Κώστας Σπηλιόπουλος ΥΦΕΘΑΌλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση αναγνώρισαν ότι ο Κώστας Σπηλιόπουλος πρέπει να παραμείνει στη θέση του ώστε εφ’ ενός να ενημερώσει τον νέο ΥΕΘΑ και τους δύο ΑνΥΕΘΑ και αφ’ετέρου να συνεχίσει το έργο του που έτυχε πολύ θετικών σχολίων από όλες τις παρατάξεις. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΑ ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε άμεσα την παρουσία του κ. Κώστα Σπηλιόπουλου στο ΥΠΕΘΑ ενώ φυσικά στην συνέχιση της θητείας του ΥΦΕΘΑ επέμενε και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο νέος ΥΕΘΑ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος πρέπει να θεωρήσει τον ΥΦΕΘΑ στενό συνεργάτη και να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του σε θέματα πολιτικού προσωπικού για το οποίο είναι αρμόδιος (αν και ο κ. Μαργαρίτης Τζίμας έχει ήδη ξεκινήσει την ενημέρωση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για τα θέματα του ΥΠΕΘΑ).
Σημαντικός παράγοντας νομικής εμπειρίας στο ΥΠΕΘΑ είναι και οι τρεις νομικοί σύμβουλοι του ΥΠΕΘΑ: Οι στρατιωτικοί δικαστές κ. Οδυσσέας Καμπόλης, κ. Δημήτρης Οικονόμου και φυσικά ο νομικός σύμβουλος του ΥΦΕΘΑ κ. Δημοσθένης Μπακόπουλος τρεις φιγούρες που γνωρίζουν τα πάντα για το ΥΠΕΘΑ και κάθε μετακίνηση τους θα ήταν τουλάχιστον αφελής από την νέα ηγεσία. Ειδικά σε θέματα Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ο κ. Δημοσθένης Μπακόπουλος είναι ίσως ο μόνος που γνωρίζει και έχει διαμορφώσει τη σχετική νομοθεσία και για το λόγο αυτό κάθε μετακίνηση του θα προκαλούσε τεράστιο κενό στο ΥΠΕΘΑ αφού μέσα σε τρεις μήνες κανείς δεν μπορεί να ενημερωθεί πλήρως για τα ΑΣΕΙ.
Η παρουσία του Μαργαρίτη Τζίμα στο ΥΠΕΘΑ (που όλοι θεωρούσαμε δεδομένη) τελικά δεν κατέστη δυνατή αφού θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του Βουλευτή όπως έκανε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σαφώς όμως ο νέος ΥΕΘΑ είναι σε στενή επαφή με τον κ. Μαργαρίτη Τζίμα και ήδη ενημερώνεται για τα τρέχοντα θέματα του ΥΠΕΘΑ από τον τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων (EKEO) Καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος και τα στελέχη του ιδρύματος εύχονται στη νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και στη νέα κυβέρνηση καλή επιτυχία.

, , , , , , ,

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.