Γεώργιος Αρβανίτης Διοικητής ΣΣΕΜετά τις αιφνιδιαστικές κρίσεις του Νοεμβρίου και την προαγωγή του τ. Διοικητή της Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Αντγου κ. Γεώργιου Μπασιακούλη σε Διοικητή Γ Σώματος Στρατού Διοικητής της ΣΣΕ ανέλαβε ο μέχρι πρόσφατα Υποδιοικητής της ΣΣΕ Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Αρβανίτης. Στην τελετή παράδοσης παραλαβής παραβρέθηκε και ο νυν Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς ο οποίος εκφράσθηκε πολύ θετικά για τον νέο Διοικητή. Ο Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Αρβανίτης υπήρξε το 1999 σπουδαστής του Αν. Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής ΣΣΕ και Διευθυντή του EKEO Δρ. Θεοδώρου Λιόλιου στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και μάλιστα είχε επιδείξει πολύ καλές επιδόσεις σε θέματα Ειδικών Επιχειρήσεων και Ειδικών Όπλων. Το EKEO εύχεται στο νέο Διοικητή της ΣΣΕ επιτυχίες σε όλη την περίοδο της Διοίκησης του στη Σχολή Ευελπίδων. Ακολουθεί βιογραφικό του νέου Διοικητή της ΣΣΕ:

Ο Ταξίαρχος Γεώργιος Αρβανίτης είναι ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και ανέλαβε τα καθήκοντά του την 9η Νοεμβρίου 2011.
Γεννήθηκε στον Πειραιά τον Ιούλιο του 1960.Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1977 από την οποία αποφοίτησε το 1981 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Διαβιβάσεων.
Αποφοίτησε επιτυχώς από τα Σχολεία Βασικής και Προκεχωρημένης εκπαίδευσης των Διαβιβάσεων, τη Σχολή Τηλεπικοινωνιών Αξιωματικών Διαβιβάσεων(ΣΤΗΑΔ), την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολη Εθνικής Άμυνας.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε ως:
1. Διοικητής Λόχου και Τάγματος Διαβιβάσεων καθώς και Συγκροτήματος Επικοινωνιών , Ηλεκτρονικού Πολέμου και Επιτήρησης.
2. Επιτελής Διοικήσεων Διαβιβάσεων, 3ου Επιτελικού Γραφείου ΑΔΤΕ, Επιτελικών Διευθύνσεων του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ καθώς και στην KFOR(Βοσνία).
Επιπλέον υπηρέτησε ως Διευθυντής Σπουδών της ΣΤΗΑΔ και του 3ου Επιτελικού Γραφείου της Διευθύνσεως Διαβιβάσεων του ΓΕΣ.
Ως ανώτατος αξιωματικός διετέλεσε Υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Διαβιβάσεων του ΓΕΣ, Διευθυντής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων καθώς και Υποδιοικητής αυτής.
Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες τη Διονυσία πολιτικό μηχανικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τη Δέσποινα απόφοιτο Παντείου.

Διαβάστε την ημερησία διαταγή του νέου Διοικητή της ΣΣΕ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΔΚΤΗ ΣΧΟΛΗΣ

ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

 

Κύριοι Καθηγητές, Αξιωματικοί, Ευέλπιδες, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό της Σχολής.

Με ιδιαίτερη τιμή, υπερηφάνεια και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω σήμερα, μετά από απόφαση της Ιεραρχίας, τη διοίκηση της Σχολής.

Υποκλίνομαι ευλαβικά στην ένδοξη και ηρωική σημαία της Σχολής και τιμώ τους αθάνατους νεκρούς που έπεσαν για την πατρίδα.

Έχω πλήρη επίγνωση των καθηκόντων και υποχρεώσεων που απορρέουν εκ της αποστολής που μου ανετέθη. Ταυτόχρονα θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή διότι η ηγεσία μου εμπιστεύθηκε τη Διοίκηση ενός ιερού χώρου καταξιωμένου στη συνείδηση όλων των Ελλήνων.

Διαδεχόμενος σήμερα τον Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Μπασιακούλη και εκφράζοντας όλο το προσωπικό της Σχολής, θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου, να τον ευχαριστήσω για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στη Σχολή και να του ευχηθώ υγεία, ατομική και οικογενειακή ευτυχία και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Επίσης θα ήθελα να τον διαβεβαιώσω ότι, θα συνεχίσουμε το έργο του και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για τη βελτίωσή του.

Η ρευστότητα που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον, οι νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες απειλές, προκαλούν εύλογα ανησυχία και απαιτούν συνεχή και υψηλή ετοιμότητα.

Η αναθεώρηση των παραδοσιακών απόψεων για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και η ψηφιοποίηση του πεδίου μάχης, απαιτούν στελέχη μ΄εξειδίκευση και γνώσεις υψηλού επιπέδου, ικανών ν΄ανταποκριθούν στις προκλήσεις και απαιτήσεις των καιρών. Σε κάθε όμως περίπτωση, ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα θα συνεχίσει να είναι προϋπόθεση για την ευόδωση κάθε προσπάθειας και την τελική επιτυχία αυτής.

 

Ευέλπιδες,

Επιλέξατε με ελεύθερη βούληση το δύσβατο αλλά φωτεινό δρόμο της αρετής.

Είναι καθήκον σας πλέον:

Να χαλυβδώσετε την ψυχή και το σώμα σας.

Να χτίσετε ηθικό και υψηλό φρόνημα.

Να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας.

Να αναπτύξετε πρωτοβουλία.

Να αποκτήσετε γνώση, για να έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας, ώστε, με σεμνότητα και ανιδιοτέλεια, να αποτελέσετε πρότυπα για τις μικρότερες τάξεις μέσα στη Σχολή και να διοικήσετε αργότερα δια του παραδείγματος.

Και μη ξεχνάτε ότι η γνώση είναι δύναμη και αντικαθιστά το φόβο με το θάρρος.

Κύριοι καθηγητές, Αξκοί, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό της Σχολής,

΄Εχουμε όλοι ανεξαρτήτως ειδικότητας και βαθμού την ίδια αποστολή. Να εργαστούμε με ζήλο μέσα σε κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης για την προαγωγή του επιπέδου της Σχολής, ως Ανώτατου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Δίδω ιδιαίτερη βαρύτητα στη φυσική ασφάλεια, την υγεία του προσωπικού και την ασφάλεια υλικού και μέσων.

Δεσμεύομαι ότι η χρηστή διοίκηση θα αποτελέσει την ύψιστη επιδίωξή μου, στην προσπάθεια αυτή.

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η διοίκηση είναι θεσμός με πλήρη νομική θεμελίωση και ζητώ εκπλήρωση των υποχρεώσεων από όλους, χωρίς καμία εξαίρεση.΄

΄Εχοντας προσωπική άποψη, μετά από τη διετή σχεδόν παραμονή μου στη Σχολή, είμαι βέβαιος ότι και με τη βοήθεια του θεού, έχουμε τη δυνατότητα να εκπληρώσουμε την αποστολή μας.

Αυτό εξάλλου επιτάσσει και η παράδοση της Σχολής.

Με την αισιοδοξία της επιτυχίας, σας καλώ να αναφωνήσουμε:

 

Ζήτω ο Στρατός

 

Ζήτω η Σχολή Ευελπίδων

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.