Προπαγάνδα Φανατισμός ΝεολαίαςΗ νεολαία της Ελλάδας όπως και κάθε νεολαία διαχρονικά ψάχνει ένα λόγο συσπείρωσης, ένα όραμα, ένα όνειρο που θα την αναδείξει. Οι πάσης φύσεως προπαγανδιστές στην Ιστορία της Ανθρωπότητας γνώριζαν ότι οι νέοι φανατίζονται εύκολα αρκεί να υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις. Ειδικότερα, απαιτούνται

Α) Ένας λόγος απόρριψης, μια νομιμοποίηση, ένα άλλοθι που θα νομιμοποιήσει τη σύγκρουση των νέων με αυτούς που έχουν μια μορφή εξουσίας πάνω τους (ακόμη και με τους καθηγητές και τους γονείς τους!). Αν η δικαιολογία αυτή υπάρξει και ενισχυθεί τότε οι πανούργοι προπαγανδιστές θα μπορέσουν να εξάψουν την οργή της νεολαίας και να τη στρέψουν εναντίον αυτών που εξασκούν εξουσία πάνω τους. Τους άθλιους αυτούς μηχανισμούς εφάρμοσαν οι ΝΑΖΙ του Χίτλερ, οι Κινέζοι μετά την λεγόμενη επανάσταση τους όταν μαθητές και φοιτητές διαπόμπευαν και λυντσάριζαν τους καθηγητές τους, και βέβαια τους μηχανισμούς αυτούς χρησιμοποίησε κάθε απολυταρχικό και τυραννικό καθεστώς με μελανοχίτωνες και σβάστικες.

Β) Μια διαλυμένη οικονομία ώστε να υπάρξει η τρομοκρατία της εξαθλίωσης στη νεολαία η οποία θα εξεγερθεί διότι δεν μπορεί πλέον να ονειρεύεται αφού της έχουν κλέψει τα όνειρα, δηλαδή την ίδια την πηγή ενέργειας τους. Ο ισλαμιστής βομβιστής τρομοκράτης αυτοκτονίας αντιλαμβάνεται (μέσω πλύσης εγκεφάλου ) ότι δεν έχει πλέον κανένα όνειρο στη γη ενώ αν αυτοκτονήσει παίρνοντας μαζί του και άλλους αμαρτωλούς τότε θα μεταφερθεί σε ένα παράδεισο όπου όλα θα είναι διαφορετικά για αυτόν. Αυτοί που διέταξαν την αυτοκτονία του νεαρού γεμίζουν στη συνέχεια αφίσες τους δρόμους με το πρόσωπο του (μέχρι χτες άσημου) βομβιστή και δίνουν στην οικογένεια του ένα επίδομα καθώς και (σύμφωνα με δημοσιεύματα) τηλεόραση, βίντεο και άλλα καταναλωτικά αγαθά. Αν ο νεαρός ισλαμιστής ευημερούσε οικονομικά δεν θα αυτοκτονούσε ποτέ ότι και να του έλεγαν οι θρησκευτικοί του ηγέτες, άρα δεν πείθουν κανένα τα θρησκευτικά ελατήρια που επικαλούνται ορισμένοι.

Γ) Μια κοινή εμφάνιση και περιβολή (συνοδευόμενη από εμβατήρια και ίσως και ψαλμούς) ώστε να διαφοροποιείται η ομάδα αυτή της Νεολαίας από τους άλλους. Αρκεί να πεισθούν οι νέοι ότι υπάρχουν κάποιοι «άλλοι» που επιβουλεύονται τη δική τους ευημερία και επιτυχία και ότι αυτοί οι άλλοι είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι λόγω της διαφορετικής τους εξωτερικής περιβολής (στολές, κασκόλ, καπέλα, σημαίες) η της γεωγραφικής τους θέσης (συνοικία, περιοχή κλπ). Η ομοιόμορφη περιβολή θα τους ομαδοποιήσει και θα καταστήσει εύκολα εφαρμόσιμη πάνω τους την ψυχολογία του όχλου.

Δ) Στη συνέχεια απαιτείται να υπάρξει πόλωση την οποία δολίως οι προπαγανδιστές υποδαυλίζουν μέχρι να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των ομάδων της νεολαίας. Από εκεί και ύστερα τα πράγματα είναι εύκολα αφού μόλις χυθεί το πρώτο αίμα τότε το μίσος και η οργή αποτυπώνονται πλέον ανεξίτηλα στις ευαίσθητες νεανικές ψυχές. Οι αναμνήσεις του προσωπικού πόνου η του πόνου του συντρόφου τους είναι ικανές να ενισχύουν το νεανικό μίσος για πάντα.

Ε) Ασφαλώς απαιτείται και ένα (η περισσότερα) Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας που θα μεταφέρει τα μηνύματα της προπαγάνδας. Αν αυτό δεν υπάρχει τότε η ίδια η νεολαία θα καταστεί όχημα μεταφοράς της προπαγάνδας με φυλλάδια, συνθήματα στους τοίχους και κάθε άλλη μορφή αναμετάδοσης της πληροφορίας.

Πλήθος άλλων δολίων μηχανισμών προπαγάνδας εφαρμόζουν οι «ειδικοί» της προπαγάνδας των πάσης φύσεως παρατάξεων που δεν μπορούν να αναλυθούν σε ένα σύντομο και απλοϊκό κείμενο. Οι μηχανισμοί αυτοί αποτελούν αντικείμενο μελέτης του EKEO (υπάρχουν πλήθος σχετικά εγχειρίδια στη ψηφιακή βιβλιοθήκη του ιδρύματος) προκειμένου να ενημερώνονται οι Έλληνες Πολίτες. Τα παραπάνω όμως κρίθηκαν απαραίτητα ώστε να κατατεθεί πιο τεκμηριωμένα η συμβουλή του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων (EKEO) προς την νεολαία που σήμερα άγεται και φέρεται από αυτούς που προσπαθούν να τη φανατίσουν πολιτικά και ιδεολογικά.

Θεμελιώδης μηχανισμός εξουδετέρωσης της προπαγάνδας είναι η Παιδεία της Νεολαίας που θα τους οπλίσει με φίλτρα και μηχανισμούς αξιολόγησης της δόλιας και νοθευμένης πληροφορίας που τους σερβίρουν οι διάφορες παρατάξεις (όχι απαραίτητα πολιτικές). Θεμελιώδης κανόνας της λογικής επιβάλλει ότι οι ακραίες απόψεις και αντιλήψεις είναι κατά κανόνα εσφαλμένες και επικίνδυνες. Η μετριοπάθεια και η μέση οδός αποτελούν την καλύτερη μαθηματική λύση σε κάθε πρόβλημα (μέση τιμή, γραμμική προσέγγιση, συμμετρία κλπ). Κάθε βίαιη ανατροπή της υπάρχουσας τάξης οδηγεί σε κυνήγι μαγισσών, σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και στο τέλος σε εμφύλιο σπαραγμό της ίδιας της ομάδας που ανέτρεψε την προηγούμενη δομή εξουσίας. Η Ελλάδα δεν πάσχει από έλλειψη πολιτικών ιδεολογιών αλλά πάσχει από έλλειψη νομιμότητας και ηθικής. Νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται και η σημερινή νεολαία καλύτερα να αρχίσει να εντοπίζει και να καταγγέλλει την παρανομία όπου την εντοπίσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση εκτός από την εγκαθίδρυση ενός κράτους όπου οι νόμοι εφαρμόζονται με αυστηρότητα για όλους.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι αν κάποιοι καλούν τη Νεολαία σε Βία τότε πρέπει να απορρίπτονται άμεσα ανεξάρτητα αν πρόκειται για πολιτική, αθλητική η θρησκευτική παράταξη.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.