Άδειες Σπουδών Φοιτητικές Άδειες ΣτρατιωτικώνΣυχνά τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ρωτάνε το EKEO για τις φοιτητικές άδειες (άδειες σπουδών) που δικαιούνται. Για το λόγο αυτό το EKEO αναφέρει τη σχετική διάταξη ενώ ακολουθεί και το σχετικό κείμενο του ΥΠΕΘΑ
1. Στα στελέχη των ΕΔ, όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 1 της παρούσης, χορηγείται φοιτητική άδεια έως είκοσι (20) ημέρες, ανά ημερολογιακό έτος, εφόσον φοιτούν σε ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εσωτερικού ή του εξωτερικού στα οποία η παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους ή η φοίτηση πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, ως εξής:
α. Μόνο σε όσους φοιτούν για απόκτηση πρώτου πτυχίου μιας ανώτερης ή ανώτατης εκπαιδευτικής βαθμίδας, πλέον των Παραγωγικών Σχολών των ΕΔ, καθώς και στην περίπτωση απόκτησης πτυχίου βαθμίδας ανώτερης από την εκπαιδευτική βαθμίδα, τις σπουδές της οποίας έχει περατώσει ο δικαιούχος στρατιωτικός.
β. Κατά τις εξεταστικές περιόδους κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων. Η συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποιείται υποχρεωτικά μόνο με βεβαίωση της Σχολής, που θα προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος στην Υπηρεσία του. Ως εξεταστικές περίοδοι θεωρούνται αποκλειστικά μόνο όσες προβλέπονται από το οικείο εκπαιδευτικό ίδρυμα και για χρονικό διάστημα όσο είναι τα προβλεπόμενα έτη φοιτήσεως, συν ένα (1) έτος.
2. Η άδεια χορηγείται με αντιστοιχία δύο (2) ημερών για κάθε ημέρα εξετάσεων. Για τους φοιτούντες στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο η άδεια χορηγείται με αντιστοιχία έξι (6) ημερών για κάθε θεματική ενότητα. Για τους φοιτούντες σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και για όσους είναι εγγεγραμμένοι για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος ειδίκευσης η άδεια
χορηγείται τμηματικά, ανάλογα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης ή την πρόοδο της έρευνας και στα πλαίσια των προβλεπόμενων υποχρεώσεων.
3. Για τη λήψη της φοιτητικής άδειας δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Υπηρεσίας για τη φοίτηση του στελέχους στη Σχολή που επιθυμεί.
4. Η λήψη της φοιτητικής άδειας υπόκειται στους περιορισμούς που υπόκεινται και οι λοιπές άδειες, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες προετοιμασίας και ετοιμότητας των ΕΔ και δύναται να μη χορηγηθεί ή να ανακληθεί, εάν αυτό επιβάλλεται για αντιμετώπιση εκτάκτων και επειγουσών αναγκών. Η μη χορήγησή της για τους παραπάνω λόγους δεν δημιουργεί το δικαίωμα για καταβολή αποζημίωσης ή λήψης αυτής αθροιστικά με την άδεια του επόμενου έτους.
5. Για τη χορήγηση ή την ανάκληση της φοιτητικής άδειας ισχύουν όσα ορίζονται από τις αντίστοιχες διατάξεις χορήγησης κανονικής άδειας απουσίας.

Download (PDF, 204KB)

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.