΑΟ ΥΦΕΘΑ κ. Κώστας Σπηλιόπουλος κατηγορήθηκε ότι ενώ αντέδρασε στην πολιτική του μνημονίου (μέσω της ιστοσελίδας του) στη συνέχεια αποδέχθηκε την θέση του ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Αντί όμως να αντιδράσει στις υπερβολές αυτές και να υπερασπιστεί τον εαυτό του στρώθηκε στη δουλειά και με μια απίστευτη σεμνότητα άρχισε να αποδίδει δικαιοσύνη στο ΥΠΕΘΑ σε πολλά χρονίζοντα προβλήματα. Η αντίδραση του ΥΦΕΘΑ στο μνημόνιο ήταν (και είναι) αντίδραση όλων των έντιμων πολιτικών αφού δεν υπάρχει κανένας λογικός πολιτικός που να θεωρεί τα επείγοντα επαχθή μέτρα ως δίκαια και θεμιτά. Όμως μια κίβδηλη αντίδραση δεν ωφελεί αφού κάποιος πρέπει να «λερώσει τα χέρια του» και να υποστεί το πολιτικό κόστος. Ακριβώς αυτό κάνει τώρα ο Κώστας Σπηλιόπουλος αναλαμβάνοντας όλα τα θέματα του πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ. Όχι μόνο άρχισε να διορθώνει αδικίες του παρελθόντος αλλά σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες εξετάζει παράλληλα όλες τις δυνατότητες για το θέμα των διορισμών των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν επιλεγεί από το ΑΣΕΠ διότι σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα έτη 2010- 2011 εκδόθηκαν 7.385 εγκρίσεις νέων προσλήψεων τακτικού προσωπικού (5.190 για το 2010 και 2.195 για το 2011), έναντι περίπου 80.000 αποχωρήσεων. Όμως μέσα στο 2011 δεν υπήρξε καμία νέα πρόσληψη δημοσίου υπαλλήλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταξύ των 2195 αυτών ατόμων (με εξαίρεση μονοψήφιο αριθμό καθηγητών ΑΣΕΙ που εκκρεμούσε από το 2008 και οι οποίοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά υπάγονται στις διατάξεις των καθηγητών ΑΕΙ). Ακόμη το γεγονός των 80.000 αποχωρήσεων που ανέφερε ο κ. Ρέππας (ακόμη και με το καθεστώς ένα προς δέκα) επιτρέπει χιλιάδες ακόμη προσλήψεις στα υπουργεία μέχρι το τέλος του 2011. Σίγουρα κάποιες προσλήψεις θα δικαιούται και το ΥΠΕΘΑ εντός του 2011-12!
Ο Κώστας Σπηλιόπουλος και ο έγκριτος νομικός του σύμβουλος κ. Δημοσθένης Μπακόπουλος έδειξαν αμέσως ήθος και εντιμότητα στα θέματα του ΥΠΕΘΑ και μας γεμίζουν αισιοδοξία. Πιστεύουμε ότι το θέμα των προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων στο ΥΠΕΘΑ (που επιλέχθηκαν από το ΑΣΕΠ) θα βρει λύση μέσω του ΥΦΕΘΑ και του επιτελείου του και ότι ίσως τελικά θα υπάρξει ένας αριθμός διορισμών των υπαλλήλων αυτών εντός του 2011 (η έστω εντός του 2012). Όλα δείχνουν ότι ο τρόπος που επιμερίζονται οι νόμιμοι διορισμοί στα διάφορα υπουργεία εξαρτάται όχι μόνο από τις πραγματικές ανάγκες τους αλλά και από το δυναμισμό, την αποφασιστικότητα και το πολιτικό εκτόπισμα των υπουργών τους και ο κ. Κώστας Σπηλιόπουλος δεν υστερεί στα χαρίσματα αυτά.

Όμως ο ΥΦΕΘΑ και το νομικό του επιτελείο πρέπει σαφώς να εστιάσουν και στις παρανομίες των δημοσίων υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ που το ίδρυμα «Αθηνά» EKEO έχει καταγγείλει στο παρελθόν (βλ. σχετικές αναρτήσεις για δεύτερη εργασία στο δημόσιο χωρίς άδεια του ΥΠΕΘΑ) αφού δεν πρέπει να υπάρξει η εντύπωση ότι επικρατεί ασυδοσία και ατιμωρησία. Παρακολουθούμε προσεκτικά τις κινήσεις του νέου ΥΦΕΘΑ κ. Κώστα Σπηλιόπουλου που μέχρι τώρα διαψεύδουν όλους αυτούς που έσπευσαν να του προσάψουν αρνητικές ποιότητες και αναντιστοιχία λόγων και πράξεων.

Κάντε ένα σχόλιο