Soukos Robots καταστροφή πυρομαχικώνΟ Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος Διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Όπλων (που αποδέχθηκε δωρεάν να τεθεί επιστημονικός σύμβουλος των κατοίκων Κυψελοχωρίου) αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου της εταιρίας Soukos Robots (κ. Κώστα Σούκος που έχει αναλάβει την καταστροφή των πυρομαχικών στην περιοχή του Κυψελοχωρίου) και θα συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στα γραφεία της εταιρίας στη Λάρισα. Το θέμα της καταστροφής των πυρομαχικών στο Κυψελοχώρι αποτελεί ακόμη σημείο αντιπαράθεσης των κατοίκων με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στην έκκληση των κατοίκων του Κυψελοχωρίου προς το Κέντρο Ελέγχου Όπλων προστέθηκαν και κάτοικοι του Συκουρίου ενώ γενικά η περιοχή αναμένει από το ίδρυμα «Αθηνά» να παρέμβει και να αξιολογήσει την κατάσταση.
Ο Διευθυντής του κέντρου Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος δήλωσε στους κατοίκους της περιοχής και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι δεν αναγνωρίζει ούτε μπορεί να διαπιστώσει την εμπειρία των «ειδικών» πραγματογνωμόνων κ. Αθαν. Γραμματικού (Ειδικού σε Οπλικά Συστήματα κατά δήλωση του) και Ζήση Αργυρόπουλου (Χημικού – Περιβαλλοντολόγου) τους οποίους έχει ορίσει η Περιφέρεια Λαρίσης. Η εμπειρία και η επιστημονική επάρκεια στον έλεγχο όπλων αποδεικνύεται με επιστημονική δραστηριότητα, τυπικά επιστημονικά προσόντα στο αντικείμενο και αποδεδειγμένη ανάλογη εμπειρία στο παρελθόν. Το Κέντρο Ελέγχου Όπλων καλεί όσους ισχυρίζονται ότι είναι ειδικοί στο αντικείμενο (καθώς και αυτούς που τους προβάλλουν ως ειδικούς) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι οι ευθύνες προς τον Λαό της περιοχής είναι μεγάλες (ανεξάρτητα από το βαθμό επικινδυνότητας της διαδικασίας που ανέλαβε η εταιρία). Ας θυμηθούν όλοι τους «δήθεν» ειδικούς στην Κύπρο που συμβούλευαν την Κυβέρνηση της Κύπρου και όταν έγινε η βιβλική καταστροφή δήλωσαν όλοι «αναρμόδιοι» και «χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία» με αποτέλεσμα να κληθεί επειγόντως το Κέντρο Ελέγχου Όπλων να δώσει κατευθύνσεις στην Κυπριακή Κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξουν νέες επιπτώσεις.
Η έλλειψη εμπειρίας των «ειδικών» αποδεικνύεται άμεσα από το γεγονός ότι παρέστησαν στη διαδικασία καταστροφής πυρομαχικών χωρίς να έχουν στα χέρια τους τη σύμβαση της εταιρίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά συνέπεια δεν ήξεραν τι είχε συμφωνήσει η εταιρία με το ΥΠΕΘΑ και τι έβλεπαν αυτοί εκεί στην αυτοψία τους. Η γραφική αυτή αξιολόγηση θυμίζει έλεγχο νομιμότητας νεόκτιστης οικοδομής με εξωτερική επισκόπηση των «ειδικών» χωρίς να γνωρίζουν τα σχετικά έγγραφα που αφορούν την οικοδομή (άδεια, πολεοδομικά, ΙΚΑ κλπ). Ασφαλώς η άκυρη αυτή πραγματογνωμοσύνη δεν αποδεικνύει τίποτα για την εταιρία ούτε δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις, απλώς αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα όλα γίνονται πρόχειρα.
Ακριβώς όπως το Κέντρο Ελέγχου Όπλων δηλώνει δημόσια τη συνάντηση του με την εταιρία Soukos Robots και τον Πρόεδρο της έτσι πρέπει και οι δύο «ειδικοί» να δηλώσουν αν έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την εταιρία πριν η μετά την «πραγματογνωμοσύνη» διότι έτσι θα πεισθεί ο Λαός της περιοχής για την ασφάλεια του.
Η διαδικασία καταστροφής πυρομαχικών και οι επιπτώσεις της στην περιοχή δεν μπορεί να αξιολογηθεί εφ’ άπαξ και δια παντός (μια προσπάθεια που ακαριαία αποδεικνύει έλλειψη εμπειρίας) ούτε μπορεί να δοθεί λευκή επιταγή σε καμία εταιρία αλλά απαιτείται συνεχής έλεγχος όλων των σχετικών διαδικασιών και λειτουργιών. Κατά συνέπεια στη συνάντηση που θα έχει ο καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος με τον Πρόεδρο της σχετικής εταιρείας κ. Κώστα Σούκο θα συζητηθούν όλα τα σχετικά θέματα και θα ενημερωθεί στη συνέχεια ο Λαός της περιοχής για τα συμπεράσματα του Κέντρου Ελέγχου Όπλων.

Κάντε ένα σχόλιο