Νικόλαος Ταμουρίδης Α Υπαρχηγός ΓΕΣΟ επικεφαλής της στρατιωτικής εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντγος κ. Νικόλαος Ταμουρίδης επισκέφθηκε πρόσφατα τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη ΣΣΕ τον υποδέχθηκαν με τις δέουσες τιμές τόσο ο Διοικητής της ΣΣΕ Υπτγος κ. Ηλίας Λεοντάρης όσο και η ακαδημαϊκή ηγεσία της ΣΣΕ. Ειδικότερα, ο κ. Α’ Υπαρχηγός συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΣΣΕ συναντήθηκε με τον Κοσμήτορα της ΣΣΕ Καθηγητή Δρ. Ανδρέα Δημητρίου καθώς και με τρεις Διευθυντές της ΣΣΕ Καθηγήτρια Δρ. Άννα-Μαρία Βιδάλη, Καθηγητή Δρ. Νικόλαο Δάρα, Αν.Καθηγητή Δρ. Θρασύβουλο Παξινό (απουσίαζε ο τέταρτος Διευθυντής Αν. Καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη). Σύμφωνα με τους Καθηγητές της ΣΣΕ ο νέος Α’ Υπαρχηγός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση των Ευελπίδων και υποσχέθηκε να κάνει ότι μπορεί για την ενίσχυση της ΣΣΕ. Σύμφωνα με την Καθηγητρία κ. Άννα-Μαρία Βιδάλη «….πρόκειται για ένα Στρατηγό με σημαντικές σπουδές στις ΗΠΑ σε θέματα επιτελικής διοίκησης που διακρίνεται για την ευγένεια του και την αγάπη για τους Ευέλπιδες. Είναι ο πρώτος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ που επισκέφθηκε ο ίδιος το γραφείο του Κοσμήτορα ΣΣΕ αντί να συναντηθεί μαζί του στο γραφείο του Διοικητή ΣΣΕ  – μια συμβολική πράξη που δείχνει πόσο εκτιμά το ακαδημαϊκό επιτελείο της ΣΣΕ».
Ο Διευθυντής του EKEO, Αν.Καθηγητής ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος, τα στελέχη του ιδρύματος EKEO καθώς και τα μέλη της Ομάδας ΣΣΕ «Ευέλπιδες Έλληνες» εύχονται στον νέο Α’ Υπαρχηγό επιτυχίες και δημιουργική θητεία. Ακολουθεί το βιογραφικό του Α’ Υπαρχηγού ΓΕΣ:

Ημερομηνία Γεννήσεως11 Απριλίου 1958
Τόπος ΓεννήσεωςΠυλαία Αλεξανδρουπόλεως
Οικογενειακή Κατάσταση
Έγγαμος
1 Υιό (4ετης Εύελπις)
1 Κόρη (3ετης Μαθήτρια ΣΣΑΣ)
1 Κόρη (Μαθήτρια Λυκείου)
Εκπαίδευση
Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Τάξη 1980 (Ανθυπολοχαγός Πεζικού)
Παρακολούθησε το σύνολο των Σχολείων του Πεζικού και της Αεροπορίας Στρατού
Απόφοιτος της Σχολής Διοικήσεως και Επιτελών των ΗΠΑ
Aπόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου
Απόφοιτος της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας
Aπόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας
Ξένες Γλώσσες
Αγγλικά
Τουρκικά
Σταδιοδρομία

26 Ιουλίου 2012 – σήμερα

Α΄Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ)

2010 – 2012

Υποδιοικητής – Επιτελάρχης του NDC-GR

2008-2010

Διοικητής 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού

2007 – 2008

Υποδιοικητής 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού

2006 – 2007

Επιτελάρχης 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού

2005 – 2006

Διοικητής 2ου Συντάγματος Αεροπορίας Στρατού

Προγενέστερες Θέσεις

Διοικητής Υπομονάδων Πεζικού και Υπομονάδων -Μονάδας Αεροπορίας Στρατού.
Επιτελής στην XVI M/K Mεραρχία Πεζικού και στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού..
Επιτελής των Στρατηγείων του ΝΑΤΟ στη Νάπολη (AFSOUTH) και την Κωνσταντινούπολη (NRDC-T).
Διαμνημονεύσεις ΜετάλλιαΤου έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από τον βαθμό του.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.