Παραθέτουμε το άρθρο της Φωνής της Αμερικής με το οποίο το Κέντρο Ελέγχου Όπλων διαφωνεί κάθετα για λόγους που παρατίθενται στο τέλος.  Φωνή Αμερικής: Οι δικαστικές φυλακές στην Ελλάδα είναι προορισμένες να φιλοξενούν 9.000 κρατουμένους και κρατούνται περισσότεροι από 12.000. Απ’ αυτούς το 57%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, είναι αλλοδαποί, σύμφωνα με άρθρο της VOA.
Ο ειδικός εισηγητής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια, Μάνφρεντ Νόβακ, πραγματοποίησε δεκαήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα με πρόσκληση της κυβέρνησης. Οι εικόνες που αντίκρισε επισκεπτόμενος τα κέντρα κράτησης αλλοδαπών στα σύνορα και αστυνομικά τμήματα σε ιδιαίτερες περιοχές της Αθήνας, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, η Ακρόπολη, η Ομόνοια, τα Εξάρχεια, αλλά και το αεροδρόμιο, τον άφησαν άφωνο… Στα τμήματα αυτά ήταν στοιβαγμένοι πάνω από 40 κρατούμενοι σε φρικτές όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε συνθήκες, που δεν ήταν καν καταγεγραμμένοι σε μητρώο κρατουμένων.
Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο κ. Νόβακ είπε «Έχουν τέσσερις φορές περισσότερους κρατουμένους από τις δυνατότητες τους, είναι βρώμικα, με κακές συνθήκες εξαερισμού και φωτισμού. Οι κρατούμενοι δεν έχουν δυνατότητες επικοινωνίας γιατί δεν υπάρχουν διερμηνείς αλλά ούτε νομική βοήθεια και ιατρική φροντίδα». «Ενώ αναμέναμε να βρούμε Έλληνες κρατούμενους για ποινικά αδικήματα, δεν βρήκαμε παρά μόνο αλλοδαπούς», συμπλήρωσε ο κ. Νόβακ.
Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επικυρώσει το διεθνές πρωτόκολλο για τα βασανιστήρια και να διορίσει ανεξάρτητη αρχή που θα διερευνά τις καταγγελίες για κακομεταχείριση και βασανιστήρια κρατουμένων.
Τέλος από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα έγινε έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να εξετάσει τα αιτήματα για άσυλο των ιρανών που κάνουν απεργία πείνας μπροστά στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου, επτά από τους οποίους έχουν ράψει το στόμα τους.

Παρατήρηση του EKEO: Αν θέλουν τα μέλη του ΟΗΕ καθώς και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας να δώσουν ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και περίθαλψης στις ορδές των πεινασμένων και εξαθλιωμένων μεταναστών ας έρθουν οι ίδιοι στο κολαστήριο της Ομόνοιας μετά τις 21:00 το βράδυ για να διαπιστώσουν τι σημαίνει διαχείριση λαθρομετανάστευσης. Οι επαχθείς συνθήκες και όροι που έχουν επιβληθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους μας στην Ελλάδα σχετικά με την απορρόφηση των λαθρομεταναστών κατέστησαν την Πατρίδα μας ανήμπορη να υπερασπιστεί την ασφάλεια των Ελλήνων Πολιτών και το μέλλον των παιδιών τους. Δεν αρκούν πλέον τα Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας κ.Νόβακ να φυλάξουν τους αλλοδαπούς εγκληματίες οι οποίοι πηδούν από τα παράθυρα των αστυνομικών τμημάτων και δεν χωρούν πλέον στα περιπολικά της Αστυνομίας. Ούτε και τα ξεχαρβαλωμένα Ελληνικά Νοσοκομεία αρκούν να περιθάλψουν τους αρρώστους λαθρομετανάστες και τους Γεωργιανούς και Αλβανούς ψευτοομογενείς με τα πλαστά και παραποιημένα πιστοποιητικά τους.

Κάντε ένα σχόλιο