Ηλίας Λεοντάρης Διοικητής ΣΣΕΝέος Διοικητής ΣΣΕ: Υποστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Νέος Υποδιοικητής ΣΣΕ: Ταξίαρχος Χρήστος Καργιώτης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΣΕ

Ο Υπτγος Λεοντάρης εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1977 και αποφοίτησε το 1981 ως Ανθυπολοχαγός του Πεζικού. Προήχθη στο βαθμό του Υπολοχαγού το 1984, του Λοχαγού το 1987, του Ταγματάρχη το 1993, του Αντισυνταγματάρχη το 1999, του Συνταγματάρχη το 2006 του Ταξιάρχου το 2009 και την Αυγούστου 2012 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου. Τη σταδιοδρομία του άρχισε ως Διμοιρίτης στο 11ο ΣΠΖ (ΚΕΝ). Κατόπιν, ανέλαβε διάφορα καθήκοντα σε μονάδες και σχηματισμούς πεζικού, συμπεριλαμβανομένης της ΕΛΔΥΚ και της Στρατονομίας. Διοίκησε το 566 Μ/Κ ΤΠ και υπηρέτησε ως Επιτελής στην 98 ΑΔΤΕ και στο ΓΕΕΘΑ ως υπεύθυνος της Πολυεθνικής Εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης στα σχολεία του ΝΑΤΟ. Τον Ιούλιο του 2000, τοποθετήθηκε HQs AFSOUTH του ΝΑΤΟ, στη Νάπολη, της Ιταλίας ως Επιτελής Επιχειρήσεων Διοικητικής Μέριμνας. Στο πλαίσιο των καθηκόντων αυτών συμμετείχε στις επιχειρήσεις της Συμμαχίας στα Βαλκάνια (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο και πΓΔΜ). Στην πΓΔΜ  και συγκεκριμένα το 2001 στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘’Essential Harvest’’, ήταν υπεύθυνος για τη συλλογή και καταστροφή των όπλων των Αλβανόφωνων στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής στον Ασπρόπυργο και αργότερα εργάσθηκε ως Διευθυντής ΔΜ στην επιχείρηση ‘’AMBER FOX’’. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 2003, τοποθετήθηκε στο Γ’ΣΣ/NDC-GR  ως συντονιστής ΔΜ και παράλληλα συντονιστής της προετοιμασίας του Στρατηγείου για την επιχειρησιακή αξιολόγησή του (FOC). Μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης τοποθετήθηκε Δντης του ΕΓ του Δκτου του Γ’ΣΣ/NDC-GR . Τον Ιούλιο του 2006 τοποθετήθηκε Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος στις ΗΠΑ, στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον. Τον Ιουλίου 2009 και με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ τοποθετήθηκε Διευθυντής της Διεύθυνσης Δόγματος του ΓΕΣ. Τον Μάρτιο του 2011, με απόφαση του ΑΣΣ τοποθετήθηκε Διοικητής της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού. Από την  9 Αυγούστου 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητού της ΣΣΕ
Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του Πεζικού. Είναι απόφοιτος Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει τα σχολεία Αξκών Στρατονομίας, Διακλαδικού Ηλεκτρονικού Πολέμου και Στρατηγικών Πληροφοριών. Έχει επίσης φοιτήσει στα σχολεία US Army Military Police Officers και US Army Instructors Training Courses στο Fort Mc Clelan, AL των ΗΠΑ, καθώς επίσης και σε διάφορες εκπαιδευτικές σειρές του ΝΑΤΟ, στο  NATO School στην πόλη Oberammergau της Γερμανίας). Ο Υπτγος Λεοντάρης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου  στις Στρατηγικές και Διπλωματικές Σπουδές, είναι πιστοποιημένος Επιθεωρητής της Συνθήκης CFE και μιλά την αγγλική γλώσσα.
Έχει τιμηθεί με τις ακόλουθες διακρίσεις:
Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής
Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος.
Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως
Μετάλλιο Αξιωματικού Επιτελούς, Α’ Τάξεως
Μετάλλιο Διοικήσεως, Α’ Τάξεως
Μετάλλιο του ΝΑΤΟ για την υπηρεσία του στις επιχειρήσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (SFOR).
Μετάλλιο του ΝΑΤΟ για την υπηρεσία του στις επιχειρήσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία (KFOR ).
Μετάλλιο του ΝΑΤΟ για την υπηρεσία στις επιχειρήσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ESSENTIAL HARVEST και AMBER FOX).
Τα χόμπι του περιλαμβάνουν αθλητισμό, ταξίδια, μελέτη της ιστορίας και τη συλλογή γραμματοσήμων.
Είναι παντρεμένος με τη Σόνια Χίτζου και έχουν δύο παιδιά. Την Ηλιάνα, (Ψυχολόγος ΑΠΘ και Εκπαιδευτικός Προσχολικής Αγωγής) και τον Θάνο, φοιτητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

 

Ημερήσια Διαταγή Παραλαμβάνοντος Δκτου ΣΣΕ της 10 Αυγούστου 2012

Δείτε βίντεο παραλαβής της 31 Μ/Κ ΤΑΞ από τον τότε (2011) Ταξίαρχο Ηλία Λεοντάρη.

YouTube Preview Image

Το EKEO ενημερώνει ότι την Παρασκευή 10 Αυγούστου και ώρα 09:30 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων της Διοικήσεως της Σχολής. Ο Αν.Καθηγητής ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος, εκ μέρους των συνεργατών του στο EKEO και στη ΣΣΕ, εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στο νέο Διοικητή ΣΣΕ και στο νέο Υποδιοικητή της ΣΣΕ και εύχεται επιτυχίες στα νέα τους καθήκοντα. Τις ίδιες ευχές εκφράζει στη νέα Διοίκηση της ΣΣΕ και η Ομάδα ΣΣΕ στο facebook που αποτελείται από τους “Ευέλπιδες Έλληνες” δηλαδή πολίτες και στρατιωτικούς που αγαπούν και σέβονται τη ΣΣΕ και ευελπιστούν στην ευημερία της Ελλάδας.
Ο νέος Διοικητής της ΣΣΕ ως Ταξίαρχος κατείχε τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δόγματος (ΔΙΔΟ) η οποία έχει τις εξής αρμοδιότητες

α. Ευθύνεται για την εκπόνηση – ανάπτυξη και αναθεώρηση των Δογμάτων του ΣΞ (Θεμελιώδη – Βασικά και Εξειδικευμένα Δόγματα).
β. Μελετά και αναλύει τα θεσμικά κείμενα, επί θεμάτων της αρμοδιότητάς της.
γ. Ευθύνεται για την εμπέδωση των ισχυόντων δογμάτων.
δ. Υποβάλλει προτάσεις και σχολιάζει προτάσεις άλλων Φορέων του ΓΕΣ επί θεμάτων αρμοδιότητάς της.
ε. Ευθύνεται για την εκπόνηση και διαχείριση των Διδαγμάτων (Lessons Learned) που προκύπτουν από τις διάφορες δραστηριότητες του ΣΞ, καθώς επίσης παρακολουθεί και την εκμετάλλευση των διδαγμάτων, που έχουν εκπονηθεί.
στ. Συνεργάζεται με τους άλλους Κλάδους των ΕΔ, με ΝΑΤΟ, ΕΕ και με Στρατούς άλλων χωρών (στα πλαίσια συμμαχικών και διμερών σχέσεων), για θέματα της αρμοδιότητάς της (Διακλαδική – Διεθνής Συνεργασία).
ζ. Παρακολουθεί τον Αξιωματικό Σύνδεσμο του ΓΕΣ στη Διεύθυνση Δόγματος και Εκπαίδευσης (TRADOC) των ΗΠΑ, του αναθέτει έργο και προβαίνει στην ανάλυση και εκμετάλλευση των στοιχείων που υποβάλλονται από αυτόν, επί θεμάτων αρμοδιότητας του TRADOC.
η. Συνεργάζεται με ΓΕΕΘΑ επί θεμάτων της αρμοδιότητάς της (Δόγματα, Διδάγματα).
θ. Συνεργάζεται με ΓΕΕΘΑ επί θεμάτων Μετεξέλιξης των ΕΔ, καθώς και Νέων Ιδεών – Πειραματισμού.

Δείτε εδώ παλαιότερη φωτογραφία του νέου Διοικητή όταν ήταν Συνταγματάρχης και Στρατιωτικός Ακόλουθος
Σχης Ηλίας Λεοντάρης

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.