Δημήτρης Αβραμόπουλος ΥΕΘΑ  ΔιπλοθεσίαΉρθε η ώρα να αποδείξει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι θα εξυγιάνει το χώρο, θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει αυτούς που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο λαμβάνοντας παράνομα μισθούς από το ΥΠΕΘΑ εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σκάνδαλα μεγάλων διαστάσεων αποκαλύπτει το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων σε σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων όσον αφορά παράνομους διορισμούς με παράνομες συμβάσεις που έγιναν με την ανοχή των αρμοδίων που ήταν υπεύθυνοι για τον έλεγχο των παρανομιών. Η παρανομία ήταν στημένη με τέτοιο τρόπο ώστε δεν γίνονταν αντιληπτή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την ηγεσία του. Ειδικότερα ενώ οι προκηρύξεις των σχολών του ΥΠΕΘΑ ήταν πλήρους απασχόλησης (και άρα απαγορεύονταν η πρόσληψη μελών ΔΕΠ ΑΕΙ, ΑΣΕΙ , ΕΠ ΤΕΙ, Ερευνητών κλπ που ήταν πλήρους απασχόλησης στα ιδρύματα τους) εν τούτοις τέτοια άτομα διορίζονταν και στο ΥΠΕΘΑ και έτσι είχαν δύο θέσεις πλήρους απασχόλησης και απολαμβάνουν διπλό (πλήρη) μισθό και από τις δύο θέσεις τους. Με τον τρόπο αυτό όμως άνεργοι επιστήμονες που παρακαλούσαν για λίγες ώρες εργασίας έμειναν χωρίς δουλειά ενώ οι παράνομα διορισμένοι που ήδη είχαν οργανικές θέσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα διατηρούσαν και δεύτερη θέση στις σχολές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με μεγάλους μισθούς. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι επίκουρου καθηγητή ΤΕΙ επαρχιακής πόλης που είχε και θέση πλήρους απασχόλησης σε σχολή του ΥΠΕΘΑ στην Αθήνα. Αντίστοιχη περίπτωση είναι ερευνητή με οργανική θέση σε μεγάλο κρατικό ερευνητικό ίδρυμα που διορίζονταν επανειλημμένα με πλήρη απασχόληση σε ανώτατη σχολή του ΥΠΕΘΑ παρά τη ρητή απαγόρευση του νόμου που αφορά το ίδρυμα του καθώς και τη σχετική νομοθεσία περί πολυθεσίας. Αντίστοιχες καταγγελίες υπάρχουν για διδακτικό προσωπικό των ίδιων των σχολών του ΥΠΕΘΑ οι οποίοι διατηρούσαν δεύτερη θέση πλήρους απασχόλησης σε άλλες δημόσιες σχολές. Οι απαιτούμενες υπεύθυνες δηλώσεις που απαιτεί ο νόμος Ν 1256/1982 (με τις σχετικές τροποποιήσεις) είτε δεν κατατέθηκαν είτε ήταν ψευδείς και κανείς δεν νοιάστηκε να εφαρμόσει τη νομιμότητα.
Οι καταγγελίες του Κέντρου Ελέγχου Όπλων έπεσαν στο κενό αφού οι υπεύθυνοι αδιαφορούσαν θρασύτατα για τις παρανομίες που εξώφθαλμα διαπράχθηκαν.
Όμως τα σκάνδαλα δεν σταματούν εκεί με τις σχολές του ΥΠΕΘΑ που ελέγχει καθημερινά το EKEO. Οι συμβασιούχοι που προσλαμβάνονταν με πλήρη απασχόληση δεν εμφανίζονται παρόντες όπως θα έπρεπε στα παρουσιολόγια της σχολής τα οποία θα αποκαλύψουν σημεία και τέρατα. Το EKEO φρόντισε και πήρε μεγάλο αριθμό των παρουσιολογίων και μπορεί τώρα να αναζητήσει τους υπευθύνους διότι υπήρχε ο κίνδυνος να εξαφανιστούν τα πειστήρια.

Ο εισαγγελέας πρέπει να επέμβει όπως και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων με κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε όλες τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές ενώ το EKEO έχει στη διάθεση του πλήθος στοιχείων για τις παράνομες συμβάσεις.
Όμως όπως έχει αποδείξει η ιστορία με ορισμένες ΕΔΕ στις σχολές του ΥΠΕΘΑ αυτές είναι για γέλια και γίνονται από άτομα που δεν μπορούν η δεν θέλουν να τις φέρουν σε πέρας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΕΔΕ που έκανε ένας Διοικητής μιας τέτοιας σχολής και αντί να διαπιστώσει τις παρανομίες που κατήγγειλε καθηγητής της σχολής του αυτός προσπάθησε να διώξει πειθαρχικά αυτόν που τις κατήγγειλε (για «ανάρμοστη συμπεριφορά»). Φυσικά όταν ο ακατάλληλος Διοικητής διαπίστωσε ότι το EKEO εντόπισε τις παρανομίες τους και τις δημοσίευσε εγκατέλειψε κάθε σκέψη για πειθαρχική δίωξη αποδεικνύοντας τη δειλία του μαζί με την ανικανότητα του να εφαρμόσει το νόμο.

Ο Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων Καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος θα ζητήσει συνάντηση με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει για τα οικονομικά αυτά σκάνδαλα και να ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και φυσικά του ΣΔΟΕ.

Κανείς δεν δικαιούται να μοιράζει παράνομους μισθούς σε διπλοθεσίτες με μόνμες οργανικές θέσεις όταν οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εξαντληθεί οικονομικά και δεν έχουν κανένα τρόπο αντίδρασης. Τα τεράστια ποσά που οι διπλοθεσίτες έλαβαν παρανόμως πρέπει να αναζητηθούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και να χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση της υποδομής των στρατιωτικών σχολών σε εποπτικά μέσα και εκπαιδευτικό υλικό.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.