Στρατηγός ΜακρυγιάννηςΟι Έλληνες τσάκισαν τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία της Ευρασίας, την Οθωμανική, την Τρόικα θα φοβηθούμε τώρα;
Και ναι μεν «τη Ελλάδι πενίη μεν αιεί κοτε (=ανέκαθεν) σύντροφός εστι». Αλλά η Ελλάς με τη σοφία και την αγωνιστικότητα των τέκνων της, κατανικούσε τη φτώχεια και τη σκλαβιά «την τε πενίην απαμύνεται και την δεσποσύνην» (Ηρόδοτος Ζ,102). Τότε!
Το πολυχρονεμένο PSI, δεν έλυσε κανένα δομικό μας πρόβλημα. Χρέος μη βιώσιμο και βίος αβίωτος.
Η χώρα έχει κατεπείγουσα ανάγκη γρήγορης ανάπτυξης. Οι αμνήμονες του Μνημονίου, της υπόσχονται 2,5% ετησίως. Αλλά και αν αυτό επιτευχθεί, θα επισυμβεί με νέες οριζόντιες περικοπές, νέες απολύσεις, δραματική συρρίκνωση εργασιακού κόστους και αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις.
Τα νέα μέτρα και οι κομπασμοί του ανθυπάτου Ράιχενμπαχ για τάχα ανασύνταξη του κράτους- παραλλαγή της πάλαι ποτέ διαλάμψασας «επανίδρυσης»- οδηγούν σε ολέθριες εξελίξεις:
Ασήμαντη ανάπτυξη, εισοδηματική απίσχνανση, σακατεμένη ζήτηση.
Επιδεικνύουμε εγκληματική αδράνεια στην απορρόφηση ενεργών ευρωπαϊκών πόρων: Από το 1,1 δισ. € των διαρθρωτικών ταμείων για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, απορροφήθηκε μόλις το 20%. Κονδύλια 160 εκ.€ για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης παρέμειναν εντελώς αναξιοποίητα, ενώ για την αφελή ιδέα του «φράχτη» στον Έβρο, η Κομισιόν αρνήθηκε την εκταμίευση. Σε Πολιτισμό και Πρόνοια, 10 εκ.€ επεστράφησαν ως αναξιοποίητα. Αρνηθήκαμε συμμετοχή στο πρόγραμμα διανομής γάλακτος στα σχολεία. Απορροφήσαμε μόλις 22,11% από τα 4,5 περίπου δισ. € του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και 24,6% από τα 3,6 δισ. του Ταμείου Συνοχής. Ντροπή!
Κι από πάνω οι πρωταγωνιστές της βιβλικής καταστροφής 2009-2012, επιχειρούν ολική επαναφορά τους στον δημόσιο βίο, εν χορδαίς και οργάνοις, οι ολετήρες!
Η Siemens επέφερε ανήκεστο βλάβη στο δημόσιο συμφέρον. Εξαχρείωσε κόμματα, πολιτικούς κατά τρόπον ιδιαζόντως απεχθή.Αλλά η υποτελής κυβέρνηση της παρέσχε άφεση αμαρτιών αντί ευτελούς τιμήματος, μόλις 170 εκ. €, παραιτούμενη από πάσαν αστικήν αξίωση. Κακουργηματική ευθύνη της εξουσίας.
Στο μεταξύ, η ρεμούλα στον ΟΣΕ καλά κρατεί: Ζημία 2 εκ.€ ημερησίως. Και η τρέλλα συνεχίζεται…
Ο ν.4022/11, όρισε τετράμηνη προθεσμία για ολοκλήρωση ανακρίσεων σε υποθέσεις διαφθοράς. Αλλά καμία υπόθεση δεν έχει ως σήμερα εκκαθαρισθεί. Μέγας διδάχος ο Θουκυδίδης μας έμαθε, ότι ισχυρότερη είναι η πολιτεία που κυβερνάται με κακούς νόμους που εφαρμόζονται, παρά με καλούς που δεν εφαρμόζονται…
Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, πολλές αλήθειες διέφυγαν το έρκος οδόντων και του κεντρικού μας τραπεζίτη και του άλλου του φερτού της Goldman Sacks. Ο δεύτερος είπε-ξείπε, αλλά όσα είπε δεν «ξε-λέγονται».
Αυτό το μείγμα ανικανότητας και δολιότητας (επισήμανση δική μας) «φρίκαρε» (το ρήμα δικό του) τις αγορές.
Ως το 2010 χρωστούσαμε σε ιδιώτες, όχι σε κράτη. Το χρέος μας διέπονταν από το ελληνικό δίκαιο και υπάγονταν στα ελληνικά δικαστήρια. Τώρα μόνο το 20% ανήκει σε ιδιώτες, ισχύει για όλο το αγγλικό αποικιοκρατικό δίκαιο και αρμόδιο είναι το δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Ταυτόχρονα κατέστη ενυπόθηκο, ενώ οι δανειστές επιλαμβάνονται επί παντός περιουσιακού στοιχείου και εσόδου του κράτους.
Οι «διασώστες», μιλούν ήδη για «νέα αναδιάρθρωση.
«Θα νάχανε ποτέ τελειωμό τα πάθια και οι καημοί του κόσμου» (Παπαδιαμάντης, Το μοιρολόγι της Φώκιας), του ελληνικού βέβαια;
Σήμερα είναι επίκαιροι οι στίχοι του Γκάτσου:
«Μπάρμπα Γιάννη Μακρυγιάννη
πάρε μαύρο γιαταγάνι
κι έλα στη ζωή μας πίσω
το στραβό να κάνεις ίσο»
Άμεσες, τίμιες επιλογές μας: Λογιστικός έλεγχος χρέους-Ξεκαθάρισμα πραγματικού από απεχθές- Παύση πληρωμών.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.